Field Test Mode maakt signaalsterkte weer zichtbaar op iPhone

In iOS 4.1 is de Field Test Mode weer ingevoerd. Daarmee kun je makkelijk de signaalsterkte van je iPhone meten. De Field Test Mode is te activeren na het invoeren van een code.

field testApple had op de iPhone vroeger een Field Test Mode, waarmee je makkelijk de signaalsterkte van je iPhone kon aflezen. Met de komst van iOS 4.1 is Field Test Mode terug. Je kunt er niets anders mee dan kijken hoe goed je gsm-ontvangst is. De weergave is nauwkeuriger dan het kijken naar aantal signaalstreepjes. Je activeert Field Test Mode door het volgende in je telefoonapplicatie in te voeren: *3001#12345#*

Druk daarna op de belknop en je schakelt over naar Field Test Mode. Zoals aangegeven werkt de functie alleen in iOS 4.1.

Maar wat houden de getallen in? Dat is in de hieronder getoonde grafiek te zien. De cijfers geven steeds de overgang naar het volgende streepje aan, gemeten in dBm. Bij een signaalsterkte lager dan -121 dBm krijg je geen signaalstreepjes meer te zien. De vertaling van dBm-waarden naar streepjes werkt als volgt:

iphone-signaal

  • 1 streepje: -121 tot -107 dBm
  • 2 streepjes: -107 tot -98 dBm
  • 3 streepjes: -98 tot -87 dBm
  • 4 streepjes: -87 tot -76 dBm
  • 5 streepjes: -75 en meer

Met de Field Test Mode kun je nu zelf makkelijker kijken in hoeverre jouw toestel last heeft van een antenneprobleem.

De aangegeven waarde van -49 op de screenshot hierboven is dus erg goed.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2010, 16:10
Categorie iOS
Onderwerpen field test, signaal, signaalsterkte

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.