Foxconn toont eigen smartwatch met iPhone-ondersteuning

Foxconn heeft een eigen smartwatch met iPhone-koppeling gepresenteerd. Het bedrijf produceert normaal iPhones voor Apple.

Smartwatch FoxconnApple heeft de iWatch nog niet aangekondigd, maar als het horloge zou verschijnen is de kans aanwezig dat Foxconn de productie op zich zal nemen. Het is daarom interessant dat Foxconn een eigen smartwatch heeft geïntroduceerd. Dit slimme horloge van de Aziatische fabrikant kan je hartslag meten en gebruikt een vingerafdrukscanner om de bezitter te identificeren. Je kunt op het horloge ook iPhone-notificaties ontvangen.

Foxconn’s horloge ziet er op een foto uit als een armband. Waar de notificaties exact verschijnen is niet duidelijk, maar vermoedelijk zit er achter de zwarte band een scherm dat oplicht indien nodig. Een prijs of verkoopdatum voor Foxconn’s smartwatch is nog niet bekend. Het product lijkt zich nog in een vroege fase te bevinden en werd geïntroduceerd tijdens een vergadering van aandeelhouders.

In mei 2013 bleek Foxconn eigen Apple-accessoires te willen produceren, om zo minder afhankelijk van de grillen van Apple te zijn. Een smartwatch zoals nu is gepresenteerd kan zo’n accessoire zijn. Mag Foxconn later de iWatch ook produceren, dan zou een product van het bedrijf zelf moeten concurreren met een order die ze voor Apple hebben gefabriceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 19:27
Categorie Accessoires
Onderwerpen iwatch, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.