Reacties voor: FbF MobileOne: maak van je iPod touch een vingerafdrukscanner

De FbF MobileOne is een vingerafdrukscanner voor de iPod touch. Het apparaat maakt een scan van je vinger en stuurt de afbeelding vervolgens via Wi-Fi naar een computer.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Verpest volledig het design van je ipod.

  2. Dat tussenstukje lijkt wel jaren 80

  3. En wat is daar het praktisch nut van?

  4. Waarom zo duur? Er zijn laptops voor minder te koop met een ingebouwde vingerafdruk scanner :s

  5. @oortjessale: Die van laptops zijn gemakkelijker te kraken, het maakt geen sillionen afdruk, maar scant meer de oppervlak en diepte verschillen.

  6. @oortjessale: zal wel verschil in kwaliteit zijn. Die dingen op de laptop, ondanks dat ze vaak wel redelijk werken zijn natuurlijk niet van top kwaliteit, vaak kan je met een gummibeer die je hard op je vinger drukt dat ding al voor de gek houden!

  7. Maar, waarvoor zou je dit nou gebruiken want ik snap het nut niet?:S

  8. Dat ziet er echt uit alsof het van mijn zolder afkomt. Wat moet je met dat ding? En dan die prijs !

  9. In Nederland worden vingerafdrukken nog wel gebruikt voor het paspoort, alleen de vingerafdrukken worden niet meer centraal opgeslagen.

  10. Off-topic: “In Nederland gaan we niet langer vingerafdrukken opslaan voor het biometrische paspoort, omdat er teveel onzekerheid is over de veiligheid en betrouwbaarheid. In andere landen is het nog wel heel gebruikelijk om vingerafdrukken te scannen”
    Nederland koos – in tegenstelling tot andere Europese landen – ervoor om alle vingerafdrukken centraal op te slaan. Dat is nu teruggedraaid of stopgezet, als ik me niet vergis. Het is dus zeker niet zo dat Nederland nu het braafste jongetje van de klas is, zoals hieruit lijkt te volgen. Integendeel, Nederland ging juist veel verder dan andere landen. Zoals overigens zo vaak het geval is bij privacy-gevoelige zaken.

  11. Dit is natuurlijk niet bedoeld voor huis-, tuin- en keukengebruik, maar kan voor bedrijven interessant zijn. Wat ontbreekt is dat de scanner ook de toegang tot de iPod regelt. Ik denk dat dat niet kan op een niet-jailbroken exemplaar.
    Dit is een concurrent voor de gespecialiseerde PDA’s met ingebouwde vingerafdruk, bijv van Motorola voor toegang zonder wachtwoorden voor allerlei bedrijfstoepassingen waar privacy en beveiliging belangrijk zijn.

  12. Origineel geplaatst door Wez
    n Nederland gaan we niet langer vingerafdrukken opslaan voor het biometrische paspoort

    Duh, dat staat er toch ook.

  13. als ik het goed heb:

    en app die niet door apple is gemaakt kan toch geen slot op je iphone zetten.
    dus met andere woorden: de app staat open, je doet dat lelijke vingerafdrukding eraf, je drukt op de homeknop en je bent ervan af.

    ofwel krijg je het vingerafdrukding er niet af met een handmatige sleutel en werkt het dus zoals een echt slot rond je ipod?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.