Reacties voor: Flo weet waar de beste automobilisten wonen

Startup Flo onderzocht aan de hand van een miljoen geanalyseerde ritten waar de beste automobilisten vandaan komen en of mannen of vrouwen beter rijden. Het leverde een paar verrassende resultaten op.
Lees het complete artikel → Flo weet waar de beste automobilisten wonen
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Dit is nou PRECIES de reden dat ik het niet wil gebruiken. Lekker alle data gebruiken om te benchmarken.

  2. Ik citeer een reactie van 5 maanden geleden, ook mijn bezwaar.

    “Jdanklof
    5 maanden geleden

    Heel jammer dat de locatievoorzieningen altijd aan staan. Waarom niet de optie “alleen tijdens gebruik van de app”?”

    Ik ga de app wel proberen, maar aub, doe iets aan die locatievoorziening.

  3. ben benieuwd of de app ook rekening houd met het feit dat mannen over het algemeen meer kilometers rijden per jaar dan vrouwen en daarom dus statistisch vaker betrokken zijn bij een ongeluk.
    Het is niet voor niets dat de algemene aanname is dat vrouwen slechter rijden dan mannen, en ook dat kan te maken hebben met het aantal kilometers per jaar dat gereden wordt.

  4. Ik zie ook automerken ertussen staan, terwijl je in de app deze niet kan aangeven in je profiel, waar halen ze die gegeven dan vandaan?

  5. @JP: De data is anoniem hè, we zouden nooit gegevens over individuen vrijgeven.

    @Tjeu: Dit is een standaardpermissie in iOS. We registreren je rit automatisch, en gebruiken GPS. ALs we je locatie niet hebben, dan valt er weinig te registreren… Je kan de autorecord wel uitzetten in je instellingen en je ritten met de hand aan en uit zetten.

    @Mark: We hebben naar ritten (1 miljoen) gekeken, niet naar de gemiddelde ritlengte per geslacht. Wel een leuke om eens in kaart te brengen. Dank voor je opmerking!

    @Sylvester: In de Android app kan dat wel. Coming soon to iOS! (eind juni of begin juli)

  6. Ow… Ik ken er nog een paar….
    Noorden de beste rijders… Houd men er ook rekening mee met de drukte op de weg. In het noorden en polders is nou eenmaal veel minder verkeer waardoor je als je bv 80 rijd en deze snelheid constant aanhoud zeer snel bent ipv in de drukke gebieden waar men veel meer met de snelheid wisselt.
    In de vroeg ochtend…. idem. In het NW staat het verkeer vaak stil tijdens drukke tijden… je kunt dan amper van rijden spreken 🙂
    Nee … ik vind de app meer voor verzekeraars welke een reden krijgen om de premies te verhogen… Ga de app dus zeker niet gebruiken.

  7. Hoezo beter auto rijden? Volgens mij is dat nogal subjectief.

    Wat is dan ‘goed’ rijden, praktisch stil gaan staan voor iedere bocht, het nieuwe rijden, racelijnen?

    Dat is ook mijn probleem met verzekeraars die naar je rijgedrag willen kijken. Zij bepalen de maatstaven en daar heb ik als consument geen enkele democratische invloed op. Ik moet me dus naar het gewenste gedrag volgens een bedrijf voegen om geen boetebedrag op mijn premie te hoeven betalen.

  8. @Andreas Willemse: Bedankt, de ritten handmatig starten laat niet constant de gps positie aan, prima. Ik ga deze app zeker gebruiken om mijn rijstijl te verbeteren / in kaart te brengen, leuk.

  9. Conclusies zijn wel erg snel door de bocht.

    Allereerst, is het de vraag of de Flo-Score wel representatief is voor “goed” rijgedrag. Vervolgens zijn de Flo gebruikers een slechte afspiegeling van alle weggebruikers; ik zie mijn opa nog niet zo snel aan de Flo gaan. Dan zijn er nog regionale verschillen; de wegen, weer, bebouwing etc zijn sterk verschillend. We weten dan ook niet hoe de gemiddelde amerikaanse automobilist het er van af zou brengen op de duitse wegen of hoe mexicaanse autorijdsters het in Australie doen.

    Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Flo wil slechts data verzamelen om verder te verkopen: “if you are not paying you are the product”.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.