Reacties voor: Firmware-updates voor iPad kunnen geld kosten

Apple heeft een nieuwe firmware voor de iPad beschikbaar gesteld uit ontwikkelaars. Uit de voorwaarden blijkt dat je niet alle firmware-updates gratis krijgt.
Lees het complete artikel → Firmware-updates voor iPad kunnen geld kosten

Reacties: 17 reacties

  1. Logisch, net als iPod touch updates.
    Volgens mij is het zo dat ze iPhone updates wel gratis beschikbaar mogen stellen maar ze voor andere apparaten als iPad of iPod touch, een kleine vergoeding moeten vragen.

  2. Nouja als Apple alleen deze OS update’s doorvoert wanneer het écht verschil maakt, wil ik er voor betalen. Het nadeel is dat je vaak wel naar een hoger OS moét omdat je anders geen app’s meer kan installeren uit de App store. Als ze naar OS 5.0 zouden gaan, en er zit geen verschil in, dan zou ik wel balen dat ik er voor moet betalen.. (Ik weet dat ze eigenlijk alleen de grote updates doorvoeren wanneer er daadwerkelijk grote veranderingen doorgevoerd worden, maar wie weet zijn straks hebben ze het OS ‘geperfectioneerd’ waardoor ze maar een update moeten uitvoeren voor bijvoorbeeld betere kwaliteit app’s)

  3. tekstueel klein foutje ‘In de licentieovereenkomst voor iPhone OS 3.2 staat dat je de iPad OS software-update gratis krijgt’ staat dat in de iPhone update over de iPad??? :s

  4. Voor de iPad met OS 3.2 betekent het, dat je OS 4.0 gratis krijgt, maar voor een eventuele update naar OS 5.0 zult moeten betalen.

    Dat is iet zeker; in de tekst van de screenshot staat alleen welke updates zeker gratis zijn. Maw de mogelijkheid voor betaalde updates wordt open gehouden.

  5. Eigenlijk is het best vreemd. Voor MacOSX vragen ze toch ook geen geld voor updates. Pas als er een hele nieuwe versie komt moet er betaald worden.

    En met alle respect voor het iPhone OS: ondanks de prachtige ontwikkelingen in dit OS kan je moeilijk stellen dat er echt een nieuwe versie is sinds lancering. Wel mooi doorontwikkelt maar daar houdt het wel een beetje mee op.

  6. naaierij, ze verdienen al genoeg aan de e-books, apps & iTunes content om nou ook nog eens geld voor patches te vragen…

  7. Origineel geplaatst door WvB22
    Eigenlijk is het best vreemd. Voor MacOSX vragen ze toch ook geen geld voor updates. Pas als er een hele nieuwe versie komt moet er betaald worden.En met alle respect voor het iPhone OS: ondanks de prachtige ontwikkelingen in dit OS kan je moeilijk stellen dat er echt een nieuwe versie is sinds lancering. Wel mooi doorontwikkelt maar daar houdt het wel een beetje mee op.

    daar sluit ik mij volledig bij aan.

  8. Origineel geplaatst door Martijn
    Origineel geplaatst door WvB22Eigenlijk is het best vreemd. Voor MacOSX vragen ze toch ook geen geld voor updates. Pas als er een hele nieuwe versie komt moet er betaald worden.En met alle respect voor het iPhone OS: ondanks de prachtige ontwikkelingen in dit OS kan je moeilijk stellen dat er echt een nieuwe versie is sinds lancering. Wel mooi doorontwikkelt maar daar houdt het wel een beetje mee op.daar sluit ik mij volledig bij aan.

    alle 10.6.x upgrades zijn gratis. 10.7 zal wel geld kosten. Net als bij je iPod ;). 2.2 wa gratis. 3.0 niet. 3.1.2 wel weer.

    Alleen mogen ze voor iPhone gewoon gratis aanbieden wegens waarchijnlijk contracten met de providers.

  9. Gratis gratis gratis gratis….
    Toch duidelijk dat het ipadclub.NL is.
    Voor niets gaat de zon op.
    En voor Mac OSX updates wordt wel geld gevraagd.

  10. @bramzo:
    Je hebt gelijk. Ik heb zelf geen Mac OSX, maar ik denk dat dat grotere updates zijn? Zoals Windows vista->Windows 7?(daadwerkelijk grote veranderingen zijn)
    Voor nieuwere service pakketen van Windows hoef je ook niet te betalen. Anders vind ik het toch raar en ik vind niet dat dat met Nederlands te maken hebt..

    Ik krijg een iPad, en heb nu al 2,5 jaar een iPhone. (10 euro stelt natuurlijk helemaal niks voor) Maar als apple bepaalde functies weglaat in het besturingssysteem die er normaalgesproken gewoon in horen te zitten(CopyCutPast, video maken etc), en dat ze die na een update er wel doorheen gooien, zou ik het niet zo leuk vinden..

    Als de update naar 5.0 met de allernieuwste functies uitkomt, die echt vernieuwend zijn en ik moet er voor betalen? Geen probleem
    Als de update naar 5.0 met functies die in eerdere FW’s zijn ‘weggelaten’, vind ik dat eigenlijk schandalig. Het is niet dat Apple geen geld verdient met de iPhone/iPod/iPad.

  11. Ik denk dat als de iPad op 3 april enzo word rond geslingerd en er komt in juni/july een 4.0 dat ze dan geen geld vragen… stell 4.0 komt in december/jan 2011 dan wel betalen..

  12. iPad OS en iPhone OS – zelfde of toch apart en anders?

    Mij leek het vanaf het begin al beter om iPad OS 1.0 te gebruiken, want met de iPad is er zoveel anders mogelijk dan met een iPhone.. Je doet de iPad te kort door er 1:1 een iPhone FW op te zetten vind ik.

  13. et zou goed mogelijk kunnen zijn!! maar het is TE easy om dat te omzeilen natuurlijk

  14. De iPod Touch, iPhone en iPad draaien allen op het iPhone OS

  15. @Larss:Klinkt inderdaad
    af, maar zou zijn de wetten in Amerika. Heel stom, ik weet ook niet hoe het precies zit, maar het houdt volgens mij in dat ze voor significante firmware updates, op draagbare apparaten(M.u.v. Laptops en telefoons) geld moeten vragen. En ja dat moet Apple ook in Nederland doen, omdat het een amerikaans bedrijf is.

  16. @Oentje13: Afgelopen jaren had je gelijk maar inmiddels zijn de regels aangepast en is dat gelukkig achterhaald.

  17. @Laurens: Oke, dan snap ik het ook niet…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.