Foxconn wil medewerkers vervangen door 1 miljoen robots

Foxconn is fabricagepartner voor Apple, Dell, Asus en andere bekende merken. De oprichter van Foxconn is van plan om de komende drie jaar 1 miljoen robots in te voeren.

terry gouHonderdduizenden Chinese fabrieksarbeiders van Foxconn zorgen ervoor dat we onze tech-gadgets van Apple, Dell, Asus, Intel en MSI voor een redelijk betaalbare prijs kunnen kopen. Het Taiwanese bedrijf heeft 1,2 miljoen medewerkers in dienst, waarvan het merendeel (1 miljoen) in China werkt. De rest werkt in Taiwan, Brazilië en andere landen. Het Chinese fabriekspersoneel werkt voor een karig loon, maar het kan volgens Foxconn-oprichter en bestuursvoorzitter Terry Gou nog veel efficiënter. Hij wil medewerkers vervangen door robots.


De komende drie jaar zullen er 1 miljoen robots in de fabrieken worden ingeschakeld. Ze gaan bezig met eenvoudige taken en routinetaken zoals het spuiten, lassen en assemblage. Momenteel zijn er al 10.000 robots in gebruik. Volgend jaar gaat het omhoog naar 300.000 om tenslotte te groeien naar 1 miljoen. Gou had een wat ongelukkig moment uitgekozen om zijn boodschap kenbaar te maken: hij vertelde het afgelopen vrijdagavond op een dansfeestje voor medewerkers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

45 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.