‘Foxconn wil eigen Apple-accessoires maken’

Foxconn overweegt om zelf iPhone- en Apple-accessoires te produceren. Dit blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal.

Foxconn iPhoneFabrikant Foxconn overweegt om eigen accessoires te maken, die werken met Apple-producten zoals de iPhone. Dit blijkt uit een rapport van The Wall Street Journal. Het zou onder andere gaan om officiële kabels, koptelefoons en toetsenborden die het merk ‘Foxconn’ dragen. Op deze manier wil de fabrikant zichzelf minder afhankelijk van de directe iPhone-productie maken.

De productie en verkoop van accessoires zou volgens Foxconn-voorzitter Terry Gou winstgevender kunnen zijn dan het in elkaar zetten van iPhones voor Apple. Foxconn zou zich op de accessoiremarkt ook flexibeler kunnen bewegen, omdat bijvoorbeeld een Lightning-kabel waarschijnlijk ook gewoon werkt op iPhones die na de iPhone 5 verschijnen. Vermoedelijk heeft Foxconn dankzij de productie van de iPhone in de loop der jaren ook ervaring opgedaan met iPhone-gerelateerde apparaten en kabels.

Het Aziatische Foxconn produceert meerdere apparaten voor grote bedrijven, waarvan Apple met de iPhone één van de grotere klanten is. Volgens de bronnen van The Wall Street Journal vindt Foxconn zich op het moment te afhankelijk van de productie bij Apple, waardoor de omzet bij de fabrikant te afhankelijk is van de iPhone-productiecijfers en het succes van Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2013, 17:08
Categorieën Accessoires, Geruchten, iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.