Reacties voor: Foxconn en Apple verbeteren werkomstandigheden Chinese fabrieken

De werkomstandigheden in de Foxconn-fabrieken waar iPhones en iPads worden gemaakt zijn verbeterd. Dat zegt FLA, een toezichthouder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Is Apple enigste merk op de aarde dat producten laat maken in China of een van die landen? Alsof de werkomstandigheden (bijv) van Nike top is! Volgens mij werken daar alleen maar minderjarigen.

  2. @Ram: Apple is tegenwoordig een alom gekende naam die het meeste in de belangstelling staat. Dat andere bedrijven al jaren niet omkeken naar de onmenselijke werkomstandigheden (winst komt op de eerste plaats) van hun werknemers is allang geweten maar nooit zo fel naar boven gekomen. Door de populariteit apple wordt alles op de voet gevolgd dus ook de minder goede kanten die aan’t licht kwamen. Natuurlijk maken andere bedrijven zich ook schuldig aan zulke praktijken ,iets wat menig apple hater altijd vergeet.

  3. @Dekon: alsof het bij apple niet alleen maar om de winst gaat.
    Een iphone maken kost 120 euro en ze verkopen hem voor 600 euro. Apple verbeterd de werkomstandigheden alleen zodat mensen er een beter gevoel bij hebben als ze een ipad kopen dus ze maken daardoor meer winst

  4. Goed dat ze nu een begin hebben gemaakt. Maar uiteraard kan het altijd beter en ik hoop dat ze het hier niet bij laten.
    Het is terecht om te zeggen dat Apple echt niet de enige is die in die landen producten laat maken en daarbij een oogje toeknijpt tav de slechte werkomstandigheden. Alleen daar hebben al die fabrieksarbeiders natuurlijk geen moer aan. Ik vind het dus niet per se eerlijk dat vooral Apple hier op wordt aangesproken maar het is wel terecht. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind en als duurste en populairste bedrijf van dit moment mag Apple best aangesproken worden op haar voorbeeld functie. Zij kunnen vanwege hun grote economische macht wel degelijk veel verbeteren aan de arbeidsomstandigheden. Ik hoop dus dat goed voorbeeld doet volgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.