Reacties voor: Fotograaf National Geographic verrruilt Nikon-camera voor iPhone 5s

Fotograaf Jim Richardson ruilde zijn professionele Nikon-camera om voor een iPhone 5s tijdens een trip naar Schotland, en was tevreden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Onzin. Iphone maakt prima fotos maar een beetje fotograaf zou dit nooit toegeven.

  2. Niet slecht voor een “telefoon”. 😉

  3. Tja, ligt dan ook wel aan welke Nikon camera hij heeft ingeruild, zijn full-sensor camera zal hij echt niet gaan inruilen voor een micro-sensor camera in een telefoon.

  4. Origineel geplaatst door icook
    Onzin. Iphone maakt prima fotos maar een beetje fotograaf zou dit nooit toegeven.

    Vergeleken met een compact camera wel, maar een Pro fotocamera wint met gemak op heel veel punten.

  5. Grappig dat er zo veel focus is op de techniek en niet het resultaat. In de vroege jaren 1900 werden er ook prima veelzeggende foto’s gemaakt, de techniek kon bij lange na niet tippen aan een iphone of willekeurig ieder andere camera in een telefoon.

    Aardig boekje van Chase Jarvis The best camera is the one that’s with you. Zelfde verhaal, met een iPhone 4 geschoten.

    Open je ogen……….

  6. Het hoogtepunt voor hem is dat ie foto’s in een vierkantje kan nemen? Klinkt niet echt als een hele veeleisende fotograaf … 😉

  7. Origineel geplaatst door Patryk
    Vergeleken met een compact camera wel, maar een Pro fotocamera wint met gemak op heel veel punten.

    Écht waar? Dan zal ik maar terug de Hasselblad H5D gaan gebruiken ipv. de iPhone 5s.

  8. haha de beste stuurlui staan aan wal.

  9. Die ruis is echt niet om aan te zien tbh.

  10. Dit is echt een onzin verhaal.. De iPhone zal heus wel mooie foto’s maken, maar een fotograaf zal NOOIT een telefooncamera boven een professionele camera kiezen.

    En de titel:
    ”Fotograaf National Geographic verrruilt Nikon-camera voor iPhone 5s”

    En dan staat er verder op:
    ”Dat deed hij alleen niet met zijn gebruikelijke Nikon-camera, maar met een iPhone 5s.”

  11. Ik zie al een professionele fotograaf een bruidloft schieten met een iphone. Wordt je toch spontaan uitgelachen lijkt me.

  12. Origineel geplaatst door Danny
    Dit is echt een onzin verhaal.. De iPhone zal heus wel mooie foto’s maken, maar een fotograaf zal NOOIT een telefooncamera boven een professionele camera kiezen.

    Dat ligt aan wat en wie de fotograaf wil bereiken.

  13. Origineel geplaatst door don
    Ik zie al een professionele fotograaf een bruidloft schieten met een iphone. Wordt je toch spontaan uitgelachen lijkt me.

    Op de bruidloft van mijn moeder had de fotograaf ook over gehad, in zijn ogen maakt zijn 5S prima foto’s maar een normale DSLR is veel beter.

  14. Zijn jullie nou zo simpel of lijkt dat maar zo. Deze man heeft voor zijn trip naar Schotland zijn pro camera vervangen voor de iPhone 5s. Puur om de camera van een high end smartphone te testen. En hij is hier heel enthousiast over. En verrast dat je er nog best mooie foto’s uit komen en dat je met de iPhone ook gelijk dingen kan aanpassen en bewerken. Wat hij normaal gesproken later op een computer zou doen. Natuurlijk verruilt hij zijn pro camera niet in voor de iPhone. Dat staat toch ook nergens. Hij heeft hem alleen voor deze trip getest en laat weten dat hij er blij verrast mee is.

  15. Ik merk dat veel reacties zich vooral richten op de technische kant van fotografie.

    Ja, een (D)SLR heeft meer technische mogelijkheden dan een compact/telefooncamera. Dat ligt aan het feit dat er een grotere sensor gebruikt is, waardoor je scherptediepte bijvoorbeeld al vele malen beter te regelen is (scherptediepte is dus niet alleen afhankelijk van het gebruikte diafragma. Ook tussen DSLR’s onderling is er al verschil: crop- en fullframe sensoren). Daarnaast zijn de instelmogelijkheden vele malen flexibeler.

    Maar… techniek is slechts een klein deel. De gebruiker zelf omvat misschien wel het grootste deel. Er zijn fotografen met een iPhone (iPhoneographers) die vele malen betere foto’s maken dan mensen met een dure DSLR. Google maar eens op het werk van Sion Fullana. Dan weet je wat ik bedoel.

    Kortom: een goede fotograaf kan met slechte techniek een goede foto maken. Een slechte fotograaf kan met goede techniek een slecht plaatje maken.

    Één van mijn beste foto’s is toch echt met mijn iPhone4 gemaakt. Sterker nog, met mijn iPhone4 maak ik meer foto’s dan met mijn Canon 1D mkIII met L-objectief.

  16. Tjah ik zie me nog niet met mijn iPhonie een voetbalwedstrijd verslaan. Dan heb ik toch echt wel mijn Nikon gear nodig

  17. De beste camera in de wereld is de camera die je bij je hebt. Om die reden kan ik alleen maar blij worden dat de camera die je het vaakst bij je hebt, alleen maar beter wordt.

    Beter in de zin dat de beeldkwaliteit verbeterd. Dat betekent dus niet dat je betere foto’s maakt. Maar gewoonweg betere plaatjes kan maken. Betere foto’s maak je door te leren over compositie en fotografie in het algemeen.

    Voor mij – ook professionele fotograaf – zou de iPhone 5S een camera worden die de dSLR nooit kan vervangen bij een bruidsreportage. Maar wel tijdens vakantie, als ik geen zin heb om tig objectieven en m’n zware dSLR bij mij te dragen.

    Zoals Jim Richardson bewijst, kan dit dus gewoon.

  18. ah, moest er ook nog een foto bij staan van dezelfde scène met zijn ander toestel…

  19. Origineel geplaatst door Duncan
    Maar… techniek is slechts een klein deel. De gebruiker zelf omvat misschien wel het grootste deel.

    Dat is het waar het allemaal om gaat. 😉 Een camera is slechts een verlengstuk van het oog en de hersenen. Als die niet goed werken dan kan men met geen enkele camera goede foto’s maken. Goede foto’s in de zin van goede composities.

  20. Je wordt als fotograaf toch blijkbaar afgerekend op je apparatuur 😀

    Ik kan niet wachten op mijn 5S, die ik juist om de nieuwe camera functies wil hebben. Als professionele fotograaf.

  21. Helemaal niemand die beseft dat de camera ruil tijdelijk is voor deze rapportage??

    Niet 1 fotograaf gaat zijn camera ruilen tegen een iPhone!

    Een goeie fotograaf kan prachtige foto’s schieten met een iPhone maar een iPhone gebruiker kan niet altijd mooie foto’s schieten met een prof camera 😉

  22. @Donovanaray: In dat geval is de titel nogal misleidend. Gesuggereerd wordt namelijk dat een professionele fotograaf zijn Nikoncamera permanent verruilt voor een iPhone 5s. Als het alleen een test van de cameramogelijkheden van deze telefoon zijn, dan was een andere kop boven het artikel gepaster.

  23. Een hoogtepuntje voor mij is dat je direct foto’s in een vierkant kunt schieten, omdat ik gelijk alle foto’s op Instagram wilde plaatsen.

    Ja superhandig, want anders moet je nog helemaal in Instagram je foto vierkant maken! :’)

  24. Wat zijn er toch altijd veel negatievelingen op deze site. Zie het eens als fantastisch wanneer iemand zo enthousiast is. Of is het jaloezie van personen die geen iphone 5s kunnen kopen!

  25. Origineel geplaatst door don
    Ik zie al een professionele fotograaf een bruidloft schieten met een iphone. Wordt je toch spontaan uitgelachen lijkt me.

    Dat is al eens gedaan, daarover heeft een jaar of twee geleden een artikeltje hier op IPC gestaan (was ws. toen een iPhone 4). Het resultaat was toch echt niet om te lachen, of het moest van geluk zijn.

  26. Origineel geplaatst door MaartenB
    Een hoogtepuntje voor mij is dat je direct foto’s in een vierkant kunt schieten, omdat ik gelijk alle foto’s op Instagram wilde plaatsen.

    Ja superhandig, want anders moet je nog helemaal in Instagram je foto vierkant maken! :’)

    Ik vind het in sommige gevallen ook erg handig hoor, als je een foto wil maken die je bijvoorbeeld op instagram wil zetten. Zie je bij het gebruik van de ‘vierkant’ optie van de camera veel beter hoe dit eruit zal zien, zonder de instagram app te hoeven open (die niet beschikbaar is vanaf het lock-screen).

  27. Ik zeg ‘zoom’

  28. Ik fotografeer al langer met de iPhone, mijn iPhone 5 in combinatie met de olloclip geeft vaak dikke foto’s als resultaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.