Reacties voor: Frankrijk wil AppGratis-verwijdering aankaarten bij EU

Een Franse onderminister wil de EU aanspreken op Apple's beslissing om AppGratis uit de App Store te halen. AppGratis wordt gemaakt door een bedrijf uit Frankrijk.

Reacties: 22 reacties

  1. Wat een onzin, dat al die politici zich eens met macrozaken bezig gaan houden ipv met details. Aan de ene kant promoten ze een open markt aan de andere kant willen ze alles regulieren

  2. Maar de consument moet natuurlijk wel beschermd worden tegen de willekeur van grote bedrijven en producenten zoals Apple, Microsoft, Google…..enz.

  3. Het punt is natuurlijk dat Apple juist de vrije markt beperkt.

  4. als jij een website hebt beslis je toch ook wat je er op wilt hebben en wat niet .

  5. Origineel geplaatst door tim
    als jij een website hebt beslis je toch ook wat je er op wilt hebben en wat niet .

    Wat een slechte vergelijking zeg…….

  6. …of je past gewoon je app aan aan de regels.

  7. Origineel geplaatst door Eifoon
    Wat een slechte vergelijking zeg…….

    ik vind het wel een goeie vergelijking, men koopt het product ook om de kwaliteit. kwaliteit die apple ook waarborgd.

    in mijn webshop verkoop ik ook alleen wat ik wil…

  8. Het gaat helemaal niet over het ‘gedrag’ van Apple en andere internetbedrijven. Frankrijk is te technisch failliet en kampt met enorme (jeugd) werkloosheid. Haar auto industrie loost tienduizenden banen. Nog meer ellende kan de politiek niet hebben vanwege imago schade enzovoort. Erg hypocriet van deze dame. Zeg gewoon de harde waarheid.

  9. Apple heeft nu eenmaal regels en die moeten gevolgd worden 🙂

  10. Het is waar dat Apple de regels oplegt, maar deze mogen niet arbitrair gehanteerd worden. Appgratis is verwijderd terwijl ze zeker niet de enige zijn die de regels overschreden hebben. Dit is dus totaal onredelijk van Apple en zonder enig legitiem doel.

  11. Vrije markt? Zoiets bestaat niet eens in de EU. Als er een vrije markt zou zijn, waarom mogen wij dan niet werken voor minder dan het minimumloon? Waarom is er dan een immigratiebeleid? Door dit beleid worden de lonen namelijk kunstmatig hoog gehouden, en hiermee alleen al wordt de waarde van diensten niet meer met de onzichtbare hand van de markt op de echte waarde geprijst. De vrije markt is een ideologisch gedachtegoed dat in praktijk niet toepasbaar is. Alleen al door de assumptie dat men zijn handelen door puur rationeel denken laat bepalen. Get over it….

  12. Voor degene die heel snel roepen ‘dat is marktwerking’ en ‘moet je je maar aan de regels houden’ zou ik willen adviseren om even de blogpost te lezen van de CEO van dit 45 mensen tellende bedrijf. Staat hier. Werpt wat mij betreft een heel ander licht op de zaak. De willekeur van Apple is stuitend! Hoezo nou marktwerking?

  13. en wie is die dame in de foto?

  14. Origineel geplaatst door mo
    en wie is die dame in de foto?

    Staat ernaast=>>>De Franse onderminister voor digitale economie Fleur Pellerin (zie foto)

  15. Ik zit niet te wachten op opdringerige push berichten. Dat moet de Franse mevrouw maar begrijpen. Als ik dat wil pak ik wel mn Android telefoon. Ik heb zelfs een app nodig om te achterhalen welke app de push berichten stuurt. maar dat terzijde.

    Ze heeft wél gelijk dat grote bedrijven als Apple, Google en Facebook op hun gedrag moeten worden aangesproken.

  16. Apple heeft gelijk. Regels zijn regels. Plaatsen van een app in de AppStore daar zijn regels en bepalingen voor. Anders krijg je androidmarket taferelen waar virussen en exploits de vrije loop hebben. En daarvoor ben ik juist over gegaan naar apple.

  17. @tim: Dit is inderdaad een fout uitspraak aangezien je een licensie van 100$ moet betalen om ook maar iets in de app store te kunnen zetten

  18. Origineel geplaatst door Rowan
    ik vind het wel een goeie vergelijking, men koopt het product ook om de kwaliteit. kwaliteit die apple ook waarborgd.in mijn webshop verkoop ik ook alleen wat ik wil…

    Maar de app is waarschijnlijk niet verwijderd om de kwaliteit te waarborgen, maar omdat het Apple niet beviel. Bovendien is het veel moeilijker om voor iOS apps uit te brengen buiten de Appstore om. Oftwel, het gaat om censuur en niet om kwaliteit.

    Ik ben het wel eens met Apple dat AppGratis’ pushberichten te opdringerig zijn, maar die kun je toch gewoon uitzetten als gebruiker?

  19. Apple moet gwn dezelfde regels toepassen bij alle AppS. Als AppGratis weg moet dan moeten alle andere “Free Apps” apps ook weg.

  20. Ik vind het prima. Ik heb een hekel aan democratie.

  21. Apple laat in de app store geen app’s toe die iets doen wat een app van appel zelf ook doet. Eigenlijk hetzelfde wat Microsoft met Internet Explorer in Windows deed en waarvoor Microsoft van de EC miljoenen aan boete voor betaalde. Waar blijft de boete voor apple?

  22. Dit slaat nergens op,
    Laat die klojo’s daar bij de EU ff die euro gaan redden i.p.v. bepalen want een bedrijf in ZIJN EIGEN appstore wil hebben…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.