Reacties voor: FireFlies: deze betaalbare draadloze oordopjes zijn een hit

FireFlies zijn draadloze oordopjes die relatief goedkoop zijn. De draadloze oordopjes zijn via Kickstarter te bestellen en leveren ook nog goed geluid.

Reacties: 17 reacties

  1. Betaalbaar? Pff…. 150 is gewoon prijzig.. 80 voor de earlybird ook. Ik ga pas aan de draadloos als ze rond de 50 zullen zitten

  2. Hoe kun je nu al zeggen dat er goed geluid uitkomt?

  3. Beste iCulture redactie,
    Ik, al vele jaren een trouwe lezer, vind dat er in jullie artikelen iets te makkelijk met woorden als ‘betaalbaar’ wordt omgegaan. ‘Betaalbaar’ impliceert dat je dit accessoire te betalen is voor mensen. Ik begrijp dat in de redactie en zeker ook onder lezers vooral hogere middenklasse inkomens zitten tot zelfs de rijkste laag van Nederland. Het is dan soms zeker moeilijk in te beelden dan voor veel mensen letterlijk ál hun geld opgaat aan huur, schoolkosten, boodschappen, energie etc. En dat voor deze mensen 80 euro zéker niet betaalbaar is, eerder ónbetaalbaar. Woorden als ‘goedkoper alternatief’ zijn dan ook voor meer mensen te begrijpen en zorgen ervoor dat mensen zoals ik, student die zelf haar schoolkosten betaalt en zeker niet meer dan 15 euro voor oordopjes uit kan geven, zichzelf niet slecht voelen als we op een artikel klikken waar ‘betaalbaar’ boven staat terwijl het over een secondair accessoire van 80 euro gaat. Ik verwijd jullie niks! Het is vast iets wat onbewust gaat! Ik denk alleen dat de wereld een stuk beter eruit ziet als mensen zich ook in de slechter bedeelde mensen kunnen inbeelden (daar bedoel ik niet mezelf mee want zelfs ik ben nog relatief ‘rijk’ tov een groot deel van Nederland). Jullie kunnen natuurlijk als argument aanbrengen dat de lezers bij de rijkere bovenlaag horen, maar ook ik ben een lezer, met mijn tweedehands iPhone 4s die ik voor 200 euro heb gekocht. Ik wil echt niet zeuren! Alleen sommige mensen bewust maken van de positie waar ze in zitten! Dus in het vervolg zouden jullie de prijs of een andere naamgeving in de titel kunnen gebruiken zodat ik niet voor niks klik! Verder echt niks meer dan lof voor jullie interessante artikelen! Dit bedoel ik echt als een klein verbeterpuntje! Dank voor jullie harde werk!

  4. Zucht, en weer geen woord over de ondersteunde codecs. 😕Ook bij de makers trouwens, bluetooth 4.0 is misschien leuk om te weten mbt energieverbruik maar zegt geen f… luit over de maximaal haalbare geluidskwaliteit.

    Als je wordt afgescheept met alleen maar SBC is $150 idd belachelijk veel, en $80 ook nog aan de prijs. Met aptX en vooral de voor iPhone en iPod hoogst haalbare AAC codec was het nog te overwegen, maar zonder enig idee wat te verwachten qua geluidskwaliteit – behalve de wetenschap dat wat niet wordt genoemd er iha ook niet inzit – nog in geen 150 jaar! 😡

  5. Prijs voor Nederland is overigens $104,-. Dus prijs klopt niet in het artikel.

  6. Soms zit ik er ook aan te denken draadloze oortjes te kopen, echter zie je 6 uur of 8 uur en dan is leeg.
    Dus ik dacht ben benieuwd hoe lang deze er over doen zie ik 3 uur, de Bose en wellicht andere merken doen voor die zelfde prijs er al 6 tot 8 uur op 1 accu lading.

  7. Origineel geplaatst door Tara
    Beste iCulture redactie,

    Ik, al vele jaren een trouwe lezer, vind dat er in jullie artikelen iets te makkelijk met woorden als ‘betaalbaar’ wordt omgegaan. […] Dit bedoel ik echt als een klein verbeterpuntje! Dank voor jullie harde werk!

    Goed dat je dit allemaal neerschrijft, maar op het moment dat iCulture gaat schrijven over aanbiedingen bij de Action of andere crap van 10 euro, haak ik en anderen weer af.
    Het ‘niet voor niks’ klikken is alleen relevant als je niet veel tijd hebt en dat is aan de lengte van je post (en die van mij) niet te zien.
    Succes met je situatie.

  8. @Tara: ikzelf heb een nieuwe iPhone 6 gekocht, vrij duur toestel maar vind dat het waard.

    Oordoppen voor 80 euro of zelfs de helft is te duur voor mij, daar ik liever geld aan andere dingen besteed.

    Echter betaalbaar of goedkoop mbt een bedrag van 80 euro is op iculture wel degelijk prima. Er zitten namelijk meer mensen hier met toestellen van rond de 800 euro dan 200 euro. Die groep is hier dus een meerderheid en je moet (meestal) de meerderheid aanspreken in je artikelen. Desondanks ben ik het wel met je mee eens, 80 euro voor oordoppen vind ik ook overdreven duur, maar lees dan gewoon verder of trek het je niet aan.

  9. @Tara: Met ‘betaalbaar’ wordt hier niet bedoelt dat de gemiddelde student dit kan kopen maar de gemiddelde consument.

    Bovendien zijn de fireflies in vergelijking met de concurrent natuurlijk vele malen goedkoper..

    Ik zie trouwens de gemiddelde tiener/student wel met een beats hoofdtelefoon van tegen de 300 euro lopen, dus die marktwerking is er wel degelijk bij de doelgroep waar jij toe behoort.

  10. Bedankt voor jullie feedback.
    Ik begrijp dat de term ‘betaalbaar’ voor iedereen verschillend is. Ik heb daarvoor naar de prijzen van de andere genoemde, soortgelijke oordopjes gekeken. De Bragi’s zijn het meest bekend en kosten €299. Earin kost €249, Kanoa kostte aanvankelijk $300 maar is nu in de tweede batch voor $159 te krijgen.

    Ik vind dat wel aanmerkelijk duurder dan de $79 (excl. verzendkosten) die ze bij FireFlies rekenen.

    Tegelijk snap ik ook dat de discussie hier niet om argumenten draait, maar om het ‘gevoel’: dat je het idee moet hebben dat iets goedkoop is. Wat de opmerking van Gabor betreft: wij zien het ook niet zitten om over goedkope spullen van Action te schrijven. Die spullen verkopen zichzelf wel en iedereen heeft zelf wel een filiaal in de buurt om het zelf te gaan halen. Wij proberen aandacht te besteden aan accessoires die wat aparter zijn (en die ongetwijfeld voor een habbekrats nagemaakt gaan worden, maar daar weten jullie zelf wel de adresjes voor). 🙂

  11. @Tara: Ik begrijp de inhoud, maar een en ander wordt duidelijk door @KillRoy1972 verwoord.
    Scheelt ook weer in de aankoop van nieuwe (te dure?) kleding…
    (Red.) Reactie aangepast.

  12. Ik vind dat Tara een punt heeft.
    ‘Betaalbaar’ is subjectief, ongeacht de doelgroep.

    ‘goedkoper’ of ‘minder duur’ is correcter en minder subjectief.
    Eventueel ‘betaalbaarder’

  13. Gelukkig kunnen we niet in elkaars portemonnee kijken. Nu blijkt weer eens dat niet iedereen evenveel te besteden heeft.
    Als je iets heel graag wilt hebben, kun je ook overwegen om er voor te sparen. Zelf doe ik dat ook voor dingen waarvan de kwaliteit bewezen is. Vier jaar gespaard om mijn dochters een iphone 5s te kunnen geven!

  14. (Red.) Irrelevant. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Hoewel ik @Tara‘s punt begrijp en deels terecht vind, moet me wel van het hart dat imho iCulture/Gonny al meteen in de subkop de glasheldere nuancering “relatief goedkoop” aanbrengt – eigenlijk haar hele uitleg hier al bij voorbaat in twee woorden samengevat 👍

    Dus als je ook maar eventjes verder kijkt dan alleen de vette koppen in het nieuwsoverzicht weet je eigenlijk al hoe laat het is… zelfs zonder het artikel zelf te lezen.

  16. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  17. Ik zit nog steeds op m’n Pugz te wachten van vorig jaar…

    Vind daarom dat er in dit artikel wel iets te stellig wordt meegegaan in de beweringen van het Kickstarter project (klinkt goed, wordt in september verzonden, enz)

    Eerst zien, dan geloven / aanprijzen als redactie op iCulture?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.