‘Foxconn neemt 100.000 extra medewerkers aan voor iPhone 6’

Foxconn gaat 100.000 extra mensen inschakelen voor de iPhone 6. Ook Pegatron neemt extra personeel aan.

iphone-6-handFoxconn heeft 100.000 extra medewerkers ingehuurd voor de productie van de iPhone 6. Ook Pegatron, een andere Taiwanese fabrikant, heeft meer mensen aangetrokken om de komende maanden voldoende iPhones te kunnen produceren. Dat schrijft de Taiwanese Economic Daily News. De productie zal plaatsvinden in China, waar beide bedrijven meerdere fabrieken hebben. Foxconn zal zo’n 70 procent van de productie van de iPhone 6 voor haar rekening nemen, de overige 30% wordt gemaakt door Pegatron.


De verwachting is dat de massaproductie van de iPhone 6 in juli begint, zodat er voldoende exemplaren op voorraad zijn als het toestel rond september op de markt komt. Gelekte dummy’s hebben al een indruk gegeven hoe het eruit komt te zien.

Het komt wel vaker voor dat fabrieken extra medewerkers in dienst nemen om voldoende iPhones te kunnen produceren. Maar het aantal dat nu bij Foxconn wordt genoemd is een record. Dat Apple voor productie in China kiest, heeft niet alleen te maken met de lagere loonkosten, maar ook met de flexibiliteit: fabrieken kunnen snel opschalen en een leger nieuwe medewerkers inschakelen. Zoals we al eerder schreven, staan er waarschijnlijk twee uitvoeringen van de iPhone 6 op de rol: een 4,7-inch model dat rond september in de winkels ligt en een groter 5,5-inch model dat volgens insiders iets later komt en waarvan er minder voorraad zal zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2014, 9:20
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen foxconn, iPhone 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.