Reacties voor: FBI gaat helpen bij ontgrendelen van iPhone in moordzaak

De FBI gaat helpen bij het ontgrendelen van een iPhone in een moordzaak. Het laat zien dat andere overheidsinstanties inderdaad in de rij staan, nu er een mogelijk lek is ontdekt. Dat was precies waar Apple bang voor was.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Fbi heeft dus zijn zin gekregen..

  2. Ik lees: Apple verdedigd moordenaars….

  3. Zolang de FBI het alleen voor dit soort zaken inzet zie ik geen probleem.

  4. @Henkie: Zolang ze het alleen kunnen als de telefoon daadwerkelijk in hun bezit is zie ik ook niet echt bezwaar.

  5. @Dirk: Apple verdedigt jou, en mij.

  6. Origineel geplaatst door Dirk
    Ik lees: Apple verdedigd moordenaars….

    Tsja, geeft maar weer ‘s aan hoe sterk tussen de regels door lezen een subjectief kleurtje geeft.

    Sowieso heb je niet erg goed gelezen, dit artikel draait niet om individuele zaken maar vooral om de precedent-werking van die eerste zaak.
    Ter illustratie even net zo tendentieus redenerend: In grote delen van de VS is zelfs het bezit van een kleine hoeveelheid softdrugs een ernstige overtreding/misdaad/misdrijf. Zullen we voortaan dan ook maar het kraken van smartphones gaan toejuichen van mensen die het gruwelijke feit begaan van met een paar gram hasj op zak lopen? Wie weet kunnen daardoor dan ook een paar ‘medeplichtigen’ van zo’n ‘schurk’ waarmee over die ‘misdaad’ is ge-appt preventief opgepakt worden, nog voor ze zo’n zelfde ‘gruweldaad’ begaan 😝

    En wie weet wat de FBI nog meer voor ‘staatsgevaarlijke elementen’ tot elke prijs moet gaan bestrijden als straks Donald T. president wordt, ‘fijn’ dat daarvoor de mogelijkheden nu ook nog groter (lijken te) zijn geworden. We hebben recent al meer voorbeelden gezien hoe zulke types op volkomen ‘democratische’ wijze de wetgeving aanpassen ter meerdere eer en glorie van zichzelf, en om critici de mond te snoeren… (Rusland, Turkije, Suriname, Italië, …)

  7. Origineel geplaatst door Henkie
    Zolang de FBI het alleen voor dit soort zaken inzet zie ik geen probleem.

    Probleem is dat er blijkbaar een kwetsbaarheid zit in de encryptie implementatie van de iPhone. De suggestie die gewekt werd is dat dit niet de NAND restore methode is.

    Nu bekend is dat er zo’n lek is, zal het niet lang duren voordat meer mensen dit lek gevonden hebben, zo werkt het met beveiligingsproblemen.

    (Het zou kunnen zijn dat het alleen de 5C is, maar dat weten we niet…)

  8. Dan duurt het niet lang dat criminelen dit ook weten.
    Want elke overheid instantantie heeft een lek.

  9. @Pieter: Helemaal mee eens!

  10. @Pieter: want waarmee….!!! Als de politie inval doet bijvoorbeeld vanwege fraude nemen ze ook je pc mee…! Niks aan de hand..! Vind corporaties als facebook google etc ergen ivm privacy.!

  11. @Ferryman: dus jij denk dat de fbi zich met kleine drugszaken gaat bemoeien? Nogmaals vind bedrijven als faceboek en google erger…! Die verzamelen geboelige informatie zonder dat je het doorhebt

  12. @Dirk: Doet er helemaal niet toe of ik dat verwacht, je mist weer de kern van waar het om gaat. Dat was slechts een bewust extreem gekozen voorbeeld ter illustratie van het hellende vlak waarop je onherroepelijk terechtkomt door eenmaal ‘legaal’ hacken van smartphones voor een ‘onomstreden’ zwaar geval mogelijk te maken / toe te juichen.

    Het kunstje komt nu al in handen van forensisch onderzoekers van een gewoon Amerikaans politiekorps, dus het is nog maar een kwestie van tijd voor ze het (ook zonder de fbi in te schakelen) voor steeds onbenulliger overtredinkjes gaan inzetten.

    En zoals anderen al aangeven is het niet ongewoon dat er gelekt wordt vanuit de politiemacht naar het criminele circuit, dus ook gebruik daarbinnen (oftewel misbruik) van het trucje licht in het verschiet…

  13. Origineel geplaatst door Dirk
    @Ferryman: dus jij denk dat de fbi zich met kleine drugszaken gaat bemoeien? Nogmaals vind bedrijven als faceboek en google erger…! Die verzamelen geboelige informatie zonder dat je het doorhebt

    Maar daar heb je ZELF toestemming voor gegeven toen je ze in gebruik nam! Daar post je niet dat je een moord gepleegd hebt (de meeste iig niet).

  14. Origineel geplaatst door Dirk
    @Ferryman: dus jij denk dat de fbi zich met kleine drugszaken gaat bemoeien? Nogmaals vind bedrijven als faceboek en google erger…! Die verzamelen geboelige informatie zonder dat je het doorhebt

    Origineel geplaatst door Mark

    Maar daar heb je ZELF toestemming voor gegeven toen je ze in gebruik nam! Daar post je niet dat je een moord gepleegd hebt (de meeste iig niet).

    Je weet dat wanneer je whatsapp gebruikt je de hele telefoonboek upload ook de contact en adresgegevens van mensen die het niet gebruiken!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.