Reacties voor: Met deze nieuwe fietsdeeldiensten huur je korte tijd een fiets via een app

Heb je voor korte tijd een fiets nodig? FlickBike is een nieuwe dienst in Amsterdam waarmee je snel een fiets kunt huren. Je hoeft de deelfiets niet naar een vaste stalling terug te brengen. In Rotterdam is de vergelijkbare dienst oBike gestart.

Reacties: 6 reacties

  1. Ik heb in Rotterdam een paar van die oBike fietsen gebruikt. De app werkt prima, ontgrendeling is heel eenvoudig (werkt via Bluetooth). Je moet wel eerst €79 borg betalen (die je weer terug krijgt als je met de service wilt stoppen). Binnen de app zijn ze momenteel wel heel actief een VIP abonnement aan het pushen en je moet de app altijd toegang geven tot je locatie.

    Bij oBike betaal je overigens vanaf het eerste moment gewoon €0,50 per 30 minuten. Je moet alleen eerst een bedrag in je Wallet zetten, en dat is minimaal €10. Als je na 10 minuten de fiets ergens op slot zet is de transactie beëindigt. Loop je dus binnen dat half uur even ergens naar binnen en zet je de fiets op slot en wil je daarna weer verder… dan ben je weer €0,50 kwijt. Consequentie van hun verdienmodel.

    Het grootste probleem met oBike is de kwaliteit van de fietsen zelf. Deze zijn gemaakt voor kleine mensen en trappen echt absurd zwaar. Na een paar minuten ben je die fiets zo zat dat je ‘m het liefst in de Maas zou duwen. Met stip de slechtste fiets waar ik ooit gebruik van heb gemaakt.

    Wellicht is dit ook de reden waarom je die oBikes in Rotterdam overal ziet staan… maar niemand op ziet fietsen.

    Ik ben benieuwd of die FlickBikes wel zijn ontworpen door mensen die er zelf ook eens mee zijn gaan fietsen.

  2. Ik mis de app van Nextbike (Arriva/Duits) zij hebben op meerdere plekken in Maastricht fietsen aan palen staan die je met een app kunt reserveren/betalen.

  3. Origineel geplaatst door Ron
    Ik mis de app van Nextbike (Arriva/Duits) zij hebben op meerdere plekken in Maastricht fietsen aan palen staan die je met een app kunt reserveren/betalen.

    The unique selling point van Flick & obike is dat er geen vaste parkeer plekken zijn. En dit is dan natuurlijkveel flexibeler dan de Nextbike oplossing met vaste parkeerplekken.

  4. Ik kan melden dat de fietsen van FickBike, naar mijn mening wel fijn zijn, ze trappen niet zwaarder dan een willekeurige andere herenfiets, en het zadel is comfortabel. Ik heb wel steeds het idee dat de banden zacht zijn, maar dit kan komen omdat ik geen foambanden gewent ben, en thuis een eigen fiets heb met ouderwetse banden gevuld met lucht.

  5. Obike appwerkt prima, geen problemen, maar Obike zelf moet echt ophouden. Ik kan net zo goed lopen. Die fietsen gaan 5km/per uur en ze zijn heel zwaar om te fietsen. Ik kon het maar 10 minuten volhouden. Volgende dag hetzelfde probleem met een ander fiets en het volgende dag ook. Dus geen Obike voor mij meer.

  6. @David Wouters: Dat had ik ook, had de neiging om ze op te pompen, maar dat kan niet. Ik vind ze zwaar fietsen (heb alleen ervaring met oBike) maar voor de rest is het een super concept.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.