Reacties voor: Foxconn gaat röntgenmachines gebruiken om geproduceerde iPhones te controleren

Foxconn zou massaal X-ray machines aan het kopen zijn om zo sneller haar geproduceerde producten zoals de iPhone te kunnen controleren. Hiermee kan de productie worden versneld en kan vlugger aan de stijgende vraag naar nieuw iPhones worden voldaan.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Iphones worden inderdaad met de hand in elkaar gezet. Echter het bestücken van de PCB’s (printplaten) wordt gedaan door geautomatiseerde pick&place machines die elk onderdeel 1 voor 1 op de PCB plaatsen. Het solderen wordt gedaan met een reflow machine waarbij het wel eens voorkomt dat er soldeerpunten niet mooi doorgevloeid zijn of dof zijn. Het controleren van deze soldeerpunten gaan ze dus vanaf nu met een röntgenapparaat doen om waarschijnlijk tijd te besparen en de kans op fouten te beperken.

  2. En als iemand iets breekt, is er altijd een röntgenmachine in de buurt!! :XD

  3. vrij logisch, iedere geproduceerd product dat niet verkocht kan worden kost geld … en ik mag er vanuit gaan dat bij foxconn die marges niet echt waanzinnig hoog zijn.

  4. Aangezien dit mijn 4e iPhone 4S is, zou kwaliteitswaarborging wel eens de reden kunnen zijn :).

    Mag het iig hopen!

  5. Stralingsziektes 😛

  6. Het inspecteren van soldeerverbindingen gebeurd doorgaans met een AOI, dit is een toestel dat een foto van een afgewerkte print vergelijkt met een “golden sample” foto (zijn alle componenten aanwezig? is alle soldeerpasta voldoende uitgevloeid?, staan er geen componenten scheef?…). Deze controle kan ook manueel met het oog gebeuren. De controle met de X-ray, is een controle die niet met het blote oog kan uitgevoerd worden, dit omdat zogoed als alle processoren vandaag de dag in een behuizing zitten waarbij de verbindingen doormiddel van een BGA naar buiten komen. Maar deze verbindingen kan je dus uiteraard niet zien met het blote oog want je moet dan ergens doorkijken. Met X-ray lukt dit wel.

    lijkt mij om hun ppm te verbeteren…

  7. @Stijn:
    Dat zou naadloos in het artikel passen. Dank je voor je uitleg.
    Er vanuit gaande dat dit de reden van de röntgen ook is.

  8. @suijkerwerk:
    Wat doe jij ermee dan? Gebruik jij ‘m ook als hamer?!?

  9. @frankie

    Ja dat denk ik dus ook altijd, wat doen mensen in godsnaam met hun telefoon als hij 4x achter elkaar kapot gaat?

    Al moet ik zeggen dat bij mij er een spleetje zit tussen de metalen rand en het scherm.. Hoort niet maar ik breng hem wel terug aan t einde van de garantie periode, heb ik dan mooi een nieuwe telefoon, helaas zit er al wel vuil achter de camera lens wat door die spleet naar binnen is gekomen vermoed ik..

  10. Mijn eerste iphone weigerde te trillen out-of-the-box en bij mijn tweede deed de flitser het niet out-of-the-box, ligt er dus niet perse aan wat men ermee gedaan heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.