Reacties voor: Fontys geeft honderd studenten een iPad in bruikleen

Fontys Hogescholen geeft 100 studenten een iPad in bruikleen om ervaringen op te doen als hulpmiddel voor onderwijsvernieuwing. Het project kost een ton.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Dit gaf ik in het gelinkte bericht al aan. Moet eerlijk bekennen dat docenten er nog geen idee van hebben wat ze ermee aan moeten.

    Een van de docenten gaf aan zijn literatuur als pdf beschikbaar te stellen om deze te kunnen toevoegen aan iBooks.

    Overige docenten weten nog niet wat ze ermee kunnen. Hopelijk volgt er een speciale app!

  2. Ik gebruik mijn iPad nu al bijna een maand voor school. Dit zijn de dingen waar ik tegenaanloop.

    – iOS 4.0 functionaliteit (mulitasking!, Unified Mail)
    – Pages werkt mooi maar kan Productiever (bijvoorbeeld kleur van lettertypes aanpassen.
    – Keynote en Numbers werken in Praktijk erg prettig.
    – Dropbox is een Must have!
    – Java in Safari werkt niet volledig.
    – Alle Office paketten moeten een export of directe upload naar Dropbox of andere Cloud diensten ondersteunen.
    – Netwerk printen.
    – Microsoft Visio viewer of bewerker.

    Grote pluspunten voor de iPad voor schoolgebruik is het kunnen lezen van grote PDF bestanden. Informatie op websites zoeken. Overal toegang tot Blackboards, Maken van notities in hoorcolleges. Snel je project bestanden inzien. Direct aansluiten op beamer. 10 uur batterij en leuke games voor onderweg.

    Het is te doen voor school maar niet optimaal. Ik gebruik het alsnog dagelijks met hulp van een PC.

  3. 100? Ik zit op de Fontys in Eindhoven (waar ze de iPads uitdeelden vandaag) en ik kreeg mee dat er 120 tot 130 iPads ingekocht waren?

  4. En nu maar hopen dat ze die padjes niet met innovatievouchers hebben aangeschaft. Ze leren het daar ook nooit…..

  5. Leuk. Was voor 5 oktober al uitgenodigd op de Fontys in Tilburg om in een gastles een presentatie over de mogelijkheden van de iPad te geven. Zal zeker nu met deze pilot wel veel belangstelling voor bestaan.

  6. Origineel geplaatst door Christian
    – Alle Office paketten moeten een export of directe upload naar Dropbox of andere Cloud diensten ondersteunen.- Netwerk printen.-.</

    Je kunt je my documents map instellen dat dit de drop folder is dan slaat Office het gelijk op naar je ipad sync omgeving. Printen kan straks via versie 4.2 van de firmware

  7. Het waren er inderdaad 120, 100 voor studenten 20 voor docenten en als test materiaal, voor demo’s enzo.

    In dit project is het rooster systeem niet alleen voor iPad gebruikers opgezet. Alle studenten van deelnemende instituten, kunnen hun lesrooster ophalen als Internet Kalender. Deze worden ondersteund in Outlook 2007, iCal op de Mac, iPhone/iPad, google calendar en verschillende andere agenda systemen (voor als ik er eentje ben vergeten).
    Voor docenten komt het rooster rechtstreeks in hun Exchange agenda, wat ook het maken van afspraken makkelijker moet maken.

  8. @Rjj Marks’: ja klopt. Op de Mac of Pc wel ja. Maar ik bedoel op de ipad. Importeren vanuit Dropbox naar Pages kan wel. Maar weer Exporteren van Pages naar Dropbox niet. Ik moet mijn iPad met iTunes verbinden om het weer online te hebben. Dat is jammer.

  9. Ik zou verwachten dat je als klant bij de aanschaf van een grote partij iPads korting zou krijgen. Al helemaal gezien de gratis reclame/publiciteit die het apparaat hiermee krijgt…

  10. Wel grappig dat de docenten de leerlingen moeten begeleiden. Het zal andersom zijn qua techniek. Wat de school voor ogen heeft de docenten zullen moeten doen is agentje spelen denk ik.

  11. @ikweet@het.net
    Beetje domme reactie dit. Die vouchers hebben hier niets mee te maken.

  12. het zal alleen maar aantrekkelijker worden voor de scholen als printen multitasking etc word toegevoegd;)

  13. iPads uitdelen doe je zo trouwens:
    http://chemicalipad.blogspot.com/2010/09/giving-away-ipads.html

    Vind trouwens de rekensom wel bizar. Het is toch logisch dat je de goedkoopste iPads uitdeelt, wordt dan toch zo’n 50.000 euro zou ik zeggen. Vraag me af waar ze nog meer geld aan uit hebben gegeven!

  14. Ik denk dat de iPad een toegevoegde waarde kan zijn. Samen met een docent maakten wij meteen een blog aan en die wordt al vrij goed bezocht.

    Het bouwen van een blog en hopelijk ook een community rond dit project, zou zeker leerzaam en effectief kunnen zijn.

    Ik ben een student van Fontys en heb ook een iPad ontvangen. Dus mocht je nog tips hebben, aarzel niet om even http://ifontys.wordpress.com/2010/09/17/deel-je-app-ervaringen-hier/

    te checken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.