‘Foxconn produceert 500.000 exemplaren iPhone 5s per dag’

300.000 medewerkers bij iPhone-fabrikant Foxconn (Hon Hai) werken op het moment aan de iPhone 5s. Ze produceren 500.000 iPhones per dag.

FoxconnWe zien online de nodige klachten voorbijkomen over een tekort aan iPhones, maar Foxconn lijkt er hard aan te werken om de iPhone 5s zoveel mogelijk te fabriceren. De fabrikant maakt op één dag 500.000 exemplaren van de iPhone 5s. Dit vertelt een anoniem bestuurslid binnen het bedrijf aan The Wall Street Journal. Volgens de topman heeft Foxconn nog nooit zoveel producten per dag gefabriceerd. Foxconn zet per productielijn voor de iPhone 5s ongeveer 600 medewerkers in, terwijl er bij het fabriceren van een iPhone 5c of iPhone 5 slechts 500 mensen nodig zijn. In totaal werken er nu 300.000 mensen bij Foxconn’s productielijnen in Zhengzhou, waar alleen maar wordt gewerkt aan de iPhone 5s en gerelateerde onderdelen.

Foxconn telt op het moment meer dan één miljoen medewerkers, waarvan dus een significant deel zich nu alleen met de iPhone 5s bezighoudt. De fabrikant wil liever niet nog meer mensen inzetten om aan de iPhone te werken. Ze zouden dan riskeren dat concurrenten zoals Pegatron orders van andere bedrijven zouden oppikken.

De iPhone 5s is volgens het bestuurslid een stuk lastiger te fabriceren van de iPhone 5 en iPhone 5c. Opzich niet gek, het is immers een geavanceerder model, maar afgelopen jaar zei Foxconn ook al dat de iPhone 5 zeer gecompliceerd is. De nieuwe iPhone was toen het moeilijkste apparaat dat ze ooit maakten.

Eerdere geruchten wezen al op een productievermindering voor de iPhone 5c, vermoedelijk deels omdat er dan meer fabrieken aan de iPhone 5s kunnen sleutelen. Fabrieken die eerder aan de iPhone 5c werkten zouden door Apple zijn bijgeschakeld om de huidige tekorten op te lossen. Hoe lang het zal duren totdat je de iPhone 5s in iedere winkel gelijk kunt meenemen blijft nog even de vraag. In de Nederlandse online Apple Store nemen de tekorten gestaag af, maar op sommige modellen moet je nog steeds één tot twee weken wachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2013, 14:49
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.