Foxconn sluit tijdelijk enkele fabrieken na explosie in Chengdu

Foxconn sluit tijdelijk fabrieken na de explosie in Chengdu. Ze gaan inspecties uitvoeren om stofexplosies zoals deze te voorkomen. Ook is er mogelijk wel impact op de productie van iPad 2's.

foxconnDe explosie die vorige week in de Foxconn-fabriek in Chengdu plaatsvond, zal toch ingrijpender gevolgen hebben. Foxconn gaat fabrieken waar polijstwerkzaamheden worden uitgevoerd, tijdelijk sluiten omdat de explosie mogelijk is veroorzaakt door te weinig ventilatie. Daardoor kon zich explosief aluminiumstof ophopen, dat uiteindelijk explodeerde. Foxconn gaat nu inspecties uitvoeren, om te voorkomen dat een dergelijk ongeluk zich nogmaals voordoet. Bij de explosie in Chengdu kwamen 3 mensen om het leven.

Ook raakten er 15 mensen gewond. Een eerste onderzoek vanuit de overheid, leidde tot de conclusie dat stof de oorzaak was van het ongeval. De sluiting is echter maar van korte duur, want volgens The Wall Street Journal kan alles binnen twee dagen zijn afgerond. “De werkplaatsen worden weer in werking gesteld zodra ze aan de eisen voldoen”, zegt een woordvoerder.

Apple bracht na het ongeval van afgelopen vrijdag een statement naar buiten, waarin ze aangaven diep getroffen te zijn door de tragedie. Ze wensten de slachtoffers en hun familie sterkte en beloofden om samen met Foxconn de oorzaak te achterhalen. Aanvankelijk ontstond de indruk dat er geen impact op de productie van iPads zou zijn, maar daar wordt inmiddels anders over gedacht. IHS iSuppli denkt dat de productie een achterstand van zo’n half miljoen stuks oploopt. China Times dacht eerder, dat de Foxconn-fabriek in Shenzhen een verminderde productie wel zou opvangen. De fabriek in Chengdu produceert zo’n 30% van alle iPad 2’s. Meteen na het ongeval speculeerde Mike Abramsky van RBC Capital Markets dat er wel eens tussen de 1,8 en 2,8 miljoen iPads minder geproduceerd kunnen worden.

Foto via: Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 10:35
Categorie Apple
Onderwerpen explosie, fabriek, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.