Reacties voor: FBI denkt iPhone te kunnen kraken zonder Apple’s hulp

De FBI zou een manier gevonden hebben om de iPhone van een terrorist te kraken, zonder daar de hulp van Apple bij nodig te hebben. De rechtszaak is daarom uitgesteld.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Goede zaak van Apple, dat ze hier bovenop blijft en gaat zitten.

    Het USA heeft met name sinds Bush en nog meer nog, onder Obama al geruime tijd “Stasi trekjes”.

    Dit kan niet de bedoeling zijn van vrijheid, een electronisch internet-volg en kraaksysteem, waarbij privacyrechten met handen en voeten geschonden en tegen he gebruikt wordt.

  2. Het wordt steeds gekker. Zal vast wel een hackersgroep zijn die een methode heeft om een oude ios te kraken.

    Even afwachten.

  3. Of Apple heeft toch iets gegeven waardoor ze alleen met dat toestel, en software versie, erin kunnen.

    Je weer het maar nooit.

  4. Origineel geplaatst door Marc
    Of Apple heeft toch iets gegeven waardoor ze alleen met dat toestel, en software versie, erin kunnen.
    Je weer het maar nooit.

    Misschien een oud-medewerker of een anonieme huidige medewerker die het probleem oplost? Zo wordt Apple EN FBI gezichtsverlies bespaard. Helaas weten we dan nog niet hoe ver de tentakels van de overheid mogen reiken.

  5. Iemand zal flink wat aan die techniek gaan verdienen…

  6. Of een trucje van de FBI. Over paar weken weer verder gaan met de rechtszaak en dan zeggen dat die andere methode niet lukte en dat dit toch wel bewijst dat het alleen maar om deze ene iPhone gaat.

  7. Is dit een stille aftocht van de FBI die een mogelijk verlies zo ontloopt? De principiële kwestie blijft zo onbeantwoord: waar ligt de grens voor de overheid ivm privacy? Tim Cook was sterk gisteravond in z’n opstelling, de FBI komt zo erg zwak over en heeft de schijn van spelletjes te spelen.

  8. Heh, de FBI weet dat ze de zaak gaan verliezen dus proberen ze het maar zo lang mogelijk uit te stellen. Ze zijn wanhopig.

  9. Denkt apple nu echt dat de FBI dat gaat zeggen?

  10. Het lijkt erop dat de FBI eieren voor z’n geld begint te kiezen. Ik weet niet hoe de situatie in Amerika is, maar overal elders is de sympathie voor het standpunt van Apple vele malen groter dan dat van de FBI. Dus als de rechtszaak doorgaat, zouden ze best wel eens kunnen verliezen.

    Aan de andere kant, als deze methode werkt kunnen ze Apple ervan beschuldigen deze informatie moedwillig achtergehouden te hebben. Apple hoeft dan nl. geen nieuwe software te maken voor het kraken van de terroristische iPhone, maar alleen de methode bekend te maken die met de bestaande software ook werkt.

    Origineel geplaatst door alibi
    Denkt apple nu echt dat de FBI dat gaat zeggen?

    Nee, maar als ze het niet zouden eisen zouden ze zich in een zwakke positie brengen tegenover de FBI, die ze in de problemen kan brengen als de rechtszaak wel een vervolg gaat krijgen, of als in de toekomst in een soortgelijke situatie een soortgelijke rechtszaak zou worden begonnen.

  11. Zal me niets verbazen als John McAfee door de FBI in de arm genomen word. Hij heeft een tijdje geleden zijn diensten bij deze club aangeboden om te proberen de betreffende iPhone te kraken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.