Reacties voor: Find My iPhone voortaan gratis zonder MobileMe-abonnement

Find My iPhone is voortaan gratis te gebruiken, ook zonder MobileMe-abonnement.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 97 reacties

  1. Dit was de enige rede om ME aan te vragen. (wilde het als kerstkado)

    Dit hoef dan ook niet meer.

  2. mocht je iphone gestolen worden, is deze informatie dan genoeg voor de politie om er iets aan te doen?

  3. Kennelijk moet de eerste keer gratis registreren wel minimaal vanaf een iPhone 4 (of iPad of recentste iPod Touch) gebeuren: http://www.apple.com/iphone/find-my-iphone-setup/.
    Zelf in het bezit van een 4 en betaald account, maar vraag me toch af of mensen met ouder bezit nu buiten de boot vallen (of wellicht moeten die even een exemplaar lenen van iemand anders)?

  4. is now free on any iPhone 4, iPad, or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2.

    Lekker… werkt iOS 4.2 wel op je 3GS, werkt deze functie niet… What’s the difference???

  5. Zeker dat dit ook al in Belgie/Nederland geactiveerd is? Heb geen MobileMe-account, maar wel een Apple id. Toch krijg ik de melding dat mijn password of Apple-id fout is.

  6. is now free on any iPhone 4, iPad or fourth-generation iPod touch running iOS 4.2

    Leuk voor 3G / 3GS gebruikers

  7. Is dit nu ook voor de 3GS?

  8. Cool. Maar je moet minimaal 4.2 geïnstalleerd hebben? :S Ik heb 3.1.3 omdat 4.2 sucket op de iPhone 3G. Hopelijk vindt iemand een truck om erheen te werken, momenteel kan ik niet registeren waarschijnlijk door onjuiste softwareversie dus 🙁

  9. Krijg het niet aan de praat met iOS 4.2.1 GM, met geen enkele Apple-ID die ik heb…

  10. Prima dit! En inderdaad jammer voor oudere iPhone gebruikers, maar Apple kan niet maar steeds oude devices blijven ondersteunen met leuke opties. Al een flinke tijd niets meer betaald aan Apple, dus waarom steeds maar gratis updates naar nieuwe software versies en gebruik maken van nieuwe gratis opties? Dat is pure service, meer niet, je hebt er geen recht op, dus niet klagen..

  11. Ik vind het ook niet leuk. Nu vallen de 3GS gebruikers buten de boot ;(
    Misschien ligt het aan mij maar zolang de 3GS nog verkocht wordt geldt bovenstaande reactie niet vind ik. Ik heb hem in december gekocht, en voor het bedrag van een iphone denk ik dat het Apple het netjes zou staan als ze dit voor de 3GS ook zouden doen.

  12. Origineel geplaatst door Tommymang
    Is dit nu ook voor de 3GS?

    Lees nog eens goed de andere reacties of het persbericht van Apple….

  13. Origineel geplaatst door Gerardus89: Prima dit! En inderdaad jammer voor oudere iPhone gebruikers, maar Apple kan niet maar steeds oude devices blijven ondersteunen met leuke opties. Al een flinke tijd niets meer betaald aan Apple, dus waarom steeds maar gratis updates naar nieuwe software versies en gebruik maken van nieuwe gratis opties? Dat is pure service, meer niet, je hebt er geen recht op, dus niet klagen..

    Wat een “kort door de bocht” reactie zeg! Er zijn natuurlijk ook mensen die hebben gekozen voor een 3GS omdat de 4 een lange levertijd had of omdat ze een witte willen of omdat ze net voor de traktaat van de 4 een abbo namen of … Etc etc

    In die gevallen hebben ze net zo kort geleden geld aan Apple gegeven als de gemiddelde 4 bezitter! En dus net zoveel “recht” op deze service als de 4 bezitter!

    Vraag me eigenlijk af waarom Apple hiervoor gekozen heeft…?

  14. Uit de boot**

    Ot: geweldig nieuws dit, ik ga het straks eens proberen.

  15. @Gerardus89: 3GS is niet oud want word nog steeds volop verkocht;)

  16. Origineel geplaatst door Renko
    Cool. Maar je moet minimaal 4.2 geïnstalleerd hebben? :S Ik heb 3.1.3 omdat 4.2 sucket op de iPhone 3G. Hopelijk vindt iemand een truck om erheen te werken, momenteel kan ik niet registeren waarschijnlijk door onjuiste softwareversie dus

    Kun jij sowieso niet want je hebt geen Iphone 4, als je nou het artikel eens leest ipv alleen te titel.

  17. Het blij zijn duurde niet lang. Weer zo jammer dit. 3GS oud? Uhu toch zeker al 9 maanden :-s

  18. jeeeeeeeeeeeeeeejj, ik heb iPhone 4 en iPad het blij zijn duurt bij mij wel lang 😀 het is er nog steeds!

  19. Origineel geplaatst door Alex
    @Gerardus89: 3GS is niet oud want word nog steeds volop verkocht;)

    Helemaal mee eens. Zolang het product nog gewoon in de winkel verkocht word, zou je verwachten dat dit soort features ook op deze toestellen van toepassing waren.

    Gelukkig heb ik een iPhone4.

  20. Ik heb de 3Gs meteen bij de introductie gekocht en zit dus nog altijd aan het abonnement vast. Ik vind het daarom niet logisch dat de 3Gs niet meer ondersteund wordt bij functies die niets met beperkte hardware oid te maken hebben.

  21. @mysense: gelukkig heb je dan de politie niet meer nodig aangezien je dan zelf een bezoekje kan brengen aan de dief.
    kan je lekker eigen rechter spelen

  22. Wat belachelijk dat dit niet gratis is op de 3GS en de 3G! Heeft niks met hardware te maken, was reeds mogelijk op die toestellen!
    Belachelijke maatregel van Apple, ronduit belachelijk. Dat dieven een iPhone 4 stelen is erg, maar een 3G/3GS is blijkbaar een banaliteit geworden.

  23. Erg jammer dat het alleen voor iPhone 4 is en niet de oudere modellen.

  24. Er is geen reden voor Apple om oudere toestellen dit te ontzeggen, behalve een commerciële: eigenaars van oudere toestellen met extraatjes als dit overhalen om een iPhone 4 te kopen. Maar aangezien TapTrace Pro dit wel kan kan op oudere toestellen, is deze poging een beetje zielig. Er is -zo bewijst Taptrace Pro- immers geen hardwarematige reden om oudere toestellen zo’n functie te ontzeggen.

  25. Wat een onzin dat de 3GS niet ondersteund wordt. Met een ME account werkt Find My iPhone hier gewoon wel. Oftewel, 3gs users mogen betalen voor deze functie, iPhone 4 users niet.

  26. Trieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.

  27. Find my iPhone. Nu gratis!

    … Voor iPhone 4 bezitters. Nog geen iPhone 4? Koop hem nu!

    Met andere woorden: marketing truc!

  28. Find my iPhone nu gratis..

    … voor iPhone 4. Nog geen iPhone 4? Koop hem nu.

    Met andere woorden: marketing truc!

  29. Probeer te installeren, vraagt naar MobileMe account. Bij ingeven via iPhone krijg ik de melding dat ik een MobileMe account via computer moet aanmaken: op de “gratis” registratie moet ik wel mijn visa gegevens ingeven want de gratis trial duurt maar…..

  30. Werkt alleen gratis met 4.2 ? Bij installeren op 4.1 moet ik een MobileMe account aanmaken die blijkbaar niet gratis is.

    Moet dus updaten naar 4.2 ??

  31. Geef Apple eens ongelijk. Ook daar draait het voor een deel om marketing. Als je bijv. een TomTom hebt, zit er ook verschil in de updates, ook als een ouder model hebt kan je niet van alle functies gebruik maken…

  32. Als je op me.com je apple id ingeeft komt er dat de abo verlopen is… Wilt zeggen dat apple id ook geintegreerd wordt met mobileme. Zal waarschijnlijk ook met find my iphone te maken hebben, hopelijk komen andere functies zoals idisk etc ook beschikbaar.

  33. Oké, ben het eens met de reacties over de 3GS die nog steeds verkocht wordt.. Maar m’n reactie was vooral bedoeld voor 3G of zelfs 2G gebruikers. Voor deze gebruikers is het niet meer dan service als Apple het ook daarvoor beschikbaar zou maken, ik weet geen enkele reden waarom Apple het ook voor deze oude devices beschikbaar zou moeten maken? Ze moeten het kopen van een iPhone 4 natuurlijk wel ergens aantrekkelijk mee maken 😛

  34. Mooi dat het nu gratis wordt. Jammer dat het niet op elke versie van de iPhone kan werken.

    Maar ik verbaas me elke keer weer over mensen die vinden dat ze “vast zitten” aan een provider. Dat contract zijn ze toch echt zelf aangegaan. Overigens haal je zo een nieuwe iPhone in Belgie of Frankrijk en dan zit je nergens “aan vast”. Nog goedkoper ook.

  35. Ok nou dus niet voor mn 3G en wel voor mn iPad. En hoe werkt dat nou, gewoon de app installeren ofzo?

  36. @Harm: Het recht om het te hebben omdat je pas geleden geld hebt gegeven voor je telefoon heb je niet…

    Je hebt de telefoon gekocht met de functies die er toen bij zaten. Datzelfde heb ik gedaan met mijn iphone4, sterker nog heb er zelfs enkele maanden op gewacht. Heb de iPhone4 gekocht omdat specs en functies beter pasten bij me dan de 3gs.

    Ik zie het als extra die ik krijg. Dat jij het niet krijgt, tja, daar kan ik weinig aan doen en je kunt er Apple niet boos op aan kijken. Je 3gs kan immers nog steeds hetzelfde als toen je hem kocht en heeft nog steeds dezelfde functies die je toen waard vond om geld voor uit te geven. Niemand heeft ooit gezegd dat de functies later zouden worden uitgebreidt of dat je er gratis diensten bij zou krijgen.

  37. @Patrick: Doe niet zo raar. Apple doet haar werk toch niet voor de lol? Ze hebben er vast lol in maar ondertussen gaat het toch echt om de centen!!

  38. Hoop ophef voor niks…je moet het alleen ACTIVEREN op een iPhone 4, iPad of nieuwste iPod Touch. Ik heb het geactiveerd op mijn iPad, daarna werkte het vlekkeloos op mijn iPhone 3GS.

  39. Nieuwe MobileMe loginpagina staat nu online. Inloggen met Apple ID is mogelijk.

  40. Jammer dat mn iPhone het niet kan krijgen, maarja. Mn iPad kan het nou ook (nog) niet krijgen omdat iOS4.2 er niet is, er staat tenminste dat dat ervoor nodig is 😛

  41. Dus alleen voor iPod 4g gelukkig heb ik die en geen iPod 3G die geen MobileMe krijgt.

  42. Origineel geplaatst door patrick
    @Harm:Het recht om het te hebben omdat je pas geleden geld hebt gegeven voor je telefoon heb je niet…Je hebt de telefoon gekocht met de functies die er toen bij zaten. Datzelfde heb ik gedaan met mijn iphone4, sterker nog heb er zelfs enkele maanden op gewacht. Heb de iPhone4 gekocht omdat specs en functies beter pasten bij me dan de 3gs.Ik zie het als extra die ik krijg. Dat jij het niet krijgt, tja, daar kan ik weinig aan doen en je kunt er Apple niet boos op aan kijken. Je 3gs kan immers nog steeds hetzelfde als toen je hem kocht en heeft nog steeds dezelfde functies die je toen waard vond om geld voor uit te geven. Niemand heeft ooit gezegd dat de functies later zouden worden uitgebreidt of dat je er gratis diensten bij zou krijgen.

    Jij hebt zo heel erg veel gelijk 😀

    Naja nog even op iOS 4.2 wachten voordat ik het op mn iPad kan zetten

  43. Wat een gezeur… Apple is een bedrijf, geen goed doel!

  44. waarom kwam die niet eerder…=.=” is mijn iphone 3 weken terug gestolen >__<

  45. Werkt voor geen meter. Mijn iPhone was gestolen, geen enkel signaal. Heb tig keer een wachtwoord en bericht verzonden etc. geen van alle werkte.

  46. @Shaquille: Hahaha (-_-) volgend jaar zeker weer een nieuwe hè 5g

  47. Nice!!!!!!

  48. Wat het rare van Find my Iphone is dat je het net zo makkelijk ook weer kunt uitzetten. Als je iPhone wordt gestolen zal de dief naar instellingen gaan en deze optie uitzetten. Nu het standaard wordt op de iPhone zullen dieven dit vaker toepassen.

    Ik heb Apple hier al eens over gemaild. Ik hoop dat er in 4.2 een extra beveiliging zet om FmiP uit te kunnen zetten (in beperkingen oid).

  49. Net uitgeprobeerd en werkt als een trein!

    @Tsjaap:

    Zio te zien hebben ze dat nog niet gedaan. Je kan het via de instellingen weer uitzetten zonder wachtwoord.

    De enige optie is je begin schem beveiligen met wachtwoord.

  50. Op dit moment is ook de website me.com onbruikbaar. Er wordt onderhoud gepleegd……

  51. Origineel geplaatst door Tsjaap
    Wat het rare van Find my Iphone is dat je het net zo makkelijk ook weer kunt uitzetten. Als je iPhone wordt gestolen zal de dief naar instellingen gaan en deze optie uitzetten. Nu het standaard wordt op de iPhone zullen dieven dit vaker toepassen.Ik heb Apple hier al eens over gemaild. Ik hoop dat er in 4.2 een extra beveiliging zet om FmiP uit te kunnen zetten (in beperkingen oid).

    Dit kan, je kunt onder Restrictions ‘location’ en ‘accounts’ uitvinken en een dief kan de settings niet wijzigen.

    Overigens krijg ik op me.com de melding ‘Find my iPhone isn’t enabled. Set it up from your iPhone… etc’. Terwijl ik dit reeds gedaan heb. Meer mensen hier last van?

  52. Als ik via mijn iPhone 4 probeer naar me.com te gaan krijg ik een melding dat de website offline is voor onderhoud.

    Op mijn mbp werkt hij echter wel gewoon en als ik inlog met mijn apple id krijg ik dat “Find My iPhone” niet is ingeschakeld.

    Waar schakel ik dit in dan?

  53. Create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2

    Lijkt me dan ook gewoon geldend voor de vorige gen iPhone’s

  54. Origineel geplaatst door Roberto Coppi
    Overigens krijg ik op me.com de melding ‘Find my iPhone isn’t enabled. Set it up from your iPhone… etc’. Terwijl ik dit reeds gedaan heb. Meer mensen hier last van?

    Ik heb dit ook.. misschien nog even geduld

  55. hmm mijn iPhone 4 heeft nog geen 4.2 daar zal het aan liggen denk ik.

    Als ik hem probeer te updaten in itunes zegt hij dat 4.1 de recentste versie is.

  56. Maar hoe zit dat met 4e generatie iPod dan? Want die heeft toch geen gps?

  57. @mysense:
    ze zijn meestal toch liever lui dan moe :p

  58. ik snap niet hoe je dit installeert..
    kan iemand ‘t stap voor stap uitleggen? ik heb nog geen mobile me account.. (wel iphone 4)

  59. Origineel geplaatst door leroy14@Shaquille: Hahaha (-_-) volgend jaar zeker weer een nieuwe hè 5g

    Ja tuurlijk man 😀

  60. @klapstoel: Heb je ook (zoals in het bericht staat) iOS 4.2.1 op je 4 staan?

  61. Top kijk dat zijn nog eens leuke kadootjes, 🙂 beter als de beatles collectie

  62. Origineel geplaatst door klapstoel
    ik snap niet hoe je dit installeert.. kan iemand ‘t stap voor stap uitleggen? ik heb nog geen mobile me account.. (wel iphone 4)

    In instellingen > Mail en daar de mobile me account aanmaken. Ik heb het gedaan met mijn bestaande apple ID en niet met me.com en dat ging perfect.

  63. Origineel geplaatst door Edgar
    Trieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.

    jup, triest

  64. iOS 4.2 (4.2.1 voor iPad) is vanaf 19:00 beschikbaar.

  65. Op de 3gs niet zo’n probleem (als je 4.2 hebt en een Ipad) gewoon activeren met de ipad, sync. en hij staat in de 3gs

  66. Misschien iets om alle winkels af te gaan waar de ze iphone 4 verkopen om te checken of er ios 4.2 op staat om zo een account te maken ?

    Of gewoon een vriend/vriendin/buurman/familielid lief aankijken…

  67. Werkt perfect, eerst even op de iPad, daarna op de 3gs. Alle functies werken…

  68. Origineel geplaatst door ABC
    Origineel geplaatst door EdgarTrieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.jup, triest

    Zeker triest!

    maar als ik het goed begrijp kan het wel gebruiken op je 3GS als je je apple ID maar op een iPad/4 registreert/activeerd

  69. Origineel geplaatst door Basz
    Origineel geplaatst door ABCOrigineel geplaatst door EdgarTrieste actie van Apple, zo kleine functie zal er toch ook wel bij moeten kunnen op een 3G en 3G’s echt een trieste actie alleen maar om mensen over te halen naar een iphone 4 terwijl de 3GS nog wel verkocht wordt.jup, triestZeker triest!maar als ik het goed begrijp kan het wel gebruiken op je 3GS als je je apple ID maar op een iPad/4 registreert/activeerd

    Apple is een bedrijf met winstoogmerk, geen filantropische instelling. Dus niet zo huilen.

  70. Wel leuk, die discussie of ‘t ook op een 3G / 3Gs zou moeten werken.

    Ik zie het zo; je koopt een toestel bij Apple voor 2 jaar. Je hebt er geen recht op -maar het zou op z’n minst netjes zijn- als de features die voor de iPhone4 gratis worden gemaakt, dat ook op z’n minst voor de toestellen zijn die nog geen 2 jaar geleden net nieuw werden verkocht.

    Nu wordt ook de 3Gs nieuw verkocht en is er geen enkele hardwarematige beperking om het niet voor de 3GS gratis te maken. Een beetje kinderachtig is het dan wel, om te verplichten je met een iPad/iPhone4 id te laten registreren. Maar zo kennen we Apple soms he. 🙂

  71. En een even een aanvulling in de toelichting meegeleverd met de app staat duidelijk dat de app werkt met ieder toestel dat 4.2 heeft, dus idd even de truc met de ipad activereren syncen en dan staat die op de 3gs

  72. Apple, schaam je. Mijn 3 gs is pas 1 jaar oud en ik kan fluiten naar deze nuttige applicatie.

  73. Dit staat op de Apple site:

    You can create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2. Find My iPhone is not available in all countries.

    Met andere woorden; je activeert het eerst op een iPad (in mijn geval), en dan kan ik het ook op m’n 3GS activeren?

  74. (Red.) Deze reactie is verwijderd.

  75. Ik ben het inderdaad eens met de 3Gs-gebruikers onder ons, zeker aangezien het toestel nog steeds verkocht wordt. Voor 2G- en 3G-gebruikers is het inderdaad balen, maar dat begrijp ik wel van Apple. Verschil moet er zijn. Neemt niet weg dat de mensen achter Apple’s marketing geniaal zijn…. Voor Apple dan!

  76. Op de 3G krijg je de volgende melding; “Apparaat niet ondersteund. Deze iphone komt niet in aanmerking voor gratis MobileMe voorzieningen”

  77. @appieh:

    Ik heb twee jaar MobileMe gehad voor onderandere deze functie. Was het zeker waard om te gebruiken en blijf naast find my phone dit zeker gebruiken. Niets voor Apple om voor te schamen dus..

  78. @appieh: Mijn 3GS is nog jonger… ben het helemaal met je eens!

  79. Haha nice, het werkt ook op mijn 3GS, dat is geen grapje!

  80. Hoe werkt Find My iPhone eigenlijk? Werkt ie constant op de achtergrond? Vreet het batterij? Of helemaal niet?

  81. lijkt er op dat er ook een gratis gallery beschikbaar is op mobileme.com. Ga maar naar mobileme.com

  82. Haha het appel clubje van Steve kan ik steeds vaker wel uitkotsen… Waarom nou weer alleen de iPhone 4? Verschillende dingen beginnen me steeds meer te irriteren, en ik begin daarom steeds meer te overwegen om geen Apple apparaten meer te kopen… :-/ Jammer, want ik vind verder hun besturing systemen zo goed en doordacht werken…

  83. Nou even voor de mensen die het hoog in zijn bolletje hebben zitten omdat ze de ik-telefoon nummer 4 hebben. Het is gewoon belachelijk dat Apple nog steeds verkopende producten geen ondersteuning geeft in software. Dus dan moet je elk jaar 800 euro uitgeven voor die mogelijkheden? Dat betekend dat in maart nieuwe ik-telefoon aankomt en de nr 4 ook uit markt ligt. Door dit soort acties zit ik toch te denken om over te stappen naar andere mobiel (zoals andriod). Ben het arrogante van Apple zat aan het worden. Apple brainwasht mensen met goede markteting. Shapoo!
    Oohja reageren op mijn reactie hoef niet, ik lees het toch niet 🙂

  84. Ja, het is kinderachtig van Apple dat je een nieuw apperaat moet registreren. Daarnaast begrijp ik ze ook niet, want er moet dus iemand zijn geweest die een dag bezig is geweest met het blokkeren van de oudere apperaten. Daarnaast nog iemand die een dag bezig was met het blokkeren met de oudere fimwares. Het slaat gewoon nergens op, waardoor het eigenlijk weer humor wordt. Echt zo’n rotklusje voor een stagiere.

    Maar om serieus te reageren. Een beetje dief zorgt er toch voor dat “Find my iPhone”. Wordt uitgeschakeld? Daarnaast als je hem kwijtraak, dan ligt hij toch binnen, waardoor GPS niet lekker werkt. In theorie een leuke functie, maar in praktijk werkt het toch niet? Of heeft iemand toevallig ervaring ermee dat het wel goed werkte?

  85. Oh ja hoor, mijn iPad heeft alleen Bifi, en mijn iPhone is een 3GS, Apple, je bent best wel een Penis af en toe… :s

  86. Thank god niet het gehele MobileMe gratis.

  87. @Bjørn: Las net ergens op de apple site, ben m even kwijt anders kreeg je een exacte link, dat hij niet zoekt via de gps maar via je internet connectie. Dit kan dus de Wifi zijn maar ook je gewone internet verbinding.

  88. Hionimi je weet niet eens hoe je die van jou moet gebruiken.

  89. Ik ga terug naar iOS 4.1

    Kan geen datanetwerk verbinding meer krijgen :S

  90. Hoe moet je nou de Find My Iphone app activeren? Als ik probeer in te loggen met mijn emailadres waaraan mijn Apple ID is gelinkt en mijn wachtwoord dan zegt ‘ie dat het niet klopt. Het moet toch zo werken? Zonder een gratis trial Mobile Me account aan te maken? Wie kan me helpen?

  91. @Gerardus89: wat een bijdehandse opmerking… De 3GS is een toestel dat ze voor de moment nog steeds in hun gamma hebben… en dus ook volledig zouden moeten ondersteunen (zolang het op hardware gebied mogelijk is)

  92. @Marcelona: Waarom? heb je wel bij je instellingen gekeken? Welke provider heb je? bij mij geeft mijn vodafone sim ook de verkeerde gegevens door…

  93. Hoe werkt dit nou precies? Moet je eerst een Mobile Me account aan maken? Want als ik in de app mijn emailadres invoer wat is gekoppeld aan mij Apple ID en het wachtwoord, dan zegt ie dat het niet klopt.. Hoe moet ik dit aanpakken?

  94. Wat eens tel stomme jankzakken hier zeg. Ik ben blij dat ik het nu gratis heb. Koop een 4 als je zo graag alle functionaliteit wil. Mensen die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.. Zo werkt het niet in het leven.

  95. @ 3G(S) gebruikers: TapTrace Pro is een prima alternatief. En ook gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: Find My iPhone voortaan gratis zonder MobileMe-abonnement

Find My iPhone is voortaan gratis te gebruiken, ook zonder MobileMe-abonnement.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. EEN WOORD: TOP!

  2. Had ‘t al gezien op apple.com . Erg blij mee!

  3. viespeuken zijn et!! maar ik snap wel dat mensen die niet betalen dit geweldig vinden 😛 have fun ermee ^^

  4. =D dat is wel weer cool van Apple!

  5. Top en balen. Dit was de enige reden dat ik in augustus een mobile me abonnenment heb afgelsoten.

  6. Mooi gebaar van Apple! Wel jammer dat ik net €79,95 heb betaald voor Mobile Me… Enige vorm van compensatie zal er vast niet in zitten.

  7. Lekker balen, ben mijn telefoon sinds afgelopen zaterdag kwijt…zeg maar lekker mosterd na de maaltijd…

  8. Me too! Enige reden, Dropbox is beter dan iDisk, Gallery vind ik ook niet zo handig. e-mail adressen had ik al.

    Voordeel is dat ik volgend jaar geen 80 euries hoef te betalen.

  9. Leuke feature. Was die 80 euro per jaar niet waard. Iemand enig idee hoe dit in de praktijk werkt als je meerdere devices hebt?

  10. Het is alleen gratis voor de laatste generatie iOS-devices. Dus niet voor bijvoorbeeld de iPhone 3GS.

  11. @Remondo:
    fonehome was altijd al gratis én een stuk beter, sowieso geen mobileme nodig!

  12. kan iemand me helpen, er staat; het is gratis, dus ik de app gedownload…maar nu moet ik een mobileme account maken, maar dan moet ik banggevens invoeren, en na de trail word er 70 euro afgeschreven.

  13. Hoe kan je dan een Ipad ZONDER 3g (en gps) opsporen?

  14. @Bas:

    dat kan dan ook alleen als deze zich aan een wifi verbinding bevind. dat dacht ik tenminste dus dat is niet echt heel functioneel. al kan ik straks wel kijken waar me vader zich bevind

  15. @ Bas,

    Je kunt alleen een iPad WiFi (dus zonder 3G -> geen GPS) opsporen als er internetverbinding is, via WiFi.

    Hieruit blijkt alweer dat in veel gevallen van diefstal Find my iPhone geen zin heeft. Niet alleen omdat een iPad zonder GPS alleen via een verbonden WiFi-netwerk te tracken is, maar ook omdat als de iPhone of iPad uitstaat, deze sowieso niet opgespoord kunnen worden. Correct me if I’m fout.

  16. @Willem,

    Je moet even wachten totdat je iOS 4.2 erop hebt staan. In deze versie kun je vanuit de interface (onder instellingen -> email -> add account -> mobile me) een gratis MobileMe account aanmaken. (mits je een iPhone4/iPad/iPodTouch nw gen hebt).

  17. Activeren op een iPhone 4/iPod Touch/iPad en vervolgens is de account ook te gebruiken met een iPhone 3Gs. Alleen de Find My iPhone vraagt naar versie 1.1, terwijl 1.0.1 de laatste versie is :S

  18. @Vince, ik heb de 4.2.1 GM op m’n iPad staan dus het ging nu al, bedankt ! 😉

  19. Volgens me.com is alleen Find my iPhone en de galerie gratis voor niet mobile me betalende klanten. Agenda en mail via mobile me moet je nog steeds voor betalen, dus ook de online storage van 20 gb is NIET gratis.

    Betaal je per jaar dan krijg je alle functies. Tis maar wat je wilt.

  20. Van de Apple Support website:
    http://support.apple.com/kb/HT4436

    How can I get Find My iPhone for free?

    To get Find My iPhone for free, you need an iPhone 4, iPad, or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2.

    On the device, tap Settings > Mail, Contacts, Calendars > Add account. Then, tap MobileMe and sign in with your Apple ID (the account you use for iTunes or App Store purchases), or create a new Apple ID for free. Then, follow the onscreen instructions to complete signing up for a free MobileMe account and activating Find My iPhone.

  21. In tegenstelling tot wat hier beweerd wordt werkt het wel op mijn 3GS… Heb het net geprobeerd!

    Update: waarschijnlijk omdat ik het eerst geactiveerd heb op mijn iPad…

  22. Iemand die weet hoe het werkt als je een iPad hebt en een HTC Desire ??
    Kan ik bijv op me Desire zien waar me iPad is of kan het alleen met een iphone of ipod ?? of via een website ?

  23. Lukt ‘t iemand al om dit te activeren? Mij niet, iOS4.2 is geïnstalleerd, maar kan mijn niet aanmelden via Mail > MobileMe. Moet ik mij nog ergens anders registreren? Of werkt dit niet door de drukte?

  24. LET OP!!!!

    Zoals sommige gebruikers al weten werkt de funtie en app “Find my iPhone” op ALLE iPhones, iPod touches en iPads. Je moet alleen eerst je Apple id activeren op een iPhone 4 of iPad of de laatste iPod Touch. Zodra je bestaand Apple id gecontroleerd is en functioneel is op dat toestel kan je ook inloggen onder instellingen>mail, agenda….> Mobile Me op ALLE andere iOS apparaten. Log in met je net gecontroleerde account als bestaand gebruiker en voilà. Download je app en je kan inloggen.

    Alsjeblieft graag gedaan

  25. Offtopic: MM gbruikers: je kunt je caldev calender verwijderen die je na de laatste update van MM calender moest invoeren. De calender kunje weer in je standaard mm instellingen activeren.

  26. @Martijn:

    Volgens mij is de gallery ook niet gratis. Misschien kun je als niet-gebuiker d galleries van gebruikers bekijken.

  27. @AD-Droid:

    Ben er al uit

  28. Kan iemand bevestigen dat je het via Mail > MobileMe kan instellen. Mij lukt dit niet..Gebruikersnaam en wachtwoord niet juist, terwijl ik dit account ook gebruik voor de AppStore..

  29. Op apple.com zie je dat die vrouw eerst het ‘mobile me’ ding aanzet… Dus met andere woorden wie de iphone vindt kan het traceren ook ineens uitschakelen ??

    Je inloggen op een iphone 4, dan moet je die eerts nog even vinden … Is er geen mogelijkheid om met een ‘jailbreak’ je iphone even te omzeilen zodat apple denkt dat het een 4 is ?

  30. Had vanmiddag gelijk deze zowel op mijn ipad als 3gs draaiend enige voorwaarde 4.2(GM) op je 3gs en je mobileme account activeren op de ipad, dan de boel syncen en het staat op de 3gs en werkt, snap alleen niet dat die gasten van apple dit niet testen

  31. Ze slapen zeker nu, want ik zit al meer dan een uur op een bevestigingsmail van mijn Mobile Me account te wachten

  32. Ik heb een probleem…
    Ik was bezig om mijn ipad te aanmelden. En toen ging ik mijn email verifieren maar toen ik terugkeek op mail,agenda,contacten stond er dat ik niet was geregistreerd hoe kan ik dit oplosse

  33. wat is de link van de app waarme het werkt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.