Reacties voor: FBI heeft senatoren bijgepraat over iPhone-hackmethode

De FBI heeft Amerikaanse senatoren ingelicht over de gebruikte iPhone-hack die ze in San Bernardino gebruikten. Deze senatoren werken aan een wetsvoorstel tegen encryptie.

Onderwerpen

Reacties: 8 reacties

  1. Fijn, zo’n 82-jarige die net voor haar dood nog even een wet gaat maken over iets waar ze nul tot geen verstand van heeft.

  2. Belachelijk, een bejaarde die een wet gaat maken over beperken van encryptie? Waarschijnlijk wordt die wet ontzettend haalbaar *kuch*

  3. Apple heeft dit ontzettend dom gespeeld. In plaats van dat ze zelf heel veel invloed en controle hadden kunnen uitoefenen (alleen telefoon ‘kraken’ met een machtiging van een rechter) heeft de FBI nu de vrije hand. Het was een unieke kans om samen te werken maar tegelijkertijd ook de belangen van iPhone eigenaren in de gaten te houden. Nu wordt het een oorlog: Apple die de gaten gaat proberen te dichten en de opsporingsdiensten die continu naar nieuwe gaten moet zoeken. Wat dat betreft is de FBI de nieuwe jailbreak community. Alleen met een enorm budget en heel veel knappe koppen (van hunzelf of die ze gewoon inhuren). En wie zijn de lachende derden: de georganiseerde misdaad en terroristen.

  4. Ik zeg, Frank Underwood for President! 😎✨

  5. Origineel geplaatst door WvB22
    Nu wordt het een oorlog: Apple die de gaten gaat proberen te dichten en de opsporingsdiensten die continu naar nieuwe gaten moet zoeken. Wat dat betreft is de FBI de nieuwe jailbreak community. Alleen met een enorm budget en heel veel knappe koppen (van hunzelf of die ze gewoon inhuren). En wie zijn de lachende derden: de georganiseerde misdaad en terroristen.

    Waarom is dat slecht? Het betekent juist dat Apple de beveiliging serieus gaat nemen. Als Apple continue onder druk wordt gezet, zal de beveiliging hopelijk ook beter worden. Er wordt niet voor niets de laatste twee jaar continue erop gewezen dat Apple inmiddels kroonprins op de lijst van de meeste vulnerabilities is die ieder jaar wordt gepubliceerd, waarbij vooral OSX en iOS het niet meer zo goed doen, relatief gezien tot andere system. Er is ruim raakvlak voor aanvallen en ik zie het op termijn gewoon gebeuren dat Apple daar geen controle meer over heeft. Voor mij is de FBI-zaak (hopelijk) een sterke drijfveer om daar iets aan te doen. Het had niet beter kunnen eindigen, vind ik.

    Overigens heeft Apple ook geen beloningsprogramma voor hackers om vulnerabilities te melden, waardoor bedrijven als Celebrite en onafhankelijke hackers hun diensten voor veel geld kunnen aanbieden aan overheidsinstanties. Vorig jaar nog heeft een bedrijf $3 miljoen uitgeloofd voor iOS-exploits en daar zelfs nog de eis aan gesteld dat het via de browser moet kunnen. De offerte werd op gegeven moment ingetrokken, maar of het was gelukt werd natuurlijk niet meegedeeld. Er is dus al zoiets als een ‘zwarte’ markt voor exploits en Apple doet daar helemaal niets mee. Misschien dat Apple eens moet overwegen om wat meer geld in beveiliging te investeren voordat het te laat is.

  6. The Land of the not so Free and the Home of the Brave.

  7. Waarom zo denigrerend doen over ‘bejaarden’? Misschien heeft Diane Feinstein wel meer in haar mars dan jullie allemaal bij elkaar. Mij verbaast het dat juist Democraten zich verzetten tegen encryptie. Dat had ik eerder van Republikeinen verwacht. Hopelijk wordt het niets met die nieuwe wet.

  8. Precies. Misschien biedt iemand met een breed perspectief op en ervaring met de morele kant van de zaak wel een beter antwoord dan iemand met de beste kennis over encryptie. Aangezien de Angel een morele kwestie is.
    En daar schat ik senator met veel ervaring echt wel toe in staat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.