‘Foxconn gaat in augustus 5,5-inch iPhone-schermen produceren’

Foxconn start in augustus met de productie van 5,5 inch iPhone-schermen. Toch zullen de meeste verkochte iPhones nog een 4- of 4,7 inch scherm hebben.

Foxconn iPhoneFoxconn Electronics heeft opdracht gekregen om de 4,7-inch iPhone en 5,5-inch iPhone te produceren. Pegatron levert daarbij de schermen van het 4,7-inch model, aldus Digitimes, een website met een wisselende reputatie. De overige 70% zal gemaakt worden door Foxconn. Ondertussen gaat in Azië de productie van 4-inch schermen gewoon door, maar de productie daarvan zal worden uitbesteed aan een andere fabrikant: Wistron.

Dat wijst erop, dat er nog dit jaar een 5,5-inch iPhone op de markt komt maar dat het vooralsnog een toestel voor de happy few blijft. In 2014 zal Apple namelijk nog vooral toestellen met 4- en 4,7-inch scherm verkopen, merkt Digitimes op. De fabrieken van Foxconn in Zhengzhou starten naar verwachting in juli met de productie van 4,7-inch schermen. In augustus start de productie van 5,5-inch schermen, die waarschijnlijk nog dit jaar nodig zijn voor grotere iPhones. Eerder werd ook al gezegd dat Apple in september een 4,7- en 5,5-inch iPhone op de markt brengt. Maar de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo verwacht dat het 5,5-inch exemplaar iets later komt, misschien zelfs na oktober. De 5,5-inch iPhone zou vertraagd zijn vanwege batterijproblemen.

Foxconn heeft de reputatie dat ze snel veel mensen kunnen inschakelen voor de productie van een nieuw toptoestel. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom Apple voor deze Aziatische fabrikant heeft gekozen, wat de nieuwe modellen betreft. Voor de iPhone 5s schakelde Foxconn 90.000 extra mensen in, wat leidde tot een topproductie van 500.000 toestellen per dag!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2014, 16:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.