Reacties voor: Fitbit OS 5.0 software-update komt niet naar Fitbit Versa 2 en ouder

Bezitters van een Fitbit-smartwatch kunnen alvast uitkijken naar de aanstaande update 5.0. Maar het komt niet beschikbaar op de Fitbit Versa 2 en eerdere modellen. Alleen de nieuwe Fitbit Sense en Fitbit Versa 3 krijgen versie 5.0.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Ik heb een Versa en dan is dit blijkbaar alweer een oud model en dus geen os update. Gezien de prijs van Apple Watch nu goed te doen is voor hetgeen geboden wordt is dit een mooi moment om over te stappen. Nu het een Google watch is geworden is dit ook voor mij een duidelijk minpunt. Vaarwel Fitbit.

  2. Ja precies! Denk niet dat dit Fitbit gaat helpen, imago is al verziekt door de overname van Google en als je zo met klanten omgaat zal voor veel mensen het volgende device geen Fitbit zijn. Denk dat ik zelf ‘s naar Garmin ga kijken. Zie daar alleen hier weinig over voorbij komen, heeft dat een reden?

  3. Origineel geplaatst door Joost
    Ja precies! Denk niet dat dit Fitbit gaat helpen, imago is al verziekt door de overname van Google en als je zo met klanten omgaat zal voor veel mensen het volgende device geen Fitbit zijn. Denk dat ik zelf ‘s naar Garmin ga kijken. Zie daar alleen hier weinig over voorbij komen, heeft dat een reden?

    Heeft zeker een reden, dit is een Apple community 🙂 en Apple heeft een eigen, optimaal op haar eco systeem aangepaste concurrent. Dus voor diepte informatie over Garmin zou ik zeker breed kijken.

    • @Jaap Couro: Dat is inderdaad de reden. De casual, ‘geklede’ modellen van Fitbit zijn nog wel een beetje een concurrent van de Apple Watch, omdat ze zich op ongeveer dezelfde doelgroep richten. Mensen die fit willen blijven en gezond willen leven, maar meestal geen fanatieke sporters zijn. Het uiterlijk lijkt ook op elkaar en het feit dat het nu in het Google-concern zit, maakt het ook enigszins vergelijkbaar.

      Garmin vind ik toch wel een heel andere doelgroep, dat zijn toch vooral de echte sporters die een sporthorloge met heel veel metertjes en een rugged (robuust) uiterlijk zoeken, waarmee je ook triathlons kunt doen. We worden ook wel eens uitgenodigd voor events van Polar, maar ook dat vind ik niet vergelijkbaar met Apple Watch. En dan zijn er natuurlijk ook nog de vele smartwatches van Amazfit, Xiaomi, Huawei en Samsung, die soms ook wel een iOS-app hebben. Maar ik denk dat onze lezers daar niet zo geïnteresseerd in zijn.

      En we kunnen niet álles bespreken 🙂 Dan focussen we ons liever op Apple Watch en z’n meest rechtstreekse concurrent Fitbit, afstammeling van de Pebble (die juist onder iOS-gebruikers heel populair is geweest).

  4. Hopelijk geeft Google niet snel op met Fitbit. Google gooit nogal snel de handoek in de ring met hardware.

  5. Mijn Fitbit Ionic begon wat slijtage op te komen. Dus keek ik vol verwachting uit naar de Fitbit Sense. Gelukkig gewacht tot de eerste reviews kwamen van bekende test-Youtubers. Wat blijkt? De Sense zit vol bugs. De helft van de software is zelfs nog niet klaar voor gebruik, maar eigenlijk een beta versie. Fitbit doet het al een tijdje slecht, de verouderde software is enorm buggy, ik ergerde er mij te pletter aan.

    Dus, de knoop doorgehakt en overgestapt naar Apple Watch 6 Series. Wat een geweldig horloge. Duur, maar echt wel kwalitatief. Uiteraard mis ik toch een beetje de Fitbit app, waar je heel overzichtelijk je verbruikte calorieën ziet, je workouts. Bij de Apple Watch zit alles er wel in, maar je moet toch wat dieper zoeken. En, je moet ook wel investeren in externe apps. En die keuze is niet eenvoudig, MyFitnessPal, LoseIt, SumLife, ze bieden veel opties, maar kunnen toch niet echt tippen aan de overzichtelijkheid van de Fitbit App. Toch weegt het kwakkelen met firmwares, updates, vastlopen van de software, het niet kunnen ingeven tot na de komma van gegevens, harder door, dan een paar keer extra klikken op een Apple Watch.

  6. Ik heb precies dezelfde reactie. Ik heb nu een Versa 2, maar dit is voor mij geen reden om een Versa 3 te gaan kopen, in tegendeel. Het is eerder een reden om naar een Aple Watch over te stappen.

  7. Ik was fitbit gebruiker van het eerste uur en heb zo ongeveer de meeste modellen in mijn bezit gehad.
    Fitbit is nu de verkeerde weg in geslaan en heb mij vorige week een apple watch Se aangeschaft en al mijn data gesynced van fitbit naar Apple Health. Tot nu toe zeker nog niet te klagen, enkel de accuduur van Fitbit versa tov Apple watch is een fenomenaal verschil. Ik deed ca 5 dagen met mijn fitbits met de apple watch se max 2 dagen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.