Reacties voor: Filmen met je iPhone 4: zo kan het ook

Cameraman Johan Dijkstra heeft een filmpje gemaakt met zijn iPhone 4. Na een uurtje spelen ontstond een filmpje dat spanning oproept.
Lees het complete artikel → Filmen met je iPhone 4: zo kan het ook
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Leuk! Niet alleen spannend door de muziek, maar ook door de afwisselende beelden vanuit verrassende standpunten. Lijkt me geweldig om bij zoiets achter de schermen mee te kunnen kijken.

    Alleen al voor de videofunctie zou ik een iPhone4 willen. Maar zo mooi kunnen filmen als hierboven is natuurlijk een tweede. 🙂

  2. Potdomme, ik verwachte een goede “de minnaar is winnaar” scene….

    toch maar even naar geenstijl.nl voor mijn dagelijkse onzin

  3. Mooi filmpje.

    Waar ik alleen benieuwd naar ben ik hoe deze professionele cameraman de iphone zo stil heeft kunnen houden. bijv bij 0:57 seconden. en met welk programma hij dit heeft bewerkt?(imovie?)

  4. Schitterend! Maar…is het filmpje ook gemonteerd op de iPhone met iMovie bv?

  5. Hij kan zn cam wel weggooien want met de iPhone 4 lukt het net zo min 😛

    Maar ff serieus de kwaliteit is bijzonder hoog voor een telefoon ik dacht eerst dat Apple overdreef. Ik heb zelf een Full-HD van JVC maar dit ziet er best strak uit. Zal vanmiddag vergelijken.

  6. Vind het nou niet echt bijzonder maar vooruit.

  7. @blablaman:
    Hij is professioneel cameraman, dus een statief of iets dergelijks zit er wel in ;). Misschien wel zo’n statief dat je om alles heen kunt klemmen.
    Filmpje ziet er zeker wel mooi uit.

  8. Zo gelijk maar even aan de slag, mijn iPhone 4 wordt vandaag gebracht tussen 10:10 en 13:10!

  9. Ik heb zelf ook al een aantal filmpjes gemaakt met de iPhone 4 en bewerkt met iMovie. En ik ben ook echt onder de indruk van de kwaliteit. Zelfs het geluid is heel aardig, ik mis eigenlijk alleen optische zoom.

  10. dan vind ik deze leuker: http://vimeo.com/15101928

  11. Dit is niet in iMovie ge-edit, denk FCP (Of Avid) en denk ook wel een klein beetje AE voor color correctie en de focus… En als DP heeft hij ook wel echt goed rigging spul liggen dus de riders en de OTS van de auto is geen probleem…

  12. @Rogier: Ik wou het net zeggen maar je bent me voor..

  13. Professioneel… Waar gaat het heen met de wereld…
    http://www.dummies.com/store/Arts-Photography/Photography-Film.html

  14. Geweldig hoor! Separate the men from the boys.
    Gelijk een goed voorbeeld dat het maken van een goed filmpje vooral aankomt op techniek en editing.

    Ik heb zelf ook een filmpje met de iPhone gemaakt en dan zie je wat ik bedoel 😉

  15. Locatie: Hilversum

  16. Zeker mooi filmpjes. Interessant om te zien! Ik heb m’n iphone nog niet binnen, maar kan al niet wachten op die Camera! Wat een beeld!

  17. Knap gemaakt, complimenten.
    Hierbij een twitpic die ik tegenkwam tijdens het opnemen van de film: http://twitpic.com/2pmh7q

  18. Leuk gemaakt, maar de man is dan ook een professional. Moeten we hieruit afleiden dat de iPhone 4 de oplossing voor alles is?

  19. Jaaa die auto is tha bomb een snelle Volvo 480 🙂

  20. Even een snel berichtje uit the field.
    Ik heb het met opzet zo simpel mogelijk gehouden, helaas heb ik wel Avid moeten gebruiken voor de timelaps shots, gewoon omdat iMovie deze functie niet heeft.
    Voor de rest is er geen AE ed. gebruikt voor nabewerking van focus, the shots are just straight out of the iPhone.
    Voor kleurcorrectie presets is CinemaFXV een goede app, kost je E1,50 maar je creëert een nieuwe sfeer in een handomdraai.
    Ik zal vanavond een pagina’tje op mijn site zetten met wat uitleg.

  21. wow…hij draait echt fantastische rtl 4 programmes zoals tuinruimers en ook veel kookprogrammas zelfs. allemaal cinematography! Respect! filmpje met de iphone is ook verbluffend goed. tsjonge jonge

  22. Leuk filmpje maar een iPhone 4 is lang niet zo goed qua kwaliteit als een échte camera. Vooral shots met beweging zien er – als ik eerlijk ben – niet uit: de vertekening door een te langzame processor is duidelijk aanwezig. Datzelfde heb je ook met de perfecte spiegelreflexcamera’s die HD video kunnen opnemen: bij hoge snelheid treedt er absurde vertekening op. Een leuk filmpje, maar het zal nooit de échte camera verdrijven. 🙂

  23. Ik wist dat de iPhone leuke filmpjes kon maken maar dit ziet er wel heel erg mooi uit! Iemand die zijn iPhone 4 tegen een 3gs wil ruilen 😉 -pepio op het forum 😛

  24. Wat een ontzettend gemuts hier weer zeg. De geachte heer laat domweg zien wat een schitterende filmpjes je kunt maken met de iPhone 4. Je kunt nog zo profi zijn, ‘t is uiteindelijk het apparaat dat de boel vastlegt hè!?
    Ik vind het geweldig gemaakt!

  25. @Stefan

    Helemaal mee eens, de iPhone4 is niet te vergelijken met de broadcast camera’s. Maar wat ik probeer te laten zien is dat je tegenwoordig met een hoop creativiteit zelfs met je mobiele telefoon leuke dingen kan maken. Als je de beperkingen van de camera maar kent.

    Dit filmpje is met bestaand licht gedraaid zonder bijzondere correcties. Dit uit zich in de uitbranders wanneer je binnen in een auto draait.
    Mijn streven is om een soort gelijke video te maken met belichting, flair correctie, en een mooie nabewerking zodat hij nauwelijks van andere camera’s te onderscheiden is.

  26. Vind het eigenlijk van niet veel professionaliteit getuigen om ernstig te overwegen een iPhone in te schakelen voor televisiewerk. Het is gewoon niet broadcast waardig.
    Kleuren zitten er vaak naast, dynamisch bereik is veel te klein, plus dan nog eens het irritante jelly effect op je beelden.

    Je kan het eventueel gebruiken, maar dan toch niet om te monteren tussen beelden van XD cams. Hooguit om als in-car camera tijdens een reportage, maar voor fictie is het onbruikbaar vind ik.

    Voor webfilmpjes denk ik echter dat het wel een mogelijkheid is.

  27. @Stefan: Je zegt ‘zal nooit de échte camera verdrijven.

    Wie had 2 jaar geleden kunnen denken dat er met een telefoon zulke resultaten waren te bereiken. Het kruipt toch langzamerhand naar voor professinals bruikbaar niveau dat misschien niet voor ieder doeleinde te gebruiken is, maar toch..

  28. @Johan Dijkstra: Heb je bij die timelapse van die wolken gewoon een statiefje gepakt en de camera aangezet > bewerking 500% en klaar is Kees?

  29. Ziet er goed uit, en dat vooral omdat het met de iPhone gedaan is. Ben beniewd hoe je dit gedaan hebt, en dan bedoel ik meer de focus. Hoop dat je die pagina vanavond online hebt! Ben toch wel een beetje nieuwschierig!

  30. ik vindt het TOP!

    ok je bent een proffesional met veel ervaring, dat maakt het inzicht groter maar je hebt je doel bereikt een kort filmpje met inhoud! en dat spreekt tot de verbeelding! (althans bij mij wel)

    mischien een idee voor IPC volgende keer een foto EN een filmwedstrijd!

  31. Leuk gedaan!
    Vind alleen het eind van dat je denkt nu gaat het echt beginnen..
    Misschien volgende maand HET VERVOLG.. 🙂

  32. Nog iets anders, ik weet niet of Johan “AlmostDSLR” heeft gebruikt, maar voor mensen die ook graag filmen met hun iPhone dit is ideaal om exposure, focus en (super handig) witbalans vast te zetten tijdens het filmen. 🙂

  33. Toch vind ik het veel te shaky beeld hoor! Vooral als ze de auto dichtgooit aan het begin ergens.
    Is daar geen programmatje voor dan?

  34. Ik heb dit weekend ook me vakantiefilmpje online gezet, gemaakt met de iPhone 4.

  35. @TheOnePb:
    Correct! Thats the only way to do it..

  36. @Fred Mulder:
    Misschien is iets dergelijks een optie?
    http://cgi.ebay.com/Crystal-Case-Mobile-Telescope-Camera-iPhone-3G-/290406982834

    Ze zijn er ook voor de iPhone 4 en zelfs nog goedkoper. Op YouTube kun je wat testen zien. Dus een (optische) telelens voor weinig…

  37. I can take picture with my new iphoney

  38. Kan iemand mij vertellen hoe de kwaliteit van iphone 4 is bij weinig ligt. Ik heb een sony hd camera en bij het filmen ‘s avonds gaat de kwaliteit erg achteruit. Ben heel erg benieuwd hoe de iphone 4 het doet. Misschien kan iemand een korte impressie op youtube zetten. Alvast bedankt

  39. @ Lennart, leuk filmpje van La France, zitten zeker erg leuke shots tussen! En @ Marcel, ten eerste eventjes toch: “ligt” come on….is het verval van de kennis van de Nederlandse taal al zo groot? Anyway, de iPhone4 presteert onder weinig licht ook niet optimaal, vandaar dat Apple de flitser ook heeft laten fungeren als filmlampje…;-) Dat komt omdat je het diafragma op de iPhone niet handmatig kan instellen en dus niet helemaal “open” kan gooien zodat er meer licht op de sensor gaat vallen en dus het beeld lichter wordt. Je zult dus altijd met genoeg licht moeten draaien zodat je mooie HD beelden blijft houden (je ziet het aan de grain in de avondbeelden van het vakantiefilmpje hierboven, hoewel het me nog heel erg meevalt door al het strooilicht).
    Anyway, @JohanDijkstra: je hebt me in ieder geval geïnspireerd om m’n nieuwe kort met de iPhone4 te gaan schieten…Dus als je 2 malloten in Amsterdam rond ziet klooien met een fiets en een iPhone, that’s me…;-)

  40. @woutertjh: Ja, want jij kan het natuurlijk beter.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.