Reacties voor: FBI: ‘Geen nieuwe info op iPhone 5c, maar toch tevreden’

De FBI heeft inderdaad geen concrete nieuwe informatie verkregen met het ontgrendelen van de iPhone 5c van de San Bernardino-terrorist. Maar de moeite is niet helemaal voor niets geweest, waardoor de FBI toch nog tevreden is.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Onderwerpen

Reacties: 7 reacties

  1. Hij heeft geen contact met anderen ‘via deze iPhone’ gehad. Nogal een gedachtensprong om daaruit te concluderen dat hij ‘dus’ helemaal geen contact met anderen had.

  2. Apple zelf heeft toch de broncode toch ook niet zeiden ze een paar jaar terug. Is dit nog steeds geloofwaardig ?

  3. Toch is de FBI tevreden, want doordat er geen informatie gevonden is, kunnen ze uitsluiten dat de dader samenwerkte met andere partijen. De moeite van de FBI om de iPhone 5c te ontgrendelen zonder Apple’s hulp is daarom niet helemaal voor niets geweest.

    😂🙂😐😑😕🙁☹😒️😞😟😢😭
    ‘t zou hilarisch zijn, als het niet zo triest was…
    ‘hoera we hebben niets gevonden, maar goed dat we zo drastisch gezocht hebben’ 😖
    Ga denk ik zo maar even mijn tuintje ondersteboven keren om te kunnen uitsluiten dat de paashaas daar dit jaar wel eieren heeft verstopt, en wat zal ik blij zijn als ik niets vind ! 🤔
    _

    Als Apple de broncode zomaar toegankelijk zou maken, kunnen hackers en experts methoden ontwikkelen om de beveiliging te omzeilen, waarna ze toegang tot gebruikersgegevens zouden kunnen krijgen.

    Dat is toch echt wat te kort door de bocht, beveiliging (louter) door geheimzinnigheid werkt (bewezen) juist niet. Is ook één van de terechte bezwaren tegen Telegram. En gaat volledig voorbij aan (één van) de voordelen van opensource, als iedereen vrijuit mee kan zoeken naar zwakke plekken worden ze iha juist eerder gevonden en verholpen.

    Maar – wat waarschijnlijk bedoeld wordt – van openbaarmaking aan één partij die geen enkel belang heeft bij het delen/terugkoppelen van gevonden zwakheden wordt niemand beter, behalve misschien die ene partij.

  4. @Onno: Inderdaad

  5. Want een weggegooid prepaid telefoontje op de dag van de aanslagen is niet mogelijk??

    Het was al niet heel geloofwaardig dat de aanslagplegers via hun werktelefoon met hun collega-haatbaarden praatten.

  6. @Michel: Tuurlijk heeft apple de broncode van iOS, anders zouden ze zelf nooit een nieuwe versie hiervan kunnen maken. Waar je waarschijnlijk op duid is de encryptie sleutel van de opslag van een iphone. Deze weet apple inderdaad niet omdat deze wordt aangemaakt zodra je het apparaat voor de eerste keer aanzet en deze wordt ook niet naar apple opgestuurd.

  7. Ik vermoed, dat de FBI bewust deze info deelt, maar genoeg heeft gevonden om het onderzoek verder voort te zetten en iedereen in de waan laat dat het anders is.

    Dit zou ik ook doen als onderzoeker 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.