Foxconn schakelt 10.000 robots in voor iPhone-productie

Foxconn gaat robots inzetten bij de assemblage van iPhones. Er worden zo'n 10.000 robots ingeschakeld voor Apple-producten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Foxconn iPhoneDe volgende iPhone die je koopt, is grotendeels gemaakt door een robot. Foxconn CEO Terry Gou kondigde onlangs tijdens een aandeelhoudersbijeenkomst aan, dat ze robots gaan inschakelen voor de assemblage van nieuwe producten. De eerste klant die er gebruik van gaat maken, is Apple. De nieuwe ‘Foxbots’ kunnen gemiddeld 30.000 apparaten per dag assembleren en kosten tussen de 20.000 en 25.000 dollar per stuk.

Er is nu nog een test gaande, maar als die slaagt gaat Foxconn 10.000 robots aan het werk zetten in de fabriek. Er was al langer sprake van de overschakeling op robots: in 2011 werd bekend dat Foxconn 1 miljoen robots wilde inschakelen om menselijke medewerkers te vervangen. Momenteel zijn nog 1,2 miljoen medewerkers aan het werk in fabrieken die over heel China zijn verspreid.

Toen was het nog een idee, inmiddels zijn er concrete stappen ondernomen. Apple helpt mee: onlangs bleek uit een financieel rapport dat ze 10,5 miljard dollar gaan steken in geavanceerde technologie voor de productieketen, een recordbedrag. Een deel van die investeringen wordt gebruikt om robottechnologie in te zetten. Apple laat via haar productiepartners ook de productie van iPhone-batterijen automatiseren.

Voorlopig zijn er nog vooral veel medewerkers nodig om de iPhone 6 te kunnen produceren. Foxconn heeft 100.000 nieuwe medewerkers in dienst genomen om de iPhone 6 te maken. De productie wordt in de richting van september verder opgevoerd, als de iPhone 6 volgens de geruchten wordt aangekondigd. Wellicht zal Apple aanvankelijk alleen de 4,7-inch variant van de iPhone op de markt brengen, gevolgd door een groter model van 5,5-inch.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2014, 21:51
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.