Reacties voor: Wordt Fitbit de grootste bedreiging voor de Apple Watch?

Komt Fitbit met een eigen smartwatch als serieuze concurrent voor de Apple Watch? Door allerlei overnames van Fitbit lijkt het erop dat ze meer van plan zijn dan alleen fitnesstrackers maken.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Ach de meer concurrentie des te meer moet Apple toevoegen en verbeteren om aan kop te blijven.

  2. Ben van Apple watch overgestapt naar fitbit charge 2 en vind t echt geweldig!
    Gaat ook 5 dagen mee (batterij).
    En t is echt ingenieus en geeft me de info die k wil.

  3. @Philippe: Je mist geen functies van de Apple Watch? Ik twijfel namelijk tussen aanschaffen van Apple Watch en Fitbit Charge 2

  4. Fitbit maakt producten die zeker zoveel potentie hebben dan de Apple Watch. Maar het is een schande dat de app niet in het Nederlands beschikbaar is (en bij ons in België zelfs in strijd met de consumentenwetgeving). Kom mij niet wijsmaken dat een vertaling van die app niet mogelijk is, Fitbit! Toon een klein beetje fatsoen naar jullie Nederlandstalige gebruikers toe.
    En dat de Pebble weg is, is een goede zaak want dat vond ik pas echt rommel: een smartwatch die zich bij het ingaan van zomer- en winteruur niet automatisch juist zette: dat is niet echt smart hé?

  5. De prijs van de Apple Watch gaat natuurlijk nergens over.

  6. @Marc: valt best mee hoor. Zeker de eerste versie heeft een mooi prijsje en werkt prachtig met de iPhone

  7. De ondersteuning voor smartwatches met Android Wear 2.0 lijkt wat tegen te vallen. Motorola, één van de eerste fabrikanten van Android Wear-horloges, doet bijvoorbeeld niet mee.

    Dit vind ik goed om te weten. Vond de Moto 360 2 nog niets eens zo gek.

  8. Niks gezegd van de liefhebbers, maar m.i. zegt de CEO van Fitbit terecht dat de Apple Watch te veel doet. Veel te veel functies voor normaal gebruik. En dan die batterijduur…
    Ben na Fitbit Flex 2 overgestapt op Fitbit Charge 2. Bevalt uitstekend, net niet teveel functies. En vijf dagen met een batterij doen..!

  9. @jeroen Elke Belg kan toch Engels? Dat is toch geen enkel probleem om te begrijpen wat er staat? 😀

  10. Origineel geplaatst door Philippe
    Ben van Apple watch overgestapt naar fitbit charge 2 en vind t echt geweldig!
    Gaat ook 5 dagen mee (batterij).
    En t is echt ingenieus en geeft me de info die k wil.

    Dus overgestapt van een Apple naar een peer….. totaal niet te vergelijken met elkaar dus van ‘overstappen’ lijkt me hier geen sprake.
    Je bent eerder afgestapt van de smartwatch en hebt een activity tracker genomen, das heeeeel wat anders.
    Heb ervaring met de Fitbit Charge 2; leuk ding maar ik vind hem (te) beperkt in z’n mogelijkheden.

    @Bob: zoals gezegd je kan geen vergelijk maken tussen een smartwatch en een activity tracker, ze zijn wezenlijk anders (op de beperkte overeenkomsten na)

  11. Fitbit is geen volwaardige smartwatch maar slechts een goede activity-tracker. Dit is hetzelfde als een smartphone vergelijken met een telefoon.

    Totop heden is de Applewatch ‘by far’ de beste smartwatch die er is.

  12. Wanneer Apple gewoon een goede fitness-app maakt die net zo overzichtelijk is als een app zoals Fitbit heeft de Apple Watch niks te vrezen. Vind die Health app zo onhandig als maar zijn kan. Apple Watch verzameld zoveel data, maar doet er vervolgens nog niet echt veel mee…

    Als voorbeeld; wanneer je een workout hebt gedaan en deze wilt terugbekijken in de activiteiten app dan zie je alleen je totale tijd, gem. hartslag, totale calorien en actieve calorien. Geen grafiekje wanneer je meer verbrand hebt of iets dergelijks. Het is zo beperkt…

  13. Alleen jammer dat fitbit niet zo discreet omgaat met je gegevens. Dan liever de Apple watch!

  14. Vraag dat eens aan mijn moeder?

  15. De grootste bedreiging voor de Apple Watch is de Apple Watch zelf…..

  16. Origineel geplaatst door Jeroen
    Fitbit maakt producten die zeker zoveel potentie hebben dan de Apple Watch. Maar het is een schande dat de app niet in het Nederlands beschikbaar is (en bij ons in België zelfs in strijd met de consumentenwetgeving). Kom mij niet wijsmaken dat een vertaling van die app niet mogelijk is, Fitbit! Toon een klein beetje fatsoen naar jullie Nederlandstalige gebruikers toe.
    En dat de Pebble weg is, is een goede zaak want dat vond ik pas echt rommel: een smartwatch die zich bij het ingaan van zomer- en winteruur niet automatisch juist zette: dat is niet echt smart hé?

    Heb al sinds dag 1 een Pebble en nooit problemen met winter/zomer tijd gehad. Het enige apparaat dat hier wél problemen mee heeft gehad is mijn iPhone zelf. Met die is het altijd maar de vraag of je wekker op tijd af gaat. (Zoek maar op, ben ik niet de enige mee)

  17. @Nick: @Philippe: Zijn twee verschillende dingen. Als charge2 waterproof zou zijn, weer + temp zou weergeven en niet alleen / voornamelijk op steps gericht zou zijn dan zou ik misschien
    ook de fitbit kiezen. Maar nu zeker niet (heb ze beiden). Voor alles was charge heeft is een app, behalve battery life.

  18. @Ger: zijn appels en peren.

  19. @Jeroen: fitbit mist aansluiting op de healtfunctie van apple. Maar nog irritanter is dat fitbit zich isoleert. En arrogant en irritant niet ingaat op wensen van klanten. Er is bijna niks te syncen.

  20. @Niels: eens, je moet veel meer zelf uitzoeken. Heb nu wel apps die (bijna) alles net zo overzichtelijk weergeven als fitbit. Fitbit is simpel en goed. Alleen te veel op stappen gericht. En doen weinig met wensen v gebruikers. Mis weer en waterproof. En eigenlijk totaal wat anders dan applewatch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.