Reacties voor: Fotostream stuurt foto van mogelijke iPad-dief naar slachtoffer

Twee uur nadat Tom Clarke zijn iPad 2 kwijtraakte, verschenen er een aantal mysterieuze foto's op zijn iPhone via iCloud. De foto's zijn waarschijnlijk gemaakt door degene die zijn iPad 2 nu in zijn bezit heeft en geven aanwijzingen naar zijn locatie.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 35 reacties

  1. Eigenlijk zou een extra functie van Find My iPhone inderdaad moeten worden dat het mogelijk is op afstand de frontcamera te activeren en foto’s te maken of mee te kijken for that matter

  2. In de foto is toch de locatie opgeslagen waar de foto is gemaakt ?

  3. Het adres lijkt me simpel te achterhalen als hij de foto’s via iCloud.com eraf haalt. Gewoon de Pin zoeken en terug halen die iPad

  4. Ik denk als je de exif bekijkt dat je de locatie kan bekijken als je geluk hebt. Maar wel fijn dat je zo je ipad misschien kunt vinden.

  5. โ€œMisschien hebben ze mijn iPad op de grond van de parkeerplaats gevondenโ€

    Hoe noemde je zoiets ook alweer? Eerlijke vinder?

    Inderdaad wanneer hij is gestolen heb je er (misschien) wat aan, maar in dit geval kan ik niks anders bedenken dan. Eerlijk gevonden, nieuwe eigenaar. Tenzij hij heeft gezien dat iemand hem heeft verloren. Als je zelf wat kwijtraakt kom iemand anders hem niet terugbrengen hoor.

  6. Tip voor de man: iPhone syncen, en dan in iPhoto bij de EXIF data’s van de foto’s de geotag opzoeken;)

  7. @sb: iedereen die nog een beetje fatsoen heeft zal de iPad teruggeven. Via social media genoeg mogelijkheden.

  8. @SnijdeA: bij de iPhone wel, bij iPad weet ik niet omdat als je bijvoorbeeld een wifi ipad hebt, deze niet altijd de locatie kan bepalen

  9. @iAlsatian: Daar heb je gelijk in, enkel is een beetje fatsoen vaak ver te zoeken bij velen, vooral omdat ze denken ja eerlijk gevonden, eerlijk houden.
    Het is weer niet zo dat het dan diefstal is, want hij is dan niet gestolen. Wanneer de echte eigenaar dan een foto ziet, gaat hij er wel mee naar het bureau met aangifte voor diefstal. Dat klopt dan weer niet. Men moet hun spul ergens dan ook niet achterlaten, dan weetje de gevolgen.

  10. @sb: Volgens de wet moeten gevonden spullen nog steeds naar het politie bureau en als de eigenaar na een jaar het voorwerp nog niet heeft opgehaald dan is deze pas officieel van jouw.

  11. Als de fotos op fotostream staan, heeft de ipad dus een internetverbinding gemaakt/is hij verbonden met het internet. Grote kans dat je hem dus met find my iphone op icloud.com terug kan vinden.

  12. Zijn fotostream werkte tenminste. Bij werkt het voor geen meter.

  13. Hey, onder die hond staat toch duidelijk een naam hoor… Even googlen en je weet alles van doe man ๐Ÿ˜‰

  14. Nu nog koppelen met gps lokatie en we zijn weer wat dichterbij

  15. Origineel geplaatst door n1mber
    Zijn fotostream werkte tenminste. Bij werkt het voor geen meter.

    Bij wie?

  16. Precies de reden waarom mijn iPad 2 gegraveerd is met naam, huisnummer/postcode. Dan kan niemand ontkennen dat ie van mij is of da ie niet wist van wie hij is toen die “gevonden” werd. Lul je daar maar eens uit.

  17. Bij mij werkt fotostream perfect. Alleen jammer dat ik niks kan verwijderen maar dat haalt het nut er misschien ook een beetje vanaf.

  18. nu iCloud + find my iPhone aan de hand van je mac address aub.

  19. Origineel geplaatst door cocktails.Genius
    nu iCloud + find my iPhone aan de hand van je mac address aub.

    MAC adressen worden niet door routers doorgelaten.

  20. Origineel geplaatst door Batino
    @sbVolgens de wet moeten gevonden spullen nog steeds naar het politie bureau en als de eigenaar na een jaar het voorwerp nog niet heeft opgehaald dan is deze pas officieel van jouw.

    … Moeten gevonden voorwerpen naar het gemeenteloket gebracht worden.

    ik zou als ik een ipad op straat vind op z’n minst een klein beetje de moeite nemen om te kijken van wie dat ding is en dan terug brengen naar de rechtmatige eigenaar, zo niet netjes afleveren bij de gemeente.

  21. Origineel geplaatst door sb
    Eerlijk gevonden, nieuwe eigenaar. Tenzij hij heeft gezien dat iemand hem heeft verloren.

    En op welke niet bestaande wet baseer je dit? ๐Ÿ˜›

    Is gewoon strafbaar.

  22. @Bubbly: Op geen wet. Dit is het eerste wat er in velen omgaat als ze iets vinden: kijk nou wat leuk, spelen er helemaal stuk mee vervolgens horen ze afstand te doen, maar zullen het te leuk vinden om weg te doen in de hoop er geen gezeik mee te krijgen, ervan uitgaande dat ze niet te traceren zijn met een ander simkaartje en na een volledige reset.
    Inderdaad is het strafbaar, maar dat komt niet in iedereen op, helaas.

  23. Ik vindt dat als je een product vindt, bijvoorbeeld in een parkeerplaats ofzo. Dat je deze dan gewoon mag houden, Ik vondt dat de eigenaar dan gewoon beter op zn spul had moeten letten. Bij diefstal vindt ik gelijk een zware straf doen, dan leren ze het hopelijk eindelijk eens af

  24. Origineel geplaatst door jerry.w
    Ik vindt dat als je een product vindt, bijvoorbeeld in een parkeerplaats ofzo. Dat je deze dan gewoon mag houden, Ik vondt dat de eigenaar dan gewoon beter op zn spul had moeten letten. Bij diefstal vindt ik gelijk een zware straf doen, dan leren ze het hopelijk eindelijk eens af

    Wat een rare gedachte. Wat als een dief jouw iPad jat en die verliest op een parkeerterrein en ik vind m? Volgens jou theorie mag ik ‘m dan houden ook al weet jij waar de iPad is?

  25. @jerry.w: Wat bedoel je nou? Aan de ene kant ze je: eigen schuld dikke bult. Maar aan de andere kant weer dat diefstal zwaar gestraft moet worden..

    Laat maar. Ik snap ‘m al.

    Anyway. Ik zou me ergens toch schuldig voelen als ik een “gevonden” iPad had. En trouwens die foto hรจ. Is dat niet tegen de privacywetgeving?

  26. Plaatsbepaling werkt alleen met een iPad met 3G (want die heeft GPS)

  27. Origineel geplaatst door jerry.w
    Ik vindt dat als je een product vindt, bijvoorbeeld in een parkeerplaats ofzo. Dat je deze dan gewoon mag houden, Ik vondt dat de eigenaar dan gewoon beter op zn spul had moeten letten. Bij diefstal vindt ik gelijk een zware straf doen, dan leren ze het hopelijk eindelijk eens af

    Ik moet zeggen dat ik walg van deze asociale reactie. Dit is blijkbaar de verhuftering van de samenleving. Erg jammer dat mensen zo denken. Probeer elkaar eens te helpen in plaats van alleen maar aan jezelf te denken.
    Ik denk dat je wel anders piept als je zelf eens wat kostbaars verliest (denk aan iPhone, laptop, iPad, portemonnee, enz.) en de vinder houdt het voor zichzelf.

  28. Heee. Das mn buurman!

  29. @jerry.w: Wat een stomme redenatie. Als jij iets vindt wat niet van jou is en waar jij niet voor betaalt hebt, maar jij vindt het dan mag jij het houden?! Ik hoop dat jij eens wat spullen laat rondslingeren zodat andere mensen dat kunnen vinden en mogen houden!
    Even serieus: ben jij echt zo (op)gevoed door jouw ouders?

  30. Vergeet niet, we leven in Nederland. Al weet je wie de dader is, zie de iPad dan maar eens terug te krijgen. Dat toonde Peter R de Vries toch wel aan paar jaar geleden. Er was keihard bewijs wie een motorfiets had gestolen maar de politie nam geen enkele actie. Leuke functies misschien voor in het buitenland, hier heb je er weinig aan.

  31. Vinden en niet inleveren bij politie tbv nieuwe eigenaar is ook een misdrijf en heet verduistering.
    Ik vind het raar dat kennelijk de norm is dat als je het vindt het dus van jou is terwijl het toch evident is dat iemand zijn kostbare iPad niet zomaar laat liggen om een ” eerlijke vinder” blij te maken.

  32. Denk dat er een verschil zit tussen vinden en stelen. Een dief ontneemt een anders eigendom opzettelijk, een vinder niet.
    Zelf ben ik twee jaar terug mijn iphone verloren en werd netjes gebeld en kon hem bij de vinder ophalen. Uiteraard de vinder flink beloond alhoewel hij in eerste instantie weigerde geld aan te nemen. Kijk zo kan het ook!
    Dus zo zie je maar dat NL nog lang niet echt ‘verhufterd’ is zoals vaak gesuggereerd wordt. Net als ‘de jeugd van tegenwoordig’ die is ook helemaal zo slecht niet! Misschien moeten al deze generalisaties eens op de schop!

  33. Ik vind dit akelig. Op die manier kan je iemand heel makkelijk als dief bestempelen. Fotootje van iemand op het web, zoek de dief eronder, en de reputatie is besmeurd.

    Dit kan heel makkelijk worden misbruikt. Toch lijkt het gros van de internauten dat niet te beseffen.

  34. @batino
    Ja en in 19van de 20gevallen, houdt de politiedeze voor zichzelf ‘=.=

  35. @WIE O WIE; Een collega van mij heeft dit ook afgelopen week in nederland gehad. Maar als je via iphoto de geolocatie wil bekijken is deze niet bekend? Iemand een idee hoe je mogelijk de locatie alsnog kunt achterhalen? Via icloud/find my ipad niet meer, want hij lijkt uitgeschakeld/gereset. Ik dacht dat je voorheen via find my iphone ook de laatst bekende locatie zag? Dat is nu niet meer? (dat wil dus zeggen dat als je iphone verliest en de batterij leeg is, je de locatie niet meer kunt achterhalen?) iemand een idee????

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.