Reacties voor: FourTrack: multitrack audiorecorder voor de iPhone (App Store)

Sonoma Wire Works heeft FourTrack aangekondigd, een multitrack audiorecorder voor de iphone. Handig voor songwriters, zangers, gitaristen, pianisten en andere muzikanten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Naja als je echt serieus muziek op wilt nemen zou je dan niet naar een professionele geluidsstudio gaan? Ik heb toch het idee dat de opname dan mooier is
    Voor de mensen met een low budget is dit wel mooi trouwens

  2. @ Robin: het lijkt me niet bedoeld als vervanging van een studio maar meer “een kladblok” voor on the road.

  3. Origineel geplaatst door HJI
    @ Robin: het lijkt me niet bedoeld als vervanging van een studio maar meer “een kladblok” voor on the road.

    Het lijkt me meer een grap… Ga je alles opnemen via de microfoon van de iPhone? Succes daarmee, zou ik tegen de kopers willen zeggen…

  4. Nou

    Ik denk dat het op zich een leuke kladblok is. Vooral als je vb als zanger ff snel een koortje wil opnemen … bedoel .. 1e, 2e, 3e stem is nu makkelijker op te nemen.

    Of je hebt even een deuntje, speel ff een loopje op je gitaar op track 1. daarna afspelen en zang opnemen op track 2.

  5. het zou pas mooi zijn als je een mp3 die in je ‘ipod’staat op 1 spoor kan zetten.

    zo kan je over bestaande instrumentals rappen/zingen

  6. wat zitten er toch een hoop negatievelingen op deze site hun gal te spuien over dingen waar ze geen verstand van hebben of gewoon niet nodig hebben. Kan de redactie hier iets aan doen? Volgens mij hebben deze azojnzeikers niet eens een iPhone.

    Ik ben maar een amateur muzikant maar ideen komen plotseling op en op de gekste locaties of omstandigheden. Als je dan even snel de hoogdlijnen kan opnemen op je iPhone is dat toch te gek? Ik vind het super! Kunnen de tracks van 1 song apart gexporteerd worden of is het een merge?

  7. Ik ben zelf ook actief muzikant … maar ik zie dit nog niet echt een succes worden.

    De kwaliteit van je iPhone Microfoon is niet hoog genoeg om de details die je wilt op te nemen lijkt mij.
    Ik KAN het natuurlijk mis hebben, ik heb nog nooit geprobeerd iets op te nemen met mijn iPhone 😛 Dat doe ik toch liever in een studio.

    Ik ben benieuwd naar de ervaringen in ieder geval 🙂
    De prijs is wat mij betreft best redelijk als het goed werkt.

  8. Ik ben drummer. Ik zie dan ook niet hoe dit kan werken. De microfoon van de iPhone overstemt zo gemakkelijk, dat de geluidkwaliteit ondraaglijk wordt. Ik heb meermaals geprobeerd harde geluiden op te nemen, maar het is zinloos.

    Wat ik graag zou willen zien is de mogelijkheid om een goede microfoon aan te sluiten. Dat zou deze applicatie (en de iPhone als opnameapparaat in het algemeen) enorm verbeteren. Voor zover ik weet is het niet mogelijk om een standaard mic aan te sluiten op de standaard minijack van de iPhone.

  9. De geluidsnwaliteit is volgens mij voldoende om even een human beatbox en wat spontaan verzonnen tekst op te nemen, baslijntje er bij hummen en het idee staat. Eenmaal in de studio kan alles op hogere kwaliteit uitgewerkt worden.

    Beseffen jullie wel dat het hier gaat om multitrack recording op een mobieltje? Ik ga deze app kopen, gewoon, omdat het kan!

  10. lijkt mij ook wel wat, niet voor De final versie maar meer om het idee opteslaan. Bass lijntje, gitaar riffje, stukje drum, beetje zang en hup naar de studio om alles knap uitte werken. Erg vet dat dit op je mobiel kan.

  11. Ik ga dit zeker kopen. Ik hoop dat ie tracks kan bouncen.

    Inderdaad zou een goede microfoon erbij geen overbodige luxe zijn, misschien zelfs wel eentje met een goede converter die je aan de onderkant kan aansluiten.

    Als dit allemaal zo zou zijn, dan heb je een apparaatje dat tien jaar geleden hetzelfde als de huidige iPhone had gekost, alleen maar om mee op te nemen!

  12. Maar! Heeft er nou iemand al mee gewerkt?
    Krijg je de vier sporen los op je computer?
    Of één (stereo) file?

  13. Origineel geplaatst door Wessel
    De geluidsnwaliteit is volgens mij voldoende om even een human beatbox en wat spontaan verzonnen tekst op te nemen, baslijntje er bij hummen en het idee staat. Eenmaal in de studio kan alles op hogere kwaliteit uitgewerkt worden.

    Beseffen jullie wel dat het hier gaat om multitrack recording op een mobieltje? Ik ga deze app kopen, gewoon, omdat het kan!

    Dat zal voor mij dus niet volstaan. Aan een “human beatbox” en een “gehumde” baslijn zal ik dus echt niets hebben. Als je denkt dat je wat hebt aan het hummen van een gitaarriff, vraag ik me af of je ooit in een band hebt gespeeld. Ik zie mezelf ook al blastbeats of double bass in de mic inspreken. 🙂

    Ik neem af en toe live opnames met een MD recordertje en een zangmicrofoon. Dit zijn ook kleine apparaten. Een mobiele telefoon is er niet op gebouwd, maar volgens mij zijn de mogelijkheden er best… zolang de input maar niet wordt overstemd.

    Echter, het zal ook mogelijk moeten zijn op redelijk geluidsniveau de tracks af te spelen via een goede koptelefoon terwijl het ding opneemt. Aangezien het hiervoor is bedoeld, lijkt mij dat mogelijk. Het probleem is dan alleen dat het opname apparaat zich in dezelfde ruimte bevindt als waar je speelt. Dat gaat dus niet goed werken.

    Ik vind het idee wel leuk, maar niet praktisch (voor een band).

  14. Ik ben producent, dus ik weet er wel iets van. Ik denk dat ik gewoon kritiek op iets blijf geven, als mij dat nodig lijkt. Thank you very much.

    Origineel geplaatst door Wessel
    wat zitten er toch een hoop negatievelingen op deze site hun gal te spuien over dingen waar ze geen verstand van hebben of gewoon niet nodig hebben. Kan de redactie hier iets aan doen? Volgens mij hebben deze azojnzeikers niet eens een iPhone.

    Ik ben maar een amateur muzikant maar ideen komen plotseling op en op de gekste locaties of omstandigheden. Als je dan even snel de hoogdlijnen kan opnemen op je iPhone is dat toch te gek? Ik vind het super! Kunnen de tracks van 1 song apart gexporteerd worden of is het een merge?

  15. @Thaurin
    @Erp

    Als je een beetje je verstand gebruikt dan kan je al snel begrijpen dat het hier niet om een professionele app gaat want daar kun je in knippen en plakken, compressen, et. etc. etc. Het is zover ik het kan beoordelen gewoon een uitgebreide memo recorder waar je schetsmatig je invallen op kwijt kan die je eventueel kan krijgen als je op het strand zit te relaxen ofzo. Eenmaal in de studio is het idee niet vergeten maar staat het op je iPhone.

    Ik vind dat echt top en de geluidskwaliteit is van veel minder belang voor mij.

    Kritiek is mooi, maar probeer een beetje realistisch te zijn en vergelijk je iPhone niet met je studio waar je een G5 + DigiDesign ofzo hebt staan. Get Real aub want als je zo naar de zaken gaat kijken is bellen in veel gevallen ook waardeloos in vergelijking tot een face to face gesprek of een live optreden veel beter of slechter dan de cd van een band.

    Het ligt misschien aan mij, maar op de ene of andere mannier proef ik de hele tijd een soort afgunst. Hebben jullie nou echt ook een iPhone of niet? Of zijn jullie van de concurent om de hele tijd de boel af te lopen zeiken?

    Probeer de context even in de gaten te houden: het gaat hier om een iPhone waar je multitrack kan recorden! Kent iemand enig ander merk telefoon waar dat ook op kan? Ik ben benieuwd.

  16. Ik heb geen moment het woord professioneel in de mond gehad. Ik zoek hierin ook helemaal geen professionele oplossing!

    Zoals ik zei, ik neem wel eens wat op in 1 kanaal met een simpel MD-recordertje. Niet echt een professionele oplossing, wel? Helaas kan ik de iPhone hiervoor niet gebruiken en wel vanwege de redenen die ik al heb gegeven: hard geluid valt op geen enkele manier op te nemen, en dat vind ik jammer.

    Hoe jij hieruit kunt opmaken dat ik studio-kwaliteit verwacht is mij een raadsel. Ik wil echter wel min of meer kunnen horen wat er wordt gespeeld, wat naar mijn ervaring niet het geval is bij opname van een band.

    Origineel geplaatst door Wessel
    Probeer de context even in de gaten te houden: het gaat hier om een iPhone waar je multitrack kan recorden! Kent iemand enig ander merk telefoon waar dat ook op kan? Ik ben benieuwd.

    Iedere Windows Mobile telefoon. Je moet trouwens niet denken dat ik het niet gaaf vind dat het kan.

    P.S. Op het strand kan ik echt geen ideeen opnemen voor mijn band.

    P.P.S. Geen afgunst, ik heb inderdaad een iPhone, kritiek is nog steeds toegestaan. Ik zou niets liever willen dan dat m’n iPhone en deze applicatie voor mij bruikbaar is voor mijn doeleinden: nummers in de maak multi-track (of zelfs single-track) opnemen in de oefenruimte. Helaas is dit niet zo.

  17. @Thaurin:

    Thaurin jongen (of meisje), jij moet deze app echt niet kopen. Dat is duidelijk.

  18. Ik heb niet veel verstand van muziek, maar wel van electronica. Voor diegenen die een externe microfoon willen aansluiten op de iPhone heb ik wel een paar ideeën.

    Maak zelf of samen met een electronica knutselaar,van het standaard headsetje een verloopstekker zodat je hier een liefst voorversterkte microfoon op aan kunt sluiten.

    Tevens is er ook de mogelijkheid om de audio uitgang te koppelen aan een extern speakerset of mengpaneeltje.

    Verder begint het mij wel duidelijk te worden dat steeds meer iPhone gebruikers gebruik willen maken van de ingebouwde microfoon maar deze niet gevoelig genoeg vinden. Apple heeft de microfoon ontworpen voor dichtbij, maar gezien de vraag erna zou Apple in een volgend model een regelbare gevoeligheid voor de mic kunnen realiseren.

    Zelf gebruik ik de iPhone als memorecorder en dit werkt prima als ik die inspreek op een manier als ik ook zou telefoneren. Voor geluiden bij bv een toespraak in een zaal op te nemen, dan moet je de opname via je headsetje afluisteren, anders is het geluid veel te zacht.

    Nu zit ik ook te denken of ontwikkelaars de mogelijkheid hebben om de amplitude van het microfoonsignaal softwarematig te versterken?

  19. superhandig,l al dat gezeik hierboven. Inderdaad een externe mic aansluiten (niet voorversterken, is al krachtig genoeg en je kunt het amplitude via de gain versterkern in dit programma) en je kunt net als met je MD of weet ik veel wat opnemen.

    ALLEEN IN FOURTRACK!!

    dat gaat niet met je draagbare md en je zangmicrofoon. Als je dan die zangmicrofoon pakt en hem aan je iPhone hangt kun je toch hetzelfde en dat drie keer meer! en inderdaad voor koortjes, of gitaarsolootjes a la Iron Maiden. Mooi gebruiken als kladblok inderdaad en later in een ‘echte’ studio uitwerken! Geweldig. voor 7,99. Een fourtrack op MD van tascam, niet eens draagbaar kost $1,499

    Al dat gezeik op apps die je niet leuk vind. Ik zie er dagelijks voorbijkomen, bijvoorbeeld vandaag Quickdraw, maar daar reageer ik toch gewoon niet op..

  20. @Erp

    Ik ben geen producent maar producer en mij lijkt me dit een handig tooltje om snel waar dan ook even een paar riedels in te zingen, neurien. Voorheen als ik ergens op visite was en ik kreeg een idee voor een nieuwe track belde ik mezelf thuis op om mijn antwoordapp. vol te lallen. Resultaat was dat twee van deze acties mij weer hoge noteringen opleverden in de top40 dis vind deze app. lang zo gek nog niet om iedeen op kwijt te kunnen. Uitwerken doe je in de studio op de daarvoor bestemde apperatuur.

  21. Ringtones maken telt niet… 😉

    Origineel geplaatst door Nick Seamore
    @Erp

    Ik ben geen producent maar producer en mij lijkt me dit een handig tooltje om snel waar dan ook even een paar riedels in te zingen, neurien. Voorheen als ik ergens op visite was en ik kreeg een idee voor een nieuwe track belde ik mezelf thuis op om mijn antwoordapp. vol te lallen. Resultaat was dat twee van deze acties mij weer hoge noteringen opleverden in de top40 dis vind deze app. lang zo gek nog niet om iedeen op kwijt te kunnen. Uitwerken doe je in de studio op de daarvoor bestemde apperatuur.

  22. Ik vind het een prachtige 1.0 versie van een schets-applicatie. Gewoon gitaarpartij opnemen, zang erover, solo erbij. Kan nog veel beter, maar wie had twee jaar geleden gedacht dat dit op zijn ‘telefoon’ zou kunnen?

  23. ondanks veel negatieve kritiek in dit log heb ik ‘m aangeschaft en vindt dit helemaal geweldig als audio schetsboek. Deze app bevorderd je muzikale creativiteit. In no-time zet je een muzikaal ideetje in elkaar. Het is werkelijk heel leuk om te doen en het is geen geld voor wat je ervoor krijgt. Dus inderdaad geen high-end studio maar wel een top audio schetsboek

  24. I vroeg me af of bijvoorbeeld deze externe mic hiermee zou werken (Vroeger gebruikte ik deze op mijn portable MD recorder).
    http://www.sony.nl/product/pam-music/ecm-ms907

    Iemand meer info over extere mics ?

  25. Maar hoe sluit je die externe mic aan..?

  26. Heb hem gedownload. De app crashte al bij de eerste poging. Scherm blijft zwart. Heb geen Jailbreak, is 3G en 2.1 os versie.
    Moest de iPhone resetten naar factory settings.
    Lijkt geld weggegooid.

  27. Inmiddels op een verse os opnieuw geinstalleerd. Vreemd genoeg start het programma nu wel maar bij het aanraken van de recordschuif bevriest het programma en valt ook niet meer terug in de os setup.

  28. Na een derde poging gelukt. Het programma werkt vlekkeloos en is grandioos.
    Heb maar direct bij wijze van proef een 4 stemmige clip ingezongen en via wifi gestuurd naar de PC. Met Sonar geimporteerd, bijgewerkt, geloopt en ondersteunt met een begeleidend partijtje met m’n Korg M3.
    Duurde nog geen 10 minuten.

    Wat ik nog mis en een mooie aanvulling zou zijn is een tempo instelling met metronoom. Dit voorkomt een hoop geknip en stretching in de audio/midi editor.

  29. Heb je de interne microfoon van de iPhone gebruikt ?

  30. Ik las dat in firmware 2.2 line-in via de headset ingang mogelijk zou zijn? Misschien heb ik dit verkeerd begrepen, maar dat zou de bruikbaarheid van deze app enorm verhogen voor mij!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.