Reacties voor: Apple-fabrikant Foxconn wil meer op eigen houtje doen

Apple en Foxconn zijn sterk afhankelijk van elkaar. Foxconn maakt 70% van alle iPhones, maar wil nu meer producten onder eigen merknaam gaan maken.

Reacties: 7 reacties

  1. Als je nog nooit van Foxconn hebt gehoord dan heb je wel echt onder een steen geleefd de afgelopen 10 jaar. Alle mainstream media hebben wel eens een item over Foxconn gedaan. Meestal te maken met minder leuke zaken als zelfmoorden en werkdruk maar als je een beetje het nieuws volgt heb je de naam wel voorbij zien komen.

  2. @WvB22: Ah, je bedoelt die litanie aan verhalen dat het werk bij Foxconn zo dodelijk saai en geestdodend is ?
    Ik snap daar niks van.
    Aan de foto’s te zien is het juist ontzettend leuk en boeiend werk.
    Er is een heel verkeerd beeld geschetst.

  3. @jero98: Wat vreemd, dat een bedrijf alleen maar leuke plaatjes naar buiten laten komen. Je wilt toch een duidelijk beeld scheppen waarom mensen zelfmoord plegen door van het dak van jouw bedrijf te springen?

    /sarcasme

    Op het moment dat mensen zelfmoord plegen is er meer aan de hand. Ja, misschien is het bedrijf te hand, en misschien is het bedrijf te lomp, maar ze zoeken gewoon de mensen die nog net een iPhone meer per uur in elkaar kunnen zetten. Daar is an sich niks mis mee, maar blijkbaar ging Foxconn net iets te ver. En dan de verhalen van uitkeringen, verzekeringen, etc. daargelaten. Mensen plegen zelfmoord. Dat is echt niet niks.

  4. Origineel geplaatst door WvB22
    Als je nog nooit van Foxconn hebt gehoord dan heb je wel echt onder een steen geleefd de afgelopen 10 jaar.

    Dat vraag ik me af. Jij leest iCulture, dus jij bent bovengemiddeld geïnteresseerd in tech. Vraag maar eens aan je moeder, opa, niet-technische vrienden, willekeurige mensen op straat…

    Ik heb even gekeken welk beeld je krijgt als je alleen AD of Volkskrant leest. Dan krijg je inderdaad de indruk dat het alleen om arbeidsomstandigheden, rellen en andere kommer en kwel gaat. Bij NRC lees je gelukkig wel (neutralere) artikelen over overnames en bedrijfsplannen.

  5. Voor de geïnteresseerde Apple gebruikers is Foxconn inderdaad bekend, maar niet voor de bulk van de klanten die het tech nieuws niet bijhouden. Foxconn zou het beste een nieuwe lijn Sharp Smart televisies kunnen maken. Sharp is altijd een goed merk geweest, zeg maar de goedkopere Sony, voor tv’s videocamera’s en recorders en geluidsapparatuur. Waarom gaan ze samen met Apple niet een perfecte smart televisie maken, super groot en goed beeldscherm, draaiend op Apple tvOS en prima communicerend met al je Apple devices. Daar mag van mij best: designed by Apple, made by Foxconn op staan! 😄

  6. @DennisU: Dacht ik ook, maar aangezien Tim Cook, die toch een voortbeeldfunctie heeft, zich daar opperbest vermaakt moeten de standpunten kennelijk herzien worden.
    Gewoon wat minder zaniken en vet doorknallen om die iPhones in elkaar te rijgen. Kappen met tijd verliezen – nog 120 miljoen te gaan tot oktober…!!

  7. Origineel geplaatst door Macaanzee
    Voor de geïnteresseerde Apple gebruikers is Foxconn inderdaad bekend, maar niet voor de bulk van de klanten die het tech nieuws niet bijhouden. Foxconn zou het beste een nieuwe lijn Sharp Smart televisies kunnen maken. Sharp is altijd een goed merk geweest, zeg maar de goedkopere Sony, voor tv’s videocamera’s en recorders en geluidsapparatuur. Waarom gaan ze samen met Apple niet een perfecte smart televisie maken, super groot en goed beeldscherm, draaiend op Apple tvOS en prima communicerend met al je Apple devices. Daar mag van mij best: designed by Apple, made by Foxconn op staan! 😄

    + 1 😛

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.