Reacties voor: Fotograferen met de iPhone: DSLR-lens en modereportage

Dat je met de iPhone mooie foto's kunt maken bewijst Lee Morris: hij maakte een modereportage met een iPhone 3GS. Het koppelen van een DSLR-lens aan je iPhone is niet nodig.

Reacties: 21 reacties

  1. Leuk maar men vergeet dat er voor duizenden euro’s aan licht appartuur staat.

  2. Damn.. krijg zelf gewoon zin om me iphone te pakken en wat shoots… te maken..

    yeeah.. reality… 😉

  3. en die lampen die hij gebruikt, geen professionele uquipment?

  4. Vanaf 8.29 zie je pas goed dat ze is bewerkt :p Pukkeltjes op haar kin.

  5. Ziet er goed uit, ooit komt er een dag dat er geen canon meer is met camera’s maar alleen mobieltjes sweet

  6. De foto’s zullen met zo’n lens wellicht niet beter worden nee, maar het zoomen gebeurt niet meer digitaal en dat zal invloed hebben.

  7. Op de momenten dat ze lacht tussen het foto’s maken door vind ik haar er op haar mooist uitzien, die emotieloze foto’s vind ik wat minder. Maar ik ben vast de enige ;).

  8. echt een ontzettend lekker ding ja….

  9. De foto’s zijn genomen met een 3Gs: er is autofocus aanwezig

  10. Ik zit zelf voor mijn hobby ook wat in het video en fotografie wereldje. Hoe goede apparatuur je ook hebt het gaat nog altijd over je creativiteit, die kan je niet kopen.

    Die lampen zijn trouwens ook niet echt een koopje 😉

  11. Een externe lens kan wel degelijk verschil geven. Denk maar aan lens flare of tilt shift

  12. @noko: Het is een fashion shoot, dan gaat het niet om haar lieve glimlach. Maar nee, je bent absoluut niet de enige. 😉

  13. Uiteraard zijn de foto’s wel bewerkt, ik heb ook in verleden goeie foto’s met een Iphone 3G genomen, en ze bewerkt in Showfoto.

  14. Ja, duuuh, met zo’n bak aan licht op dat kopje krijg je zelfs met een 1 megapixel camera mooie foto’s…

  15. @noko: ik ben het met je eens, maar er zijn maar weinig modellen die geen fake lach hebben op een foto… Mensen zijn altijd het leukst als ze (echt) lachen!!

    Verder ben ik het er ook mee eens dat het altijd nog aan de fotograaf licht, betere spullen maken iets lelijks nooit mooier!

  16. duh
    zolang je ze niet op de muur wilt hebben van 3 bij 2 meter

    Origineel geplaatst door Mark
    Ja, duuuh, met zo’n bak aan licht op dat kopje krijg je zelfs met een 1 megapixel camera mooie foto’s…

  17. Nou, mijn Hasselblad kan ik wel aan de wilgen hangen.

  18. Je kan ook erg mooie foto’s maken met dag licht hoor 🙂

  19. Doet’ie wel goed 🙂 Maar een beetje goeie editor kan veel van de gebrek aan kwaliteit van de iPhone d’r wel uit editen.. Maar buiten dat maakt de iPhone best goeie foto’s, zolang je ze niet op ware grootte ziet 😛 Heb op m’n deviantART ook een hoop foto’s staan die met m’n iPhone (3G) genomen zijn 🙂

  20. @slein: Het ging er om of de camera wat uitmaakt en zoals je in het filmpje ziet is dat dus niet echt het geval. Er zijn namelijk ook nog zaken als belichting en je eigen kennis, kunde en creativiteit. Fotograferen is nog altijd in hoofdzaak zorgen dat je compositie goed is en vooral spelen met licht. Als jij je belichting goed voor elkaar hebt maakt de camera echt vrijwel niets meer uit, mooie foto’s krijg je dan toch. Juist die belichting is cruciaal bij de camera’s in telefoons. Ze maken hele mooie foto’s mits goede belichting, zo niet dan zijn de foto’s ook echt crap.

    @Mark: Het lijkt een bak licht maar dat is het absoluut niet. Het is een zeer uitgekiende belichting met verschillende soorten licht uit bepaalde hoeken. Men highlight bepaalde dingen (zoals het haar) waardoor ze er wat beter uit komen of waardoor de foto in zijn algemeenheid wat beter wordt. Het is dus zeker geen kwestie van ff de schijnwerper erop en schieten maar.

  21. Met zo’n mooie dame kunnen foto’s ook nooit mislukken 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.