Reacties voor: Foto’s tonen mogelijke koptelefoon-adapter voor iPhone 7

Op foto's en een video is een Lightning-naar-3,5mm adapter voor de iPhone 7 te zien. Met deze koptelefoonadapter kun je gewone oordopjes blijven aansluiten.

Reacties: 36 reacties

  1. Haha koptelefoonaansluiting weghalen en vervolgens een adapter meegeven… Snap dat Apple zoveel mogelijk poorten wil weghalen, maar maak dan lightning earpods..

    Overigens ziet het filmpje er (helaas) geloofwaardig uit..

  2. Nou mag iemand mij vertellen waarom dit goed is. Volgens mij ging het erom dat het signaal digitaal bleef naar je koptelefoon dmv de Lightningpoort te gebruiken. Nu wordt dit signaal toch weer analoog?
    En ik kan toch gewoon wanneer ik wil met een Iphone 6s de Lightningpoort gebruiken voor een digitale koptelefoon?
    Dus het enige wat ik kan verzinnen is dat de omzetting nu buiten de iphone gebeurd met een apart kabeltje zodat oude koptelefoons gebruikt kunnen blijven. En dat noemt men verbetering????????

  3. Wat een ongein.
    Zelfs ALS dit kabeltje gratis meegeleverd wordt kan je er donder op zeggen dat ie na een poosje zal gaan sneuvelen.
    Guess what: dan mag je alsnog mooi een nieuwe gaan kopen.

  4. Wat weer negatief gezellig, het lijkt mij vrij simpel. Tegenwoordig zie je heel vaak Bluetooth koptelefoons, en is het natuurlijk wel vreemd dat alles digitaal is behalve je oordopjes.

    Nu wil Apple het gebruik van de 3,5 mm aansluiting verminderen zo niet verwijderen, en dan kan je of met een Bluetooth koptelefoon, of met een koptelefoon met lightling of met een oordopje icm een adapter luisteren naar je muziek.

    Ik gebruik de oordopjes en de 3,5mm jack sowieso niet, bij mij Bluetooth en via lightning aan de autoradio.

    Maar dmv een adapter kan iedereen nog via de oude weg muziek luisteren, maar laten we eerst september afwachten.

  5. 1 keer raden: €69

    En Apple kabels kwaliteit kennen wij… helaas.

  6. Kwaliteit van Apple’ kabels is echt bagger al jaren lang. Dit ding gaat nooit lang mee dat is zeker.

    Maar aan de foto te zien is hij behoorlijk nep (niet dat onmogelijk is dat Apple dit zou doen) want de lightning plug zit mega scheef.

  7. De meeste mensen gebruiken maar 1 set oordopjes, daar doe je deze standaard op en het probleem is opgelost.

  8. Weer zo’n chinees baksel uit photoshop…

  9. @Michel: dus omdat jij de 3.5 ingang niet gebruikt is de rest aan het zeuren? Waarom gewoon niet beiden zoals op de 6s. Iedereen tevreden. Jij met BT en Lightning en anderen wie wil met de jack zonder extra kabeltje.

  10. Er moet iemand de markt pushen om te vernieuwen en Apple zal echt niet zonder logische reden de aansluiting weghalen.

    Naast dat we eindelijk overgaan naar digital audio, bespaard het ook nog eens kostbare ruimte in zo’n telefoon voor bijvoorbeeld grotere accu of een kleinere behuizing.

    Stel de geruchten zijn waar en Apple weet de touchID in het scherm te verwerken, dan zou die onderlip van de iPhone nog eens kunnen verdwijnen en is de full screen iPhone in het vizier.

    Maar tot die tijd hoop ik dat ze ruimte opvullen met meer accu.

  11. Apple is echt de weg kwijt!

    Waar blijft simpelheid?

    1) Apple battery case
    2) Koptelefoon-adapter

    Ik heb geen behoefte aan allemaal extra accessoires, waar is Apple’s eenvoud?

  12. Origineel geplaatst door Liocorno
    Apple is echt de weg kwijt!
    Waar blijft simpelheid?
    1) Apple battery case
    2) Koptelefoon-adapter
    Ik heb geen behoefte aan allemaal extra accessoires, waar is Apple’s eenvoud?

    Zonder 3.5 mm is hij juist eenvoudiger. En er is een tijd van komen en gaan, mag nu wel tijd worden voor 3.5 om te gaan.

  13. Waarom wordt dit gemeld, iedereen en z’n grootmoeder ziet dat dit ofwel een slecht gefotoshopte foto is, óf een Chinees brouwsel. Áls Apple toch kiest voor een adapter, wordt het in ieder geval niet deze! Misschien leveren ze er een adapter bij, maar dan vast eentje waarmee je in ieder geval kan opladen en analoog muziek luisteren tegelijkertijd. Overigens sta ik zelf niet afwijzend tegenover Bluetooth/lightning koptelefoons, maar zou het ook prettig vinden om m’n sennheiser hd25 te kunnen blijven gebruiken. We wachten af…

  14. Ik snap het wel. Als je industriestandaarden wil veranderen moet je radicaal dingen weghalen. Kijk bijvoorbeeld naar de reacties op het wegnemen van de floppy, en naar het weghalen van USB. Ze maken het principe zo dat de industrie zal volgen met producten.

    Kwestie van tijd, je kunt alleen nu niet de poort verwijderen en geen alternatief bieden, want dan breng je een miljard iPhone gebruikers in de problemen met hun jack plug.

    Over een jaar of 2 hoor je niemand meer janken hierover. Waarschijnlijk zelfs positieve verhalen. Maar de gemiddelde consument is kortzichtig en denkt alleen in het nu. Dat is ook de reden dat veel bedrijven niet kunnen innoveren, puur omdat ze dingen niet anders kunnen zien.

  15. Vraagje stel ik heb een “iPhone 7” zonder Jack ingang gebruik in de auto een Aux ingang omdat mijn fabrieksradio (Seat Ibiza) geen Bluetooth ondersteund maar wil Bijv. Spotify, navigatie over de speakers in de auto en tegelijk mijn iPhone opladen kan dat niet meer?

  16. Natuurlijk is bluetooth een alternatief maar dan heb je weer een apparaat erbij wat opgeladen moet worden. Heb liever koptelefoon met kabel, dan heb je nooit het probleem van opladen.

  17. @bernard: Vernieuwing is iets anders dan marketing. Vernieuwing brengt meer kwaliteit.
    Miljarden mensen dwingen om geen mini-Jack plug meer te gebruiken om dan je iPhone een mm dunner te maken is geen vernieuwing. Het is uit pure wanhoop, omdat ze bij Apple de mensen willen doen geloven dat je dan “mee” bent. Pure marketing, nihil vernieuwing. FoMo (fear of missing out). En dan het zoveelste Apple kabeltje, OMG😱.

  18. Apple geeft bij de iPhone die in september komt een set oordopjes mee die je aansluit via lightning, het kabeltje dat hierboven geshowd wordt is een kabeltje die je los kunt kopen in de Apple Store voor mensen die hun eigen koptelefoon willen blijven gebruiken.

    Ik denk dat dit in september gaat gebeuren.

  19. No way Apple!

  20. Origineel geplaatst door Mauzze
    Weer zo’n chinees baksel uit photoshop…

    Nog simpeler: het kabeltje zelf op foto en video is duidelijk hobbywerk, geen knippen-en-plakken in photoshop maar fysiek knip-en-plakwerk met een lightning connector en 3,5mm contrastekkertje.

    Je hoort in ‘t filmpje geen moment dat er echt geluid uit een koptelefoon komt, en ook alle andere bewijs ontbreekt dat er überhaupt enige elektr(on)ische connectie is tussen de lightning en jack aansluiting van deze ‘adapter’.
    Kijk maar ‘s goed hoe los en scheef de feitelijke lightning connector in zijn kapje zit…

    Zo duidelijk 100% fake, zonde van alle verspilde aandacht. Ook die van ons 😏

  21. @Sander: dan moet je een jack to jack aux kabeltje kopen plus het verloopstekkertje van Apple zelf. Jack to jack kost je op de zwarte markt / bazaar nog geen 2 euro.

  22. Nein nein nein!

    Afschuwelijk dit Apple!
    Hoeveel mensen doen niet laden via de lightnigh port en muziek luisteren (koptelefoon of bv in auto) via de 3,5mm Jack tegelijkertijd… Echt heel veel!

    Dit soort dingen zijn niet te vergelijken met “het uitfaseren van de floppy disk”. Toen had je immers een DVD als vervanger.

  23. @Jogu: wie zegt dat de rest niet mag zeuren, zeg alleen wat een negativiteit.

    Toen Apple diskette verbande voor de cd was de wereld te klein, toen Apple de diskdrive uit de Macs haalde was de wereld te klein.

    Maar achteraf was het een goede keus, mag ik de stemming die over een gerucht, want dat is het nog steeds, negatief vinden??

  24. @Sander: ook geen USB aansluiting??

  25. Ben ik de enige die helemaal gehypnotiseerd werd door dat Pokémon-taaltje? 😜

  26. Origineel geplaatst door Anthony
    Er moet iemand de markt pushen om te vernieuwen en Apple zal echt niet zonder logische reden de aansluiting weghalen.

    Naast dat we eindelijk overgaan naar digital audio, bespaard het ook nog eens kostbare ruimte in zo’n telefoon voor bijvoorbeeld grotere accu of een kleinere behuizing.

    Stel de geruchten zijn waar en Apple weet de touchID in het scherm te verwerken, dan zou die onderlip van de iPhone nog eens kunnen verdwijnen en is de full screen iPhone in het vizier.

    Maar tot die tijd hoop ik dat ze ruimte opvullen met meer accu.

    Dat is dan innovatie van hetzelfde kaliber als USB-C op de huidige MacBook…
    Wat heeft die paar millimeter ruimtewinst voor extra’s gebracht?

  27. Ik dacht dat men met het weglaten van 3.5 ingang de iPhone nog dunner zou kunnen maken. Zonder hoesje is ie dan nog nauwelijks makkelijk te hanteren bij het nemen van een foto. Benieuwd hoe men dan toch nog de batterij een grotere capaciteit kan meegeven zoals ik eerder las.

  28. Het weghalen van de 3.5mm jack en dan de arrogantie om dit onder vernieuwing te schuiven kan wel eens een behoorlijke nekslag worden voor Apple.
    De 3.5mm jack is DE industrie standaard voor bekabelde consumenten audio en is momenteel nog steeds onvervangbaarder dan de usb plug op de doorsnee laptop/pc.
    Wie bluetooth en allerlei converters een werkbaar alternatief vind, heeft of te wel gehoorschade of geeft geen donder om geluidskwaliteit. (hoewel een converter van goede kwaliteit nog wel zal meevallen).
    Alle dure koptelefoons maken nog steeds gewoon gebruik van de 3.5mm plug (en groter) Hier gaat Apple geen verandering in brengen.
    Verder is er niet nagedacht over het laden en audio luisteren tegelijkertijd, of dat wordt nog een mooiere converter met meer pootjes.
    Apple begint te paniekeren met zijn product innovaties, totaal gebrek aan visie.
    Als Apple doorgaat op een pad als deze, met jorissen van standaarden, uitbrengen van zwaar overpriced ipads etc etc, dan ben ik toch bang dat Apple weer afstevend op waar ze in de jaren eind 80- begin 90, op de rand van de afgrond en Samsung om ze over het randje te duwen……..

  29. Origineel geplaatst door Niels
    @Sander: dan moet je een jack to jack aux kabeltje kopen plus het verloopstekkertje van Apple zelf. Jack to jack kost je op de zwarte markt / bazaar nog geen 2 euro.

    Dat snap ik wel heb een Jack 2 Jack maar komt er straks een verloop met zowel een Jack als een lightning aansluiting als ik navigeer op mijn iPhone gaat de batterij namelijk snel leeg.

    Origineel geplaatst door Michel
    @Sander: ook geen USB aansluiting??

    Jawel maar straks blijft alleen lightning over. Dus als je Jack wegvalt kan ik mijn telefoon niet meer aansluiten. Dus of alleen laden of alleen de verloop Jack gebruiken en niet beide tegelijk

  30. Origineel geplaatst door Michel
    @Sander: ook geen USB aansluiting??

    Jawel maar straks blijft alleen lightning over. Dus als je Jack wegvalt kan ik mijn telefoon niet meer aansluiten. Dus of alleen laden of alleen de verloop Jack gebruiken en niet beide tegelijk

  31. Origineel geplaatst door Anthony
    Er moet iemand de markt pushen om te vernieuwen en Apple zal echt niet zonder logische reden de aansluiting weghalen.

    Naast dat we eindelijk overgaan naar digital audio, bespaard het ook nog eens kostbare ruimte in zo’n telefoon voor bijvoorbeeld grotere accu of een kleinere behuizing.

    Stel de geruchten zijn waar en Apple weet de touchID in het scherm te verwerken, dan zou die onderlip van de iPhone nog eens kunnen verdwijnen en is de full screen iPhone in het vizier.

    Maar tot die tijd hoop ik dat ze ruimte opvullen met meer accu.

    Origineel geplaatst door Goof
    Dat is dan innovatie van hetzelfde kaliber als USB-C op de huidige MacBook…

    Wat heeft die paar millimeter ruimtewinst voor extra’s gebracht?

    Volgens die redenering hadden we nu nog met Centronics en 25-pins RS232C connectoren rondgelopen op laptops van 8 kilo zwaar en 8 cm dik en builletin boards geraadpleegd via akoestisch gekoppelde modems … sommige mensen vonden ooit de ‘onnodig afwijkende’ 9-pins D stekker ook maar lastige nieuwlichterij 😝

    Wat die evolutie van connectiviteit heeft opgeleverd is dus dat we niet langer onnodig veel ruimte verspillen aan een legacy-aansluiting die sowieso op z’n laatste benen loopt. Zelfs een digifoob familielid op leeftijd print inmiddels al weer jaren via wifi, net zoals bijna iedereen anno 2016. Draadjes en stekkers zijn geschiedenis, draadloos de toekomst – en het heden! Wen d’r maar vast aan als je niet in het verleden wilt blijven hangen.

    @Anthony: Ehm, “eindelijk overgaan naar digitale audio”?! Digitale audio is al vele vele jaren een feit, weleens van CD’s gehoord bv? Alleen digitale oren bestaan niet en zullen ook nooit bestaan, èrgens moet die digitale audio toch weer naar analoog worden omgezet willen wij ouderwetse analoge wezens het kunnen horen. 😁

    Wáár die DA conversie gebeurt maakt eigenlijk niet eens zoveel uit, als het maar goed gebeurt, maar als je per sé de muziek digitaal uit je iPhone (etc.) wilt halen is dat ook al jaren mogelijk. Draadloos èn bedraad… niets nieuws onder de zon.

  32. @Rv: Ja, dat is ook mijn punt: na zo’n vijf uur gebruik van de bluetooth oordopjes moet je ze dus weer opladen. Dan vind ik de oordopjes met kabel toch handiger.
    Adaptertjes als in het artikel lossen het probleem van opladen niet op. Apple maakt alles dunner en fijner, maar je moet wel extra spullen aanschaffen en bij je hebben. Zo gebruik ik bij mijn MacBook Air nog steeds een cd-adapter om mijn ‘oude’ cd’s te kunnen beluisteren.
    Wat is de winst, dat vraag ik me ook af.

  33. @Michel: Ben het niet met je eens. Ik mis die diskettesleuf en heb dus een aparte diskettebox van Apple aangeschaft. Dat geeft mij de mogelijkheid om de mooie cd’s die ik heb te beluisteren, maar het is niet zo handig als die ingebouwde sleuf. Nu hoef ik geen abonnement en niet alles opnieuw aan te schaffen en er icloud mee te vullen. En wel zo prettig om minder afhankelijk te zijn.

  34. Origineel geplaatst door Michel
    @Sander: ook geen USB aansluiting??

    Origineel geplaatst door Sander
    Jawel maar straks blijft alleen lightning over. Dus als je Jack wegvalt kan ik mijn telefoon niet meer aansluiten. Dus of alleen laden of alleen de verloop Jack gebruiken en niet beide tegelijk

    Maar als je de iPhone via lightning aansluit op de USB aansluiting op je radio, dan laad hij en kan je via de radio muziek beluisteren of zie ik het verkeerd??

  35. Wat ik nog mis in de discussie: voor mensen die hun iPhone met een sleeve gebruiken – er zijn bv hele mooie ‘ultraslim’ exemplaren – heeft de koptelefoonaansluiting toch al zijn waarde goeddeels verloren sinds hij van boven (iPhone 4 en eerder) naar onder (5 en later) verhuisde.😢

    De discussie over de misbaarheid is dus eigenlijk voor vele iPhone gebruikers mosterd (héél lang) na de maaltijd…

    Als er een èchte adapter (ongeveer zoals deze nepper) komt verandert er dus feitelijk helemaal niets, tenzij de lightning aansluiting naar boven verhuist. Een kabeltje aan de onderkant aansluiten blijft even onhandig, of de stekker daarvan nou 3,5mm is of lightning 🤔

  36. @Omer: ze halen die jack weg om stereo spekers te kunnen inbouwen eh..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.