Reacties voor: Apple bereidt de iTunes Store voor op eerste Dolby Atmos-films

Vanaf dit najaar ondersteunt Apple Dolby Atmos op de Apple TV 4K, zodat de films een veel beter geluid hebben. De eerste films zijn nu al in de iTunes Store te spotten in de beta's van iOS 12 en tvOS 12.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 5 reacties

  1. Ik kijk al regelmatig films/series via de Atv4K, zowel Netflix als content via iTunes, dus als Dolby Atmos er straks aan zit te komen dan weet ik al wat ik met kerst onder mijn boom wil!
    Bieden Sonos players trouwens ondersteuning voor Dolby Atmos?

  2. Maar hoe krijg je het geluid uit je ATV? Misschien een domme vraag, maar er zit maar 1 aansluiting aan de achyerzijde en die gaat naar mijn tv

    • @Flieps: Domme vragen bestaan niet!
      Je kunt bijvoorbeeld een (4k- en Atmos-compatibele) AV-receiver tussen je ATV en de TV plaatsen. Aan die receiver hang je vervolgens de juiste luidsprekers.

  3. Een receiver is inderdaad de beste route. Je sluit dan al je HDMI randapparatuur aan op je receiver en deze werkt als een switch en stuurt via een HDMI aansluiting het signaal naar je tv. Geluid van je tv kan eventueel via dezelfde HDMI kabel terug naar de receiver (Audio Return Channel) als je bijvoorbeeld de ingebouwde tuner van je tv gebruikt.

    Een andere optie is een soundbar met Atmos. Die werken vaak met gesimuleerde achterkanalen, maar sommige hebben ook (draadloze) achterspeakers.

    Sonos heeft geen ondersteuning voor Atmos. Sonos is vrij beperkt op home cinema gebied.

  4. En laat nu precies Sonos door Apple gebruikt zijn tijdens de presentatie over Dolby Atmos!
    Kijk maar terug, tijdens de presentatie werd de Sonos Playbase gebruikt, deze luidspreker heeft inmiddels ook al Airplay 2.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.