Reacties voor: Franse simlockvrije iPhone blijkt niet echt unlocked

De iPhone die in Frankrijk simlockvrij wordt aangeboden, blijkt niet buiten Frankrijk bruikbaar te zijn. Het blijkt dat je alleen simkaarten van Franse mobiele operators kunt gebruiken. Van simlockvrij is dus niet echt sprake.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Er gan wat verschillende verhalen de ronde. Heeft iemand in frankrijk een iphone gekocht voor 745 EUR bij orange die daadwerkelijk hier in Nederland uitgeprobeerd? Lees appsnap, oktoprep, jailbreak, independence procedure uitgevoerd en iWorld geinstalleerd?

  2. Dat wilde ik net zeggen, bedankt Jan van Doorn. Wat een non-issue is dit. In het forum hebben we uitgebreid gediscussieerd met iemand die zo’n Duitse iPhone heeft van 999 euro. Het is echt geen probleem om zo’n Franse iPhone werkend te krijgen als je tenminste bereid bent om hem te jailbreaken. iWorld doet dan inderdaad de rest.
    Groot nieuws, zeg!

  3. Volgens ModMyiFone.com is het na het installeren van iWorld wel mogelijk om te bellen met de franse simlock vrije iPhone.

    Linkje: http://www.modmyifone.com/forums/showthread.php?t=21380

  4. Is het voordeel nou niet van z’on simlock vrije iphone dat je niet telkens hoeft te jailbreaken als je gewoon de laatste firmwares wil? en om de garantie?

    Want anders kan je bij elke webwinkel hier een kant en klare gejailbreakde halen voor minder dan 750 euro.

  5. De titel van het artkel is al iets genuanceerder geworden. Ik hoop op groter nieuws de komende dagen!

  6. Mocht dit inderdaad waar zijn…en er geen sprake zijn van een bug (want die geluiden hoor je ook) vind ik dit een grote schande. Neem je je legaal gekochte iPhone mee naar het buitenland….met je buitenlandse simmetje om er daar achter te komen dat de boel weer op slot gaat. Genoeg stof voor een schadeclaim lijkt mij.

  7. Die Franse wet bepaalt volgens mij dat het voor inwoners van Frankrijk mogelijk moet zijn om een toestel ook zonder contract te kopen. Dus een schadeclaim lijkt me niet aan de orde: als ik in de VS een CDMA-toestel koop kan ik de toestelfabrikant ook niet aanklagen dat het ding niet op het GSM-netwerk werkt. Misschien staat er in de voorwaarden van dat simlockvrij-maken ook wel iets daarover, dat ze alleen werking in Frankrijk garanderen.

    Overigens trekt iLounge het hele verhaal in twijfel en zegt dat buitenlandse simkaarten wel degelijk te gebruiken zijn (ook zonder hacks, want daar is het immers uiteindelijk om begonnen). Ook zou het aantal unlocked iPhones veel lager zijn dan 20%, beweert een Orange-medewerker.

  8. Ik zal het begin volgende week weten want dan ontvang ik de unlock code/procedure van France Telecom/Orange voor de iPhone die ik daar een week geleden gekocht heb. . . (Ik heb overigens al een werkende iPhone, maar die is uit VS en dus gehacked).

  9. Het blijkt een bug te zijn. Zodra iWorld werd geinstalleerd deed de iPhone het ook gewoon met andere SIMs.

  10. Kan je dan geen Nederlandse Orange-kaart geruiken?? Dat is toch een franse Operator? Of werkt dat ook niet?

  11. Kan iemand mij nu zeggen als de kaarten van belgië erop werken pls? Ik gaa volgende week een gaan halen in parijs! Is er iemand die de franse ungelockte iphone heeft en mij wil contacteren om alles is uit te leggen pls 🙂 wil geen 750 € spendeeren aan een phone die dan niet werkt en ik alsnog moet jailbrake enzo danku bij voorbaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.