‘Foxconn schakelt 90.000 mensen in voor productie iPhone 5S’

Foxconn heeft 90.000 extra medewerkers in dienst genomen om de iPhone 5S te produceren. Pegatron werkt met 40.000 extra mensen aan de iPhone 5C.

FoxconnVolgens berichten van een Taiwanese krant is Foxconn bezig om 90.000 medewerkers in dienst te nemen, voor de productie van de iPhone 5S. Er zijn solliciatierondes gaande in de fabriek in Shenzhen. Foxconn stelde eerder dit jaar een vacaturestop in, nadat er onverwacht meer medewerkers waren teruggekomen na het Chinese Nieuwjaar. Sinds april worden er weer mensen in dienst genomen, bedoeld voor de jaarlijkse piek in productiewerkzaamheden voor Apple.

Terwijl Foxconn de iPhone 5S voor z’n rekening neemt, is Apple-partner Pegatron bezig met het produceren van de goedkope plastic ‘iPhone 5C‘. Dat werd gisteren duidelijk, nadat een rapport over arbeidsomstandigheden bij Pegatron verscheen. Het rapport maakt meermaals melding van een goedkope, plastic iPhone die binnenkort op de markt komt.

Foxconn iPhonePegatron nam zo’n 40.000 medewerkers in dienst, 40% meer dan het normale personeelsbestand. De iPhone 5S ziet er naar verwachting hetzelfde uit als de iPhone 5, maar met vernieuwingen aan de binnenkant, zoals een snellere processor en betere camera. Mogelijk zit er ook een biometrische sensor in. In de code van iOS 7 beta 4 werden gisteravond aanwijzingen gevonden voor een vingerafdrukscanner in de homeknop.

De volgende generatie iPhone wordt in september verwacht, waarschijnlijk pas aan het einde van de maand. Volgens analist Ming-Chi Kuo loopt de productie van de goedkopere iPhone soepeler en zou dit toestel al begin september onthuld kunnen worden. Eventueel kan dat leiden tot twee afzonderlijke aankondigingen. Voor Foxconn is in 2013 voor 40% van de omzet afhankelijk van Apple-productiewerk, beweren analisten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 8:25
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.