Reacties voor: FNAC lekt mogelijk Europese iPad-prijzen

De Franse site iGeneration ontdekte dat FNAC in een rss-feed prijzen van de Europese iPad had opgenomen. Het zou gaan om 499 euro voor het goedkoopste model.
Lees het complete artikel → FNAC lekt mogelijk Europese iPad-prijzen
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Oftewel: de dollar prijs is de euro prijs….

  2. zoals bij bijna alle apple producten !

  3. De euro is op het moment wel aan het dalen in waarde door Griekenland Italië en al die andere corrupte landen..

  4. @gebakkenzucht: Daardoor zou de Ipad alleen maar goedkoper moeten worden in Nederland. (beter handelspositie door lage euro koers)

  5. @El-lucha: helaas is het net andersom. De euro wordt ten opzichte van de dollar minder waard, dus wordt het importeren vanuit de VS duurder (je kan met je euro’s minder dollars kopen).
    Apple kan het niet maken om in het najaar ineens de prijzen in Europa te verhogen, dus ik denk dat ze een lage koers hanteren voor de omrekening. Voor een 16GB van $499 denk ik dat ze 499 / 1,1= 453 +19% BTW = 540,- euro gaan vragen.

  6. @jos: ga eerst ff de nl apple store en de algemene eens vergelijken. Daar is zogoed als niks 1:1. ik verwacht dat de ipad 450 euro gaat kosten.

  7. @Jurryt:
    ben ik net een paar tientjes duurder uit met mijn iPad….mij goed! 🙂

  8. FYI: De dollar prijs op apple.com is ook ZONDER BTW.

  9. @Jurryt: Je hebt helemaal gelijk. Ik zat niet op te letten denk ik 😛

    Maar alsnog belachelijk dat ze de dollar prijzen 1op1 over zetten naar euro’s.

  10. Origineel geplaatst door Jurryt
    @El-lucha: helaas is het net andersom. De euro wordt ten opzichte van de dollar minder waard, dus wordt het importeren vanuit de VS duurder (je kan met je euro’s minder dollars kopen).Apple kan het niet maken om in het najaar ineens de prijzen in Europa te verhogen, dus ik denk dat ze een lage koers hanteren voor de omrekening. Voor een 16GB van $499 denk ik dat ze 499 / 1,1= 453 +19% BTW = 540,- euro gaan vragen.

    Houd hierbij wel in gedachten dat er ook al belasting op die $499,- zit. Die moet je nog wel even aftrekken voor je gaat rekenen ;).

    Apple laat de iPad ook maken in het Azie. Dus de amerikanen moeten net zo goed als ons belastingen betalen. En voor de vrachtboot maakt het niet uit of hij nou naar rotterdam of la vaart.

  11. Ik heb begrepen van Apple dat voor de Europese prijzen de dollar aan de Engelse Pond gekoppeld is en deze is weer aan de Euro gekoppeld (ja, omslachtig), dus de koers van de Pond tov de Euro is ook van belang. De Pond wordt voor ons weer duurder, dus zie daar de prijsstijging.

  12. @el_lucha: Die 499 dollar is niet inclusief maar exclusief BTW (tax)! Voor de omrekening hoef je er dus niets vanaf te trekken. De berekening van Jurryt klopt gewoon.

  13. @el_lucha: Wie zegt dat? Voor vrijwel geen enkel product is de $ en €-prijs hetzelfde bij Apple. Het wordt continu (na)gezegd maar twee minuutjes rondbrowsen zou je leren dat het gewoon niet klopt wat je zegt.

  14. @Larss: De omrekening klopt in ieder geval voor geen donder.

  15. @El Lucha: Nogmaals, besteed even een minuutje aan onderzoek voor je begint te typen. Ik weet dat het makkelijk is om populaire mythes na te praten maar er kopt geen fluit van.

    De prijzen van enkele populaire produkten, US en NL stores, omgerekend met 19% BTW (US prijzen zijn zonder BTW!) en de USD/EUR koers van Google:

    MacBook – US $999,-; NL $968,-
    MacBook Pro – US $1199,-; NL $1237,-
    iPod touch – US $199,-; NL $193,-
    iMac – US $1199,-; NL $1184,-

    Lijkt mij allemaal meer een functie van afronden naar mooie getallen dan een systematische afwijking, niet? Door de lage Euro-koers zijn de prijzen zelfs relatief gunstig in NL. Apple houdt zijn prijzen iha lang constant, en ik kan met zomaar voorstellen dat ze geen trek hebben in te lage Europrijzen als Griekenland en Spanje hun begroting niet op orde hebben.

    Nu jij weer. Maar kijk je wel even of het ook echt klopt voor je antwoord geeft?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.