Reacties voor: Foxconn maakt negentig iPhone 4-toestellen per minuut

BusinessWeek heeft een artikel over de baas van Foxconn, de producent van de iPhone. Er zijn interessante dingen te lezen over de productie, de relatie met Apple en de omstandigheden in Chinese fabrieken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Aangepast.

  2. En die zelfmoorden schijnen geen zelfmoorden te zijn, maar executies.

  3. 90 per minuut. Dat betekend dat elke minuut 1 winkel bevoorraad kan worden en dat ongeveer bijna iedereen wel een Iphone moet hebben nu 😛

  4. staan daar nog news over iphone 4 wit.

  5. Die dure machine doet er gewoon 11 minuten over om een metale rand om die iphone te zetten…

  6. Dus aangezien de wachtijd van een aantal weken bestellen er nog steeds meer dan 90 mensen per minuut een iphone?

  7. Inderdaad, mijn vriendin is erg benieuwd naar de witte iPhone 4. Is daar nog nieuws over? Was er überhaupt een deadline voor de witte iPhone 4?

  8. Ze rollen van de band? Of ze rollen op het zelfde terrein gemaakt?
    Ik moet wel zeggen dat dit echt bizar is.

  9. ja, waar blijft die witte phone.
    ik weiger nog steeds om zo’n saaie zwarte te nemen.

  10. Origineel geplaatst door Kees
    ja, waar blijft die witte phone.
    ik weiger nog steeds om zo’n saaie zwarte te nemen.

    Ja, wit is inderdaad een stuk minder saai dan zwart :s

  11. De witte iPhone 4 is vaporware!

  12. Ze hadden misschien beter nét even langer door moeten denken over die dure metalen rand, in plaats van 1000 machines aanschaffen die “de grootste flater van Apple” produceren.
    Haastige spoed, is ……..

  13. Fantastische vent die Gou. Keiharde business mentaliteit. Kunnen veel westerse bedrijven nog wat van leren. Idd erg naar van die mensen die zelfmoord hebben gepleegd, maar verder….930000 man onder je hebben.

    Artikel gaat niet over de witte Iphone!

  14. Dit zijn natuurlijk goede vooruitzichten. Je zou toch denken dat de winkels inmiddels toch een keer hun planken vol moeten hebben liggen toch?

  15. Mooi aantal per minuut. En nog wacht ik al zo’n 5 weken op dat zwarte mobieltje. Doorwerken!

  16. Trek in perspectief: het percentage mensen dat zelfmoord pleegt in dat land ligt hoger dan dat in de fabriek zelf. Met 920.000 is de kans groot dat iemand die zelfmoord pleegt daar werkte. Alsof heel Amsterdam bij één bedrijf werkt en daar zijn ook een x-aantal zelfmoordgevallen per jaar…

  17. 9 per minuut = 1/100.000 per man-minuut
    Als er 100 producten zijn kost het produceren dus 1000 man-minuten > 15 manuur
    Best veel…

  18. x-aantallen per jaar, minimaal. Kijk naar France Telecom. Is ook een heisa geweest, maar statistisch gezien een ‘normaal’ aantal voor de hoeveelheid mensen in dienst versus het aantal zelfmoorden. Evenals foxconn. Valt dus mee. Het is alleen erg menselijk om de schuld aan zo’n bedrijf toe te schuiven ivm de omstandigheden waarin men werkt. Voor ons lijkt het onmenselijk, maar die mensen weten niet beter en zijn het gewend.

  19. Met 90 toestellen per minuut duurt het ruim 25 uur om er 137.000 te maken. Lange werkdagen hoor 😉

  20. @Rupert Rupparella: die maken niet enkel iphones..

  21. Worden de iPhones nou helemaal met de hand in elkaar gezet eigenlijk?

  22. Origineel geplaatst door Frankie
    Ze hadden misschien beter nét even langer door moeten denken over die dure metalen rand, in plaats van 1000 machines aanschaffen die “de grootste flater van Apple” produceren.Haastige spoed, is ……..

    Man man het is echt wel duidelijk dat het hier vol met pubers zit. Wie de antenne (waar niemand last van schijnt te hebben) als grootste flater beschouwt kent niks maar dan ook niks van Apple en zijn producten.

    Nooit van de cube gehoord zeker? De G4 cube is een voorloper van de Mac mini, zeer mooi desgin maar als je er een blad papier op legde schakelde die zich zelf uit. Dat noem ik een flater. Antennagate is gewoon opgeklopte fud van het droid leger!

  23. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    9 per minuut = 1/100.000 per man-minuut
    Als er 100 producten zijn kost het produceren dus 1000 man-minuten > 15 manuur
    Best veel…

    Je berekening klopt van geen kanten

    a) geen 9 maar 90 per minuut
    b) die 900.000+ mensen zijn verdeeld onder 20 fabrieken, waar oa ook sony en dell producten worden gemaakt. Er staat nergens bij hoeveel mensen er in die fabriek werken.

  24. Origineel geplaatst door Frankie
    Ze hadden misschien beter nét even langer door moeten denken over die dure metalen rand, in plaats van 1000 machines aanschaffen die “de grootste flater van Apple” produceren.
    Haastige spoed, is ……..

    Man man, grootste flater? denk misschien 2 keer na, voor je iets zegt!

  25. LOL leuk getal

    johnny walker black label verkoopt 4 flessen per seconde.

  26. Origineel geplaatst door Seeker
    En die zelfmoorden schijnen geen zelfmoorden te zijn, maar executies.

    Even voor de duidelijkheid. Als je komt (kwam) te overlijden als werknemer van FoxConn kreeg de achtergebleven familie een (voor China) aanzienlijk bedrag. Deze regeling is gestopt en het aantal zelfmoorden is vrijwel 0. Er zijn natuurlijk hellaas geneog mensen geweest die de druk niet meer aan konden maar de druk is nu nog net zo hoog.

  27. Origineel geplaatst door Michiel
    Origineel geplaatst door Rupert Rupparella9 per minuut = 1/100.000 per man-minuut
    Als er 100 producten zijn kost het produceren dus 1000 man-minuten > 15 manuur
    Best veel…Je berekening klopt van geen kantena) geen 9 maar 90 per minuut
    b) die 900.000+ mensen zijn verdeeld onder 20 fabrieken, waar oa ook sony en dell producten worden gemaakt. Er staat nergens bij hoeveel mensen er in die fabriek werken.

    Het is ook wat kort door de bocht om te stellen dat elk manuur toe te schrijven is aan de productie. Je hebt ook nog administratie, verkoop, voorraadbeheer, …
    Ik zou er mijn boek analytische kostencalculatie niet op willen toepassen!

  28. Nog eens iets: denk even terug aan je schooltijd. Er was tijdens je schooltijd altijd wel een leerling die de hand aan zichzelf sloeg, eens in de 4-6 jaar dat je erop zat. Op een gemiddelde school zitten 1000-2000 mensen. Laten we uitgaan van 2000 mensen waarvan er een in de 6 jaar zelfmoord pleegt. Dat is 1:12.000 mensen ieder jaar. Ik weet niet hoe de score bij Foxcon is, maar ik geloof dat de gemiddelde school het qua zelfmoorden minder goed doet dan foxcon als er bij Foxcon zo’n 80 mensen per jaar zelfmoord plegen.

  29. @Alesis: Absoluut;) Kijk even naar de openingsdag van Zuid-Korea. Daar kwamen op 1 dag 130.000 bestellingen binnen, ofwel 270 per minuut bij een werkdag van 8u. Als je de totale wereldvraag erbij zou nemen zal dit getal nog wel stijgen, wat de wachttijd van enkele weken meteen verklaard;)

  30. Origineel geplaatst door Hansie
    Fantastische vent die Gou. Keiharde business mentaliteit. Kunnen veel westerse bedrijven nog wat van leren. Idd erg naar van die mensen die zelfmoord hebben gepleegd, maar verder….930000 man onder je hebben. Artikel gaat niet over de witte Iphone!

    Valt wel mee ik heb er 9500 onder mij, heb ook geen enkel probleem op het kerkhof.

  31. Het zal toch niet hier zijn.Wacht ondertussen al meer dan een maand.Is nooit op voorraad in Belgie@Sjoerd:

  32. Even over de metalen rand, de antenne in mijn iPhone4 is beter dan in de 3gs. Voorts gebeurt er niets in de death grip. De iPhone4 is geweldig technisch vernuft. Ongelofelijk dat al die componenten bij elkaar zo snel worden geproduceerd.

  33. Ik zeg sluiten die fabriek!

  34. Vandaag bij Apple shop AMac aan de Mariastraat Utrecht een zwarte iPhone gekocht, was erg veel voorraad, wel rijen om het abonnement af te sluiten, niet normaal hoe populair een telefoon kan zijn..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.