Reacties voor: Flash Player for Mobile voorlopig niet voor iPhone, Symbian en Android

Flash Mobile komt naar smartphones in een volledige versie met GPU-acceleratie zodat je ook HD-filmpjes kunt kijken. Voorlopig alleen voor Windows Mobile en webOS, volgend jaar pas voor Symbian en Android en wellicht nooit voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 59 reacties

  1. Toch mis ik het niet echt…

  2. Was te verwachten…

  3. Achterlijk dat Apple voorkomt dat wij de beschikking krijgen over flash op de iPhone.

  4. Tja… anders komen straks de spelletjes in Flash online en verkopen ze ze niet meer via de store. Niet zo gek, maar wel jammer.

  5. Spelletjes via Flash?
    Word toch veel mindere kwaliteit dan.

    Apple is gewoon gierig!

  6. Batterijduur…?

  7. Apple heeft beter alternatieven dan wat flash je nu bieden kan dus waarom zouden ze. op de iphone voegt het nikst toe. alles wat flash kan kan je nu ook met de appstore en quictime of youtube en dat energie zuiniger dan flash dat doet.

    verder is het aan Apple om te bepalen wie of wat er op de iphone komt en tegen welke voorwaarden. Als ze flash toe laten om de reden dat het veel gebruikt word dan moet apple ook windows mobile als OS op de iphone gaan gebruiken. OGG vorbis en realplayer gaan ondersteunen.

    ik ben blij dat apple schijt heeft aan wat iedereen doet en gewoon zijn eigen koers vaart. Zo’n rare koers is het niet want steeds meer bedrijven zetten de zelfde koers in.

  8. De opmerking om windows als os op de iphone toe te staan slaat natuurlijk helemaal nergens op.

    Flash word tegenwoordig op bijna iedere website gebruikt!, Vorbis / Realplayer zie je zelden.

    Verder word Flash niet alleen gebruikt om filmpjes te bekijken, dus de appstore, quicktime en youtube hebben hier dus ook al niets mee te maken.

    Kortom, erg slechte tegen argumenten.

  9. Deze mededeling van Adobe verbaasd me niets. Apple doet al erg moeilijk met het goedkeuren van applicaties en bewijst nu gewoon ook hun stugge houding met een derde partij zoals Adobe. Persoonlijk vind ik het wel een gemis want tegenwoordig zijn er zoveel sites die flash ondersteunen.

  10. Origineel geplaatst door 4saus
    Apple heeft beter alternatieven dan wat flash je nu bieden kan dus waarom zouden ze. op de iphone voegt het nikst toe. alles wat flash kan kan je nu ook met de appstore en quictime of youtube en dat energie zuiniger dan flash dat doet. verder is het aan Apple om te bepalen wie of wat er op de iphone komt en tegen welke voorwaarden. Als ze flash toe laten om de reden dat het veel gebruikt word dan moet apple ook windows mobile als OS op de iphone gaan gebruiken. OGG vorbis en realplayer gaan ondersteunen.ik ben blij dat apple schijt heeft aan wat iedereen doet en gewoon zijn eigen koers vaart. Zo’n rare koers is het niet want steeds meer bedrijven zetten de zelfde koers in.

    Voegt niks toe? Al die flash filmpjes kan je niet bekijken. Flash websites, niet op de iphone.µ
    En energiezuiniger is gewoon de grootste onzin ooit. Laten we alle games ook maar verbieden, die zijn ook niet energiezuinig.

  11. Mjah, twee kanten aan het verhaal. Aan de ene kant natuurlijk het gemis aan bedieningselementen op bepaalde websites. Aan de andere kant houd je accu het zonder flash waarschijnlijk een stuk langer uit.

    Gebruik de iPhone nu dik 2 jaar en ik kan echt niet zeggen dat er veel sites zijn die ik bezoek op m’n iphone waarbij het gemis aan flash echt een probleem oplevert.

    Persoonlijk vind ik webdesign dat qua control-elements afhankelijk is van flash, gewoon bagger. Een webpagina moet bij het gemis aan technologie aan de kant van de client nog steeds bruikbaar zijn. Daarom veracht ik websites met een flashmenu ook.

    Qua filmpjes, tsja, iets voor te zeggen, maar dikke kans dat die filmpjes allemaal via de YouTube app te vinden zijn.

  12. Origineel geplaatst door 4saus
    Apple heeft beter alternatieven dan wat flash je nu bieden kan dus waarom zouden ze. op de iphone voegt het nikst toe.

    Waarom het wiel opnieuw uitvinden als Flash al duidelijk bewezen heeft een ontzettend goede plug-in te zijn?

    alles wat flash kan kan je nu ook met de appstore en quictime of youtube

    Nogmaals, waarom het wiel opnieuw uitvinden? Stel dat Microsoft alleen Silverlight toe zou laten op Windows Phones, zou je dan ook zo reageren of probeer je dan Microsoft te bashen? Je komt op mij over als iemand die Cupertino als Mekka ziet, ik zal zo met m’n vingers knippen en je uit die droom helpen :).

  13. flash is gewoon heel makkelijk, vooral als het om photo gallerys gaat. ik kan niet eens de gallerys van mijn eigen site bekijken op mijn iphone… het is echt een gemis. daarnaast gaat het ook idd nog eens om de flash video die word aangeboden op het internet… youtube is allang niet de enige meer en al deze content word de iphone gebruikers onthouden. bij een telefoon zoals een WM Android of iPhone OS toestel verwacht ik dat ik een redelijke desktop veranger heb, en dat maakt de iphone gewoon minder goed waar dan andere boven genoemde besturings systemen

  14. Mooi klote! Veel sites gebruiken tegenwoordig flash, het is een veelgebruikte standaard. Ik mis het. Dit is een mooie opsteker voor Android. Misschien wel mijn volgende smartphone …

  15. Als je je iPhone of Android toestel gaat zien als desktopvervanger dan gaat er toch echt iets mis imho.

    En zoals ik al eerder vermeldde, flash gebruiken voor keyelements of control elements op een site is gewoon onverantwoord. Als het niet mooi degradeerd heb je er niets aan. En flash staat daar nu niet bepaald bekend om.

    Er zijn trouwens zat jQuery mogelijkheden om een photogallery te maken. Het idee dat mensen hebben dat het onmogelijk is om uit een flash animatie afbeeldingen te stellen is allang achterhaald.

  16. Ik mis het totaal niet, flash dat kost vaak veel teveel werkgeheugen en benodigd is het zelden tot nooit! Alle Dumpert filmpjes komen toch van Youtube.

  17. Misschien al eerder genoemd, in that case, sorry.

    Denk zelf dat er iets anders speelt:
    stel dat je alle Apps in Flash zou kunnen maken en daarmee het bestaan van de Appstore kunt omzeilen, dan loopt Apple veel inkomsten mist.

  18. poep apple 🙁

  19. Origineel geplaatst door Jermaine
    Nogmaals, waarom het wiel opnieuw uitvinden?

    Omdat dat wiel niet past.

    @v8x:

    zet jij maar eens een flash site aan op je PC en vergelijk dat eens met hoe een Mac tekeer gaat bij het tonen van die zelfde site.

    dan ben ik benieuwd of je dat je iphone aan wil doen.
    geloof mij het voegt niks toe.

    Alle pornosites hebben inmiddels een iphone vriendelijke variant.
    En alle sites die zichzelf serieus nemen hebben die zelfde overstap gedaan wat video betreft of er bestaan een app for that.

    flash is geschiedenis… waarom zou je dat nog willen op een vooruitstrevend apparaat als de iphone.

    Origineel geplaatst door sixxer
    Mooi klote! Veel sites gebruiken tegenwoordig flash, het is een veelgebruikte standaard. Ik mis het. Dit is een mooie opsteker voor Android. Misschien wel mijn volgende smartphone …

    Dat iets een standaard is wil niet zeggen dat het het beste is wat je gebruiken kan.
    Zo bestaat er naast windows ook het mac os waar windows toch duidelijk de standaard is.

    Als je maar groot genoeg/of aanwezig genoeg bent kun je standaarden afdwingen.
    Het afdwingen van een standaard wil niet zeggen dat je de beste bent op dat vlak.

    dat geld voor heel veel dingen in het leven zo. alleen mensen met oogkleppen voor of meelopers snappen dat nog niet.

    het meest gebruikte product is niet per definitie het beste product en zeker niet even geschikt voor iedereen. Zelfs niet na aanpassingen om het wel te soepel te laten werken want dan doe je al concessies en wijk je af van het oorspronkelijke product.

    Laat Apple gewoon lekker tegendraads zijn en met zijn eigen alternatieven komen.
    Apple geeft je daarmee in ieder geval geen saai eenheidsworst product dat exact het zelfde doet als de concurrent en daarom geen enkele meerwaarde heeft behalve prijs en uiterlijk,

  20. Zucht, Apple gaat geen ondersteuning voor Flash bieden maar dat maakt niet uit want we missen het toch niet.

    Het verbaast me een beetje dat bijna iedereen maar accepteert dat Apple de totale regie voor je bepaalt.

    Let maar op: Android wordt mainstream over een jaar of 2 en dan diskwalificeert Apple zichzelf met dit soort grappen.

  21. Dat denk ik ook inderdaad..dat sommigen het niet missen wil niet zeggen dat heel veel mensen het niet missen.
    Alternatieven my ass.. wat heb ik daar aan als ze op internet op heel veel sites het via flash doen.
    Als je verkondigt dat je hetzelfde volledige internet aanbied als op je pc dan moet je dat ook hebben en niet dit tegenhouden.
    Denk inderdaad dat veel mensen straks overstappen op alternatieven.
    De Iphone is niet meer zo heel bijzonder of veel verder dan andere telefoontjes..zijn nu al een aantal leuke alternatieven wat veel gebruiksvriendelijker is op een aantal punten, niet zulke dingen tegenhoudt, en de consument zelf laat kiezen wat ze wel of niet willen.

  22. Wat een applefanboys hier, ik snap niet dat je het kan ontkennen dat het gigantisch fijn is op de iPhone.

    Flash wou iedereen, nu kan het, weigerd apple. Valt me tegen..

  23. Als Apple nu flash zou toestaan zou het in eerste instantie nog niet zoveel toevoegen, omdat veel flash webapplicaties nog niet afgestemd zijn op mobiel gebruik. (ik noem bv. Aviary of de BBC site van de Formule1).
    Flash webapps en games zouden echt op iPhone formaat gemaakt moeten worden, voordat het interessant wordt.
    Ik denk echter dat als flash op Android wel goed werkt, dat de flash apps voor Android als paddestoelen uit de grond zullen schieten, simpelweg omdat ontwikkelen in Flash voor veel meer mensen toegankelijk is dan het ontwikkelen voor de iPhone of Android.

    Apple’s strategie lijkt te zijn om het moment dat dit gebeurt zo lang mogelijk uit te stellen, om te ‘bewijzen’ dat flash niet nodig is. Maar in feite bewijzen ze alleen dat ze trillen als een rietje voor de flash appstore, vol gratis games en apps waar apple niets aan verdient.

  24. Ik miste in de eerste plaats Flash op mijn iPhone een beetje omdat ik nu niet eens mijn eigen spelletjes site kan bezoeken via mijn iPhone (althans, wel bezoeken, maar weinig spelletjes doen). Maar na wat langer nadenken denk ik dat Flash spelletjes die gemaakt zijn om met een muis te spelen toch al niet echt lekker te doen zouden zijn op een iPhone met touchscreen. En voor video zijn sowieso al betere alternatieven dan Flash, dus achteraf gezien is het zo’n vreselijk gemis helemaal niet. Waar Flash het meest voor gebruikt wordt (op de sites die ik bezoek tenminste) is voor reclame die ik toch niet wil zien. 😛

  25. Heel erg jammer en toch wel heel dubieus van Apple om hier consequent niet aan mee te willen werken. Natuurlijk snap ik hun commerciele belang wel maar uiteindelijk maak je het daar een (deel) van je klanten lastig mee. Neem alleen al die embedded flashplayers.

    Zeker omdat Apple nooit formeel heeft toegegeven dat ze dit willen blokkeren/ boycotten/ traineren vind ik dat ze op dit punt niet goed bezig zijn. Moeten ze gewoon een standpunt innemen, en dat comuniceren, zodat klanten een afweging kunnen maken.

    Sterker nog voorheen was het excuus, op de 2 en 3G, dat Flash te veel PK’s zou vreten. Heb ik een 3GS met voldoende PK’s blijven ze de boel nog steeds tegenhouden. En wat batterijgebruik betreft; als dat een argument zou zijn zouden ze per direct navigatie moeten verbieden want TomTom trekt mijn batterij bijzonder snel leeg.

    Nee ik vind dit echt teleurstellend en begin me zo langzamerhand af te vragen of de nadelen nog wel opwegen tegen de voordelen. Ze bepalen immers niet alleen welke provider ik mag nemen, ze bepalen welke software ik mag kiezen, ze bepalen waar ik mijn muziek en apps mag kopen en ze bepalen nu ook nog eens welke websites ik kan bezoeken.

    Vooralsnog ben ik tevreden met mijn toestelletje maar het begint wel irritant te worden. Het is dat er nog geen echte concurrentie is maar als dat er wel is zullen velen Apple afstraffen om deze hooghartige houding.

  26. Soms jammer, meestal mis ik het niet…

  27. @4saus:
    helemaal niet mee akkoord, als ik mijn iPhone koop is het aan mij om te beslissen wat ik er op zet en watik er mee doe, dus Apple heeft zich daar niet mee te bemoeien… Daarom dat ik fanatieke voorstander ben van de jailbraik!

  28. Origineel geplaatst door 4saus
    Omdat dat wiel niet past.

    Jij hebt echt geen kaas gegeten van webdevelopment, dat is wel te merken hoewel het al te zien was aan je site die het niet eens 100% perfect doet in een desktop browser :).

  29. Ik kijk altijd graag ff de laatste items op gamekings.tv en dat kan dus niet zonder flash. @4saus:

  30. De mensen die dit niet missen stel ik mij toch vragen bij want als je heel wat afsurft of op sites terecht komt heb je flas player nodig.Om bv bij ons in belgie het vtm nieuws op te vragen die je gratis kan herbekijken dan gaat het helaas niet omdat er geene flash is.Dit is slechts één voorbeeldje die ik hier nu geef,er zijn er nog andere waarvoor ik flash player nodig heb zoals ik op een site van een dancing terecht kwam maar ook die flash nodig had om meer te zien en teweten te komen maar helaas,ik mocht er uiteraard naar fluiten want geen flash op de iphone.

    Hoogtijd ze wakker worden bij apple want als ze gaan bliven tegen werken en alles beperken dan zal er op een bepaalde dag een aantal andere toestellen uitkomen die net hetzelfde zijn als de iphone en toch meer te bieden hebben.

    Is er geen officieel adres waar iedereen naar apple kan sturen dat er zeker flash moet komen en liefst zo snel mogelijk?

  31. Er is werkelijk overal een app voor, je kunt het zo gek niet verzinnen en het is te krijgen.
    Apple heeft een apparaat ontworpen die fenominaal veel kan en ontzettend veel te bieden heeft.
    Nu kan/wil Apple niet toegeven in Flash om waarschijnlijk financiele redenen en dat is overigens niet meer dan begrijpelijk want hun zitten daar ook niet om droog brood te eten en dan zit iedereen daar over te vallen. Gek he dat Apple zichzelf niet in de vingers gaat zitten snijden!
    We hebben toch ook allemaal nog een computer thuis staan, ga daar dan gezellig naar al die irritante banners zitten kijken..

  32. Origineel geplaatst door Alpacatje
    @4saus:
    helemaal niet mee akkoord, als ik mijn iPhone koop is het aan mij om te beslissen wat ik er op zet en watik er mee doe, dus Apple heeft zich daar niet mee te bemoeien… Daarom dat ik fanatieke voorstander ben van de jailbraik!

    je hebt helemaal gelijk maar niemand kan apple dwingen om iets in te bouwen dus wees idd blij met je jailbrake.

    is het de jailbrake programeurs al gelukt flash in te bouwen?
    zoja werkt het?
    hoe gaat het met je batrij?

  33. Gaat het toch niet om TommyDiamond, al die anderen doen het toch ook..alleen mr. Apple weer niet. Zo ook eerst moeilijk doen met navigatie, overal doen ze moeilijk over..ik koop verdorie hun apparaat al..ik ben al bijna verplicht om T-Mobile te nemen, ze verdienen al genoeg geld aan ons..en als ze steeds roepen dat je voor het eerst ECHT internet hebt liegen ze dus flink, wat veel sites kun je niet normaal bezoeken of sommige dingen mis je dus nog wel.
    Je kunt veel zeggen van Windows of de anderen, maar daar heb je vaak veel meer vrijheid dan met de Iphone..en die gasten willen ook winst maken hoor.
    Het zijn niet alleen maar irritant banners waar je flash voor nodig hebt.

    Ik ben geen fanboy van niks en de Iphone was ook het eerste wat ik nam van Apple..maar gelijk daar raken mensen al weer op afgeknapt met dit soort zaken, en als ze dan zien dat iemand met een nieuwe HTC wel van alles kunnen doen en wel alles erop zit, ze niet moeilijk doen met Bluetooth, Navigatie, muziek, flash en iedereen echt zelf mag weten wat ze met hun EIGEN telefoon doen dan heb je straks heel veel mensen die weg gaan bij Apple..en terecht. Supergaaf ding hoor die Iphone..ben er nog zeer tevreden mee, maar je loopt geregeld tegen de dictatuur van Apple aan.

  34. Is toch iedereen zijn eigen probleem hoe het met de batterij gaat 4saus..ze moeten mensen gewoon de keus geven om het aan te zetten of niet, vind je het niet nodig..kost het teveel batterij en wil je dat niet dan doe je het niet.

  35. Interessant artikel over de werking, CPU en geheugengebruik van mobile flash 10.1:
    http://www.adobe.com/devnet/logged_in/jchurch_flashplayer10.1.html?devcon=f2
    In de nieuwe flash player worden mobiele SWF’s veel efficienter gemanaged. Je kan een swf aan/uit zetten en de processor negeert SWF’s die niet in beeld zijn of die teveel system resources vragen.

  36. Apple kan het zich veroorloven, want iedereen koopt de iPhone toch wel. Daarnaast moet ik zeggen dat ik Flash echt traag en lomp en stroomvretend vindt naast de nieuwe alternatieven zoals HTML5 en silverlight (en die laatste ondanks mijn gezworen haat naar Microsoft)
    Mooi dus, hopelijk gaan sites zo over naar HTML5 (of als het moet nog SilverLight) maar geen flash meer 😐

  37. @Dejive:

    Je hebt helemaal gelijk en het is absoluut niet dat ik er nou zo blij mee bent maar Apple is een bedrijf die het stiekem door alle dictatuur nog wel ver heeft weten te schoppen.

    Nu heb ik in het verleden HEEL veel telefoons/smartphones/pda’s gehad maar nog nooit heb ik zo’n soepel apparaat in mijn handen gehad mede door hun arrogantie misschien wel.

    Apple bied ons een product en we mogen blij zijn met wat ie kan, mijn buurman heeft een stofzuiger die ook water zuigt, als ik die ook een zou willen moet ik die gewoon aanschaffen ipv de fabrikant van mijn stofzuiger te gaan bestoken met klachten dat de mijne dat niet kan..

    Ik denk dat Apple met zijn belofte om ECHT internet bedoelde dat we nu eens lekker vlug kunnen browsen en eerlijk is eerlijk, dat kunnen we!
    Probeer dat maar eens met een WM toestel..

  38. Blijkbaar was er dan toch echt was mos met flash en was het geen bullshit reden van Apple wat energie consumptie betrof van flash op een iPhone . Ookal zou flash goed werken vergeet het maar dat appl het gaat toepassen.

    Puur vanwege de AppStore en controle kosten die het dan mis loopt.

    Nu heeft Apple de mgelijkheid kwaliteit te waarborgen van de Apps die beschikbaar zijn voor de iPhone.

    Ik weet het je wilt zelf kunnen kiezen.
    Tja dan zit je bij Apple verkeerd ben ik bang
    en zelf met jailbrake kom je er niet helemaal als ik het zo begrijp. Als jailbrake zo geweldig was had goed werkende flash ondersteuning er allang geweest via de bekende omwegen.

  39. Blijkbaar was er dan toch echt was mos met flash en was het geen bullshit reden van Apple wat energie consumptie betrof van flash op een iPhone

    Waarom dan wel TomTom toestaan?

  40. Origineel geplaatst door AVDVEE
    Waarom dan wel TomTom toestaan?

    Omdat tomtom geen gebruik maakt van flash….

    en als het je daar niet om ging dan was dat om de simpele reden dat het iPhone OS nog niet klaar was om Navigatie aan te kunnen. Plus de iPhone had op dat moment nog geen GPS. dat is pas later allemaal gekomen. Wie weet komt apple zelf wel met een Quicktime X versie voor de iPhone die straks gewoon je flash filmpjes kan laten zien.

    gecontroleerd door Apple zonder al de AppStore concurerende functies en of mogelijkheden. 😉

  41. al die reacties gelezen maar nog geen één ding gezien waar ik flash voor nodig zou hebben, dus ik mis het niet, ben eerder blij dat die klotereclame lekker niet langskomt.

    zijn er hier misschien kinderen die habbo willen spelen op hun iphone?

  42. @4saus: Habbo op de iPhone… zit niet veel schot in dat project, hè? In mei was het al oud nieuws.

  43. Vreemde headline.

    Flash Lite bestaat al voor o.a. Symbian en Android. Die is compatibel met 9.4.

    Nu komt binnenkort (in begin 2010) een Flash Mobile voor mobiele platformen muv iPhoneOS. Die is al lang en breed in de maak, en wisten we ook al, dat die begin 2010 uit zou komen.

    We wisten ook al dat-ie niet uit zou komen voor iPhoneOS omdat je met een VM de jailbreak van Appel kan omzeilen. Dus daarom geen interpreters of VM; geen Java, geen .NET, geen Flash, …

    Om iPhone vervolgens in een zelfde context als Symbian en Android te plaatsen: lachwekkend. Roze bril aub af doen. Dank…. 🙂

  44. Jammer dat Apple z’n gebruikers in de kou laat staan wat betreft flash. Ik ontwerp dagelijks sites, ook flashsites. Iedere matige mobiel kan die prima draaien, behalve mijn iphone.
    Een bedrijf als Apple, die groot is geworden door de grafische industrie, mede dankzij software ontwikkelaars als Adobe, laat nu hun grafische voorsprong weg vloeien door dit soort onnozele acties.
    Erg jammer.

  45. @wis98:

    Kip of het ei ding met zonder de grafische industrie was Apple nooit groot geworden.

    Voor de laatste 10 jaar geld dat in ieder geval allang niet meer. En daar is in mijn mening de grootste groei gekomen uit de switch naar consumenten producten als de iPod iMac ibooks en later de iPhone de support voor de power idee is altijd gebleven. Powermacs powerbooks mac pro’s en MacBook pro’s zijn gebleven. Maar niet omdat de doelgroep er nou eenmaal was.

    Tegenwoordig kopen mensen de pro stuff van Apple omdat ze mooi vinden. Ik kan het weten ik verkoop die shit.

    70 % van de Mensen die bij ons binnen komen willen een Mac pro of MacBook pro omdat ze hem mooi vinden en van Windows af willen. Als ik door vraag wat ze er mee gaan doen is het studie en surfen af en toe muziek en video op amateur basis.

    De proffessional komt natuurlijk ook langs. Weet wat ie hebben wil en kan het krijgen maar het valt mij op dat er gewone zielen bestaan die meer uitgeven aan een mac uit hobby dan een proffessional uitgeeft aan zijn mac uit noodzaak.

    Het zelfde zie je bij fotografie. De hobbyisten lopen met de duurste lenzen en camera’s rond.

  46. Laat maar komen hoor flash op de iPhone het is net zo achterhaald als MMS op de iPhone.

    als het er is is er een klein groepje dat uit zijn dak gaat en de rest haal zijn schouders op en gaan verder met zijn leven

    Oe geen flash op de iPhone de wereld vergaat.
    Get à life jermain. Hoe weet jij nou of mijn site niet goed toont. Ik welke browser check je m?
    Als het er in safari het zelfde uitziet dan hoort het zo.

    Ik heb geen kaas gegeten van websites dat Klopt heb Je goed gezien. Ik ben geen programmeur of web nerd. Daarom gebruik ik een web editor als iweb. Ontwerpje maken in illustrator knippen plakken en klaar. Iweb doet de rest. Daar ga ik niet voor in de boeken duiken om te zien hoe ik dat met de hand kan coden exact volgens de regeltjes. Iweb maakt priema code. Het ziet er mischien slordig uit voor de nerds onder ons maar de site doet wat het moet doen. In een fractie van de tijd die je bezig ben als je alles met notepad gedaan zou hebben.

    Des te eerder kan ik weer aan de slag met wat echt belangrijk is.

  47. Geef alsjeblieft… Wil het zo graaag. Lekker filmpjes kijken enzovoort..

  48. @4saus..je kunt wel steeds zeggen dat het jou niks uitmaakt, maar er zijn heel heel veel mensen die het wel willen.
    Ik ben wel eens op een paar sites geweest dat ik niet verder kon klikken, was van een winkel dacht ik en ik wou alleen ff de openingstijden bekijken..alleen kon ik daar verder nergens op klikken omdat ik flash nodig had..goh..dat is dan alweer fijn..echt internet hoor..my ass.
    Bepaalde filmpjes heb je flash voor nodig..leuk dat jij het allemaal niet wilt..velen wel, de andere telefoontjes hebben het straks wel allemaal..maar de oh zo super (proest, kuch) Iphone kan dat dan weer niet..
    Zelfde als met dingetjes over en weer sturen met Bluetooth..nou niet superbelangrijk..maar als je met een groepje vrienden staat en je wil wat over en weer sturen kan dat niet..maar jij hebt toch zo’n nieuwe Iphone hoor je dan..
    Tja..sorry..dat kan hij niet..en het gelach kan dan beginnen..
    Supertelefoontje verder..fijnste die ik ooit gehad heb tot nu toe..maar kom op zeg..

  49. @Dejive:

    Maar dat zelfde groepje vrienden staan nog steeds met hun stylus te goochelen op t moment dat jij erachter komt dat t een Flash site betreft en dan is er nog altijd google, typ in; “openingstijden naam betreffende winkel” en tadá daar zijn de openingstijden! Dan email je nog even wat foto’s door naar die zelfde vrienden en hoppa daar sta je dan met je nieuwe Iphone.. Tis maar wat je belangrijk vind natuurlijk, gebruiksgemak of de reactie van je vrienden..

  50. @Dejive:

    jij hebt de iphone (en misschien wel meer dingen) dus blijkbaar om indruk te maken op je vrienden…

    dat zegt al genoeg.
    Apple shiet eens op met flash en een hardware keyboard anders hoor je er niet meer bij

  51. inderdaad, zij lopen achter met die gare bluetooth, lekker 9 meter bij elkaar vandaan staan, ik mail gewoon foto’s naar een paar vrienden, muziek download je zelf maar (verschillende apps bv in cydia)

    zoals hierboven al gezegt, als je alleen de winkelnaam in google typ komt er 999 van de 1000 keer iets met telefoonboek, goudengids of wat dan ook, soms kan je zelfs gelijk op het telefoonnummer klikken en dan belt hij al voordat je het weet.

    maarre, probeer jij maar lekker met bluetooth te werken, echt handig!

  52. Veel te veel mensen blijven plakken in het verleden en willen op hun eerstvolgende telefoon exact het zelfde als eerst. Zelfs als dingen handiger blijken te kunnen.
    Maar dat is dan weer niet aan hun verstand te peuteren.
    De oude manier is de meest gebruikte dus de beste.

    vreemde gedachtegangen.

  53. “De oude manier is de meest gebruikte dus de beste.”

    Hier ben ik het zéker niet mee eens, dan zou iedereen nog met paard en wagen rijden, een nokia 3310 hebben en waren er al helemaal niet zoveel smartphones verkocht.

    ik denk dat jij hun eerder uit kan lachen omdat zij wél bluetooth hebben en geen internet, zo zeg ik het altijd.

    Dán kan je wel terugvallen op een oud gezegde: Wie het laatst lacht, lacht het best.

  54. @4saus: lol, ehm, waarom vergelijken met Notepad. Dat heeft niet eens syntax highlighting…

    Het gaat er m.i. ook meer om dat een device een defacto standaard niet ondersteunt. Ik wil graag dat we met z’n allen op ‘t net kunnen ipv dat er allerlei dingen alleen maar op X of Y werken.

    De ‘grafische industrie’ is een nogal breed begrip, maar was overigens al voor Apple groot; zie SGI en Amiga. Zonder Apple bestond Lightwave, Maya, CAD applicaties, Discreet en Autodesk zut ook wel, maar dan op bijvoorbeeld Microsoft Windows NT en SGI IRIX.

  55. @Jerie:
    ging even over het programmeren of laten programmeren van een web site. Dat hij aangeeft dat mijn site niet goed toont op zijn browser en dat ik daarom geen kaas van web design heb gegeten.

    daar geef ik m gelijk in en vertelde hem dat ik daarom iWeb gebruik voor web design.

    We hebben het niet over programmeren van games of apps gehad. ik weet niet meer hoe we er kwamen. volgens mij omdat Flash overated is op een telefoon.
    en er inmiddels voldoende alternatief geboeden word voor flash dat het zelfde doet.

    het is alleen jammer voor die paar sites die niet mee gaan in video in quictime of youtube formaat. Maar dat ligt meer aan die sites dan aan de te kort koming van de iphone of apple. Vele van dat soort bronnen van vermaak hebben inmiddels een iphone app of een mobiele site die ook toegankelijk is zonder flash.

    Maar je zal altijd mensen houden die graag willen wat ze al eeuwen lang kennen en die blijven zweren dat het beter is dan wat de toekomst of het heden te beiden heeft.

    dat zie je overal
    analoge en digitale fotografie
    grammafoon plaat vs de CD of SACD
    Flash video vs youtube of quictime
    en zo zijn er genoeg dingen op te noemen.
    Gelukkig is er keuze ondanks de regeltjes die apple bepaald. je hoeft geen iphone te nemen.
    Als je een telefoon neemt om stoer te doen bi j je vrienden dan vind ik dat triest.
    En dan snap ik ook waar het gezeur om flash of bleutooth vandaan komt bij mensen die zeggen: “dan sta ik voor lul bij mijn vrienden”

    er komen nu straks genoeg telefoons met flash ondersteuning en BT die wel plaatjes kan verzenden. kan je daar je lol mee op.

    Het gaat er m.i. ook meer om dat een device een defacto standaard niet ondersteunt. Ik wil graag dat we met z’n allen op ‘t net kunnen ipv dat er allerlei dingen alleen maar op X of Y werken.

    dat zal helaas nooit gebeuren. elk bedrijf zal hoe dan ook met eigen standaarden komen en ze door proberen te drukken vanuit financieel belang of andere redenen.
    daarom dus ook geen flash op de iphone.

  56. Kan Kroes hier niet nog even naar kijken voordat ze weg is? Lijkt me toch oneerlijke concurrentie dit. Microsoft kreeg hier toch ook een miljoenen boete voor?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.