Reacties voor: Force Touch op de iPhone 6s herkent drie aanrakingen en heet ‘3D Touch’

Op de iPhone 6s krijgt Force Touch een nieuwe naam: 3D Touch. Dat heeft ermee te maken dat je het scherm op drie verschillende manieren kunt indrukken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 15 reacties

  1. Het is me niet helemaal duidelijk wat nu, naast de naam, nieuw is aan de 3D touch. Force touch gaf je al de mogelijkheid om hard te drukken voor snelle opties, wat doet 3D touch anders?

  2. Ik hoop dat apple ook deze weegschaal inbouwt als het dezelfde hardware is, zou wel grappig zijn. En anders doet de jailbreak wereld het hopelijk 🙂

  3. De MacBooks kunnen ook 3 drukniveaus herkennen: tap (alleen aanraken), press (een gewone klik) en deep press. Snap dus niet echt wat hier nieuw aan is.

  4. En de iphone 7 kent 5 aanrakingen op het scherm. De beste iphone tot nu toe:)

  5. @Julian: Maar een tap en een press doen hetzelfde

  6. De iPhone 7 heeft straks geen home button meer. Want die wordt overbodig. Alleen nog een alternatief zoeken voor de metalen ring die zorgt voor de geleiding zodat de vingerscanner weet wanneer hij aan het werk moet. Maar dat zal niet zo een probleem zijn. Ik vind het overigens meesterlijk hoe Apple steeds langzaam nieuwe dingen introduceert waarbij nagedacht is over de lange termijn.

  7. @Pieter: Maar half waar (op een Macbook)
    Als je zonder loslaten vervolgens je vinger over de touchpad beweegt ga je met een press meteen slepen, terwijl je bij een tap alleen de cursor verplaatst en pas bij na een dubbele tap met vasthouden gaat slepen.

    De touchpad registreert dus wel degelijk al het verschil, maar pas als je je vinger beweegt doet het iets met dat verschil…
    Dus ook imho weinig nieuws onder de zon, en puur een nieuwe naam voor een bestaand fenomeen.
    Kortom de spreekwoordelijke oude wijn in nieuwe zakken 😀

    Het is puur een software feature op dezelfde hardware. Maar hoop niet dat ze op de Mac in OS X ook iets met dat onderscheid gaan doen, dat wordt bijzonder verwarrend. Vind het al bijzonder irritant dat tap-and-drag default na elke grote update weer uitstaat en je het in de toegankelijkheidsopties weer moet aanzetten terwijl het een standaardfeature van verder èlke touchpad en trackpad is…

  8. @Ad: Ik denk dat Apple bewust langzaam (geleidelijk) nieuwe functionaliteiten introduceert, om er daarmee voor te zorgen dat iedere nieuwe iPhone toch weer iets nieuws biedt ten opzichte van de voorganger. Tegelijkertijd denk ik, dat Apple ook al een paar jaar geleden in staat was om een iPhone 6 te ontwerpen. Maar de sprongen op technologisch vlak moeten niet te groot worden, want dan is het lastiger om jaarlijks ( een jaar is héél kort) met nieuwe ontwikkelingen te komen.

  9. Wat ik me afvraag is, wordt de “touch” ook nauwkeuriger?! En is de force touch daarom ook ingevoerd, om een stylus te kunnen gebruiken zonder die idiote grote stompe punt (zoals nu).
    Ik denk dat dit de creatieve wereld enorm gaat aanspreken! Ik denk dat dit het belangrijkste koop argument zou kunnen zijn voor veel mensen.

  10. @Ad: gewoon een vingerprintscanner zoals de Sony Xperia Z5 heeft Dan is het opgelost.

  11. Als je bijvoorbeeld in een linkje op Safari drukt, krijg je bij extra hard drukken een preview van de webpagina te zien.

    Zijn er nog meer voorbeelden?

  12. Ik ben benieuwd of de tempered glass screenprotectors dan nog wel bruikbaar zijn…

  13. @Gonny van der Zwaag: Bedankt voor de verduidelijking. Ben benieuwd of het in praktijk makkelijk is het tweede niveau te bereiken tussen licht aantikken en hard indrukken =) We gaan het meemaken.

  14. Hey Siri, give us a hint, laat prachtig de verschillende aanrakingen zien. Mooi gedaan!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.