FlickType Notes op Apple Watch.

Reacties voor: ‘Apple wilde FlickType overnemen maar maakte het toen na’

Er dreigt een trieste rechtszaak rondom de app FlickType. De ontwikkelaar van de app zegt dat Apple sterk de indruk wekte de app te willen overnemen... en heeft het nu nagemaakt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Zulk gedrag van Apple maakt mij echt kwaad. Het is echt tijd dat App Review gewoon de boeken toe doet. Scams pakken ze toch niet en voor de rest zitten ze gewoon bepaalde ontwikkelaars te pesten met compleet verzonnen regels.

  2. Origineel geplaatst door Tristan
    Zulk gedrag van Apple maakt mij echt kwaad. Het is echt tijd dat App Review gewoon de boeken toe doet. Scams pakken ze toch niet en voor de rest zitten ze gewoon bepaalde ontwikkelaars te pesten met compleet verzonnen regels.

    Eens, maar dit deed Jobs ook geregeld. Het is wel wat ze groot heeft gemaakt. In die wereld moet je niet onder de indruk zijn van Apple maar meteen een geheimhoudingsplicht laten tekenen en anders ze de deur wijzen.

  3. Ach ja zo zie dat Apple net als elk ander bedrijf is. Beter goed gejat dan slecht bedacht.

  4. Ja maar flicktype is wel niet wat ik er van verwacht had, ik kan niet eens naar de instellingen gaan zonder een aankoop te doen, ik wil dit naar azerty aanpassen, en desondanks mijn taal ingesteld staat op Nederlands autocorrect flicktype toch naar het Engels

  5. Waarom zou je een toetsenbord op je horloge willen? Soms probeer ik de rekenmachine, dat is al een enorm gepriegel. Laat staan een toetsenbord.

  6. @Tristan: Incorrect de regels voor toegang tot de App Store zijn duidelijk, bij afkeuring krijg je altijd netjes te zien waarom je app is afgekeurd en kan je dat aanpassen. Regels staan allemaal in de ontwikkelaarsvoorwaarden waarmee je akkoord gaat.

  7. Als dit waar ik, vind ik het schandelijk hoe Apple met deze ontwikkelingen en met de ontwikkelaar zelf omgaat. Ik ben echte Apple fan, maar dit lijkt me niet correct.

    Ik werk zelf bij een grote organisatie, en weet dat daardoor afdelingen onbewust elkaar kunnen tegenwerken. De een weet niet goed wat de ander doet of beslist. En als er veel werknemers op een en dezelfde afdeling werken, zoals kennelijk bij de AppStore, kan het zijn, zoals bij mijn werkgever gebeurt, dat de ene collega zus besluit en de andere zo. Terwijl beide denken dat zij volgens de regels werken. Collega’s strijden dan ook nog eens tegen elkaar als je niet een goede manager daar op zet. Gevolg: de klant, of in dit geval de ontwikkelaar (of whatever), is de dupe.

  8. We horen wel maar 1 kant van het verhaal, en het is niet zo dat als iemand een appje maakt dat niemand anders een gelijkaardig appje mag maken, Apple heeft nu gelijkaardige functionaliteit ingebouwd en ik denk dat dat ook wel zou zijn gebeurt zonder FlickType, de scribble-functionaliteit zat er al in en een toetsenbordje werkt beter op een groter scherm/resolutie.

    Ik denk dat Apple het netjes wou doen en het bedrijfje wou opkopen maar dat de vraagprijs buitensporig hoog was voor wat het was/is, hoeveel ontwikkelaars zou Apple aan het werk gezet hebben om zelf iets te maken en wat kost dat dan in werkuren?

    Beide partijen kwamen niet tot een compromis en Eleftheriou trok uiteindelijk aan het verkeerde einde. Flauw, maar wel begrijpelijk, dat hij nu de media opzoekt vanwege het onrecht.

  9. @Calvin: Het is echt stuitend hoe sommige mensen Apple verdedigen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.