Reacties voor: Flipboard reageert op Apple Nieuws: ‘Dit doen wij al 5 jaar’

Flipboard heeft gereageerd op de aankondiging van Apple Nieuws: "Wij deden dit vijf jaar geleden al!" Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen Apple Nieuws en Flipboard.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Haha, krijgt Flipboard lekker concurrentie
    Dat is opzich wel goed, niet?

  2. Word er bij Apple News een betaling verwacht voor artikelen net zoals bij verschillende nieuwe nieuwsapps het geval is of is het vrijstaand net als Flipboard. Dit maakte ik nog niet helemaal op uit het artikel.

  3. Ben benieuwd of de uitrol Blendle ook kan raken. Gelijksoortig businessmodel.

  4. Volgens mij hoeft er niet betaald te worden. Naar ik heb begrepen is het voorlopig alleen Amerikaans nieuws. Tenminste dat dacht ik uit de WWDC op te maken.

  5. Dat iCulture dit artikel gewoon onder nieuws schaart is toch wel bijna hilarisch. Dit is toch gewoon een regelrecht opiniestuk van mevrouw Van der Zwaag? Ik heb altijd geleerd dat nieuws objectief gebracht moet worden, maar daar kan je hier toch niet meer van spreken.

    Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat ik het geen goed of interessant artikel vind, in tegendeel. Het gaat gewoon om het principe van ‘nieuws’.

  6. Ik vond Flipboard altijd al overgewaardeerd. Bij het lezen van nieuws kreeg ik altijd veel te veel oninteressante artikels te zien en vooral van kranten en websites die ik helemaal niet wilde lezen. Hetzelfde ook met andere onderwerpen. Iedere keer toen ik de app gebruikte had ik het gevoel dat ik gewoon mijn tijd aan het verspillen was. Daar is amper verandering in gekomen, ze hebben wel het design aangepast, maar het product niet beter gemaakt. Als Flipboard (opmaak) en Feedly (keuzevrijheid t.a.v. bronnen) samen zouden werken, zou het een top-product kunnen worden.

  7. Mijn persoonlijke favoriet is eigenlijk al jaren Zite, met name de aanbevelingen zijn veel beter dan bij Flipboard.

  8. De duizenden calender, todo-list, timer/clock apps kunnen dit ook van elkaar zeggen 😋 alsof elk idee brilliant en alleen mogelijk was door je eigen brein…

  9. Flipboard baalt ervan dat Apple ze niet heeft overgenomen

  10. Flipboard is toch gewoon een mooi opgemaakte rss-reader? Die heeft geen exclusieve content volgens mij?

  11. Zolang ik niet weet of mijn abonnementen bij BV MacFan wel of niet gaat werken onder News, ga ik mijn iPad niet updaten.

  12. Origineel geplaatst door Michel
    Zolang ik niet weet of mijn abonnementen bij BV MacFan wel of niet gaat werken onder News, ga ik mijn iPad niet updaten.

    Oei, dat is wel een goede vraag: wat gebeurt er met de oude newsstand/ kiosk?? Worden dat weer allemaal losse apps?

  13. Origineel geplaatst door Oude sok
    Dat iCulture dit artikel gewoon onder nieuws schaart is toch wel bijna hilarisch. Dit is toch gewoon een regelrecht opiniestuk van mevrouw Van der Zwaag? Ik heb altijd geleerd dat nieuws objectief gebracht moet worden, maar daar kan je hier toch niet meer van spreken.
    Daarmee wil ik overigens niet zeggen dat ik het geen goed of interessant artikel vind, in tegendeel. Het gaat gewoon om het principe van ‘nieuws’.

    Is dit een nieuws site dan?? Dit is een site met ALLES over Apple apparaten! Geruchten, reviews etc etc, je zit hier niet op volkskrant.nl ofzo

  14. Origineel geplaatst door Daejji
    Is dit een nieuws site dan?? Dit is een site met ALLES over Apple apparaten! Geruchten, reviews etc etc, je zit hier niet op volkskrant.nl ofzo

    Ik vind dat oude sok gewoon gelijk heeft. Wanneer iets onder nieuws gezet wordt, dan moet het toch als nieuws gebracht worden en niet als een opinie stuk. Dat heeft niks met het feit dat dit een Apple fansite is te maken. Verder is het inderdaad gewoon een prima artikel, maar dit is echt opinie.

  15. @Gabor: Ik vraag me dat al een tijdje af (sinds de WWDC), is voor mij een reden om mijn iPad straks niet te updaten.

  16. @Gabor: In de eerste beta is Kiosk een gewoon mapje geworden. Bladen en kranten hebben een appicoon gekregen en kunnen als gewone app verplaatst worden.

  17. Origineel geplaatst door Gabor
    Flipboard is toch gewoon een mooi opgemaakte rss-reader? Die heeft geen exclusieve content volgens mij?

    Nee, je kunt er zelf geen feeds aan toevoegen. Als je Flipboard voor het eerst opstart moet je minimaal een stuk of 10 onderwerpen kiezen. Dat kan vanalles zijn, maar het aanbod is dus al op voorhand beperkt. Flipboard stelt dan een soort newsfeed voor je samen met artikels die voor jou mogelijk interessant zijn, afhankelijk van je profiel. Je kunt daarnaast ook per onderwerp en gebruiker een feed bekijken, soms ook per bron. Het idee is te allen tijde dat je Flipboard de bronnen én artikels laat kiezen. Je hebt zelf minimaal invloed op hetgeen je ziet en niche-blogs zul je daar vrijwel nooit aantreffen, alleen mainstream.

  18. Origineel geplaatst door banaan_123:

    Ik vind dat oude sok gewoon gelijk heeft. Wanneer iets onder nieuws gezet wordt, dan moet het toch als nieuws gebracht worden en niet als een opinie stuk. Dat heeft niks met het feit dat dit een Apple fansite is te maken. Verder is het inderdaad gewoon een prima artikel, maar dit is echt opinie.

    Wat een tunnelvisie en hokjesgeest. “Het is verder een goed artikel, maar het verkeerde labeltje is erop geplakt en dat mag niet van ons”, aldus oordeelden oude sok en banaan123. Jullie vergeten nog af te sluiten met “dit is mijn oordeel, en daar moet u het mee doen” 😉

    En dan nog, al naar de weer keurig vermelde bron gekeken? De BBC, die heeft toch wel een zekere reputatie als het om ècht nieuws gaat. Beter dan volkskrant, televaag en nu.nl bij elkaar. Maar dàt is slechts een opinie 😜.

  19. Als ik nieuws wil lezen, gaat het me om de feiten en de werkelijke nieuwswaarde. Dan zit ik niet te wachten op al die onzinnige goedpraatpraat van Gonny. Als ik daarnaar zoek, zou ik wel een artikel met ‘opinie:’ ervoor openen. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.