Reacties voor: Fanboy, klager of hacker: welk type iPhone-gebruiker ben jij?

AllAreaCodes.com heeft de iPhone-gebruikers ingedeeld in 7 groepen, van fanboy tot hacker en klager. Welke past het best bij jou?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 111 reacties

  1. mun vrienden noemen me eerder iphone hacker, heb van de meeste van hun de iphoen gejailbreaked en sommige geunlocked :p

  2. …de gebruiker?

  3. Zit tussen de overuser en hacker in denk ik..

  4. Haha gewoon mensen die toegeven dat ze alles van Apple geweldig vinden 😛 schitterend 😛

    Ik heb een iPhone omdat ‘t een alleskunner en gebruiksvriendelijk is en met een Jailbreak probeer ik er zoveel mogelijk uit te halen 🙂

  5. Ik ben een Hacker en een Overuser. Maar is een Overuser niet eigenlijk hetzelfde als een Hacker? Je moet wel een jailbreak uitvoeren om het maximale uit je iPhone te halen.

  6. fanboy en overuser

  7. Origineel geplaatst door Remco
    Zit tussen de overuser en hacker in denk ik..

    ik ook , ik heb dan maar overuser gezet omdat ik geen eens een auto heb ^^

  8. Ik ben een hackende overuser.

  9. Veel Fanboys, Hackers en Overusers zeg! Maar ik denk dat iPhoneClubbezoekers iets meer weten van de iPhone dan de meeste iPhone gebruikers.

  10. Ik ben toch echt een apple fanboy :-)), met een vleugje overuser ertussendoor…

  11. @Vince: Ja dat dacht ik ook aan.
    Er zijn ook mensen die apps blijven downloaden en ze alles uitproberen, vallen die onder overusers?

  12. Ik heb toen de 3g gekocht omdat ik hem mooi vond.. Verder niet heel erg naar de software gekeken.. Bb storm was vervelend typen en android was er toen nog nauwelijks..

    Nu heb ik de iPhone 4 omdat ik aan ios gewend was.. Bijna alles wat te ‘pimpen’ is is gepimpt (font met schaduw, html weather gadget op achtergrond enz..). Vind mezelf niet echt een hacker maar meer een overuser.. Gebruik de telefoon echt overal voor.. Laptop gaat alleen nog aan als het echt moet.

  13. Ik ben toch echt een Fanboy, als ik m’n vriendenkring moet geloven.

  14. Ik ben een hackende fanboy volgensmij.

  15. Ik ben een Unappreciative. Alleen ik snap wel wat je met een iphone allemaal kan doen. Maar dat doe ik met de iphone niet. Ik sign (hack/custom) mijn nokia`s wel, want als die kapot gaan. Vind ik dat niet zo erg. 🙂

    Dus een overuser/de Hacker bij nokia >:)

  16. De hacker..

  17. Ik ben: 33% Fanboy, 33% Overuser, 33% Hacker (nog steeds op 4.2.1 unthetered (PC) Greenpois0n aan het w8en)

    Toch maar voor het eerste gegaan…

  18. Ben nogal een erge fanboy maar vertoon ook flinke overuser-verschijnselen.

  19. ik ben beetje fanboy en Overuser tegelijkertijd 😛
    heb deze telefoon gekocht vanwege de vele mogelijkheden, en de nette updates die apple levert.
    had eerst HTC Touch Pro… opzich geen verkeerd toestel maar traag en enigszins beperkt. daarom eindelijk de iphone aangeschaft al zijn er ook dingen aan deze telefoon die ik minder vind maarja net zoals er geen enkel mens perfect zal zijn is er ook geen telefoon die perfect zal zijn.

  20. The hacker! Maar wel iets super gaand dan hierboven beschreven!

  21. Origineel geplaatst door Remco
    Zit tussen de overuser en hacker in denk ik..

    Ik ook wel. Jailbreak m wel altijd, maak veel gebruik van cydia tweaks, doe veel aan remote desktoppen via 3g, ben fan van activator omdat het de iphone gewoon spiffy maakt, sbsettings is een must…

    definitely a overuser maar misschien ook wel een beetje een hacker..:P

  22. de “Complainer” heb sinds 3 dagen een android toestel. had ik nou toch maar een iFun genomen

  23. Ik ben een hackende fanboy-overuser 😉

  24. Overuser hierzo, ik heb ook veel erg gemodde thema’s en tweaks maar ik noem dat geen hacken, hacker is meer dat je zelf vette tweaks maakt vindt ik.’

  25. Hah op m’n 2e generatie iPod touch kan ik gewoon keer op keer opnieuw stemmen voor de pol. Gewoon de pagina vernieuwen en dan kan je weer stemmen. Voor de mensen die nu meteen een boze reactie naar mij willen sturen omdat de poll nu niet meer fair is: ik heb maar 3 keer gestemd dus trek er bij fanboy maar 2 vanaf

  26. Ik ben een overuser met een vleugje fanboy.

  27. Jammer dat je niet op twee dingen kunt stemmen. Als je nu bijv bij de oudere Overuser behoort?

  28. Iedereen vind me een fanboy…maar ben ook wel een beetje overuser:p

  29. Hacker & overuser

  30. Een hacker denk ik.. Ook wel een stukje fanboy, en ergens ook wel een stukje klager. Maar hacker is toch de overheersende factor. Heb mijn eerste iOS apparaat gejailbreaked gekocht haha.

  31. Valt op hoeveel hackers! Als je een jailbreak heb ben je toch geen hacker xD?

  32. Grote Complainer hier, Apple beperkt mij in mijn mogelijkheden! En oja, heb een grafhekel aan fanboys 😀

  33. Dan ben ik toch wel fanboy 🙂 .

  34. Overuser en soms ook hacker voor vrienden

  35. Fanboy, Hacker (omdat ik (web)develop voor iDevices) & Overuser (Gebruik liever mijn iPod Touch als agenda dan dat ik een papieren gebruik).

    Wel iPod Touch gebruiker.

  36. Heb gestemd voor overuser….. Ben 40 jaar,heb jb, help jonge gasten op mn werk bij iPhone-vragen. Vanwege buitendienst zit mn data ook nog eens rond de 1-1,5 gig per maand……. ben een aantal soorten gebruikers in 1 ( geloof ik…..; ) )

  37. Ik vind dat iedereen die zich een “Hacker” noemt thuis hoort in het rijtje van de Overuser.
    De echte Hackers zijn onze helden die ervoor zorgen dat we Jailbreaks hebben.
    Mischien moeten we een sub-catogorie toevoegen, de iPhone Mod’er.
    All for the iPhone and the iPhone for All !!!!!

  38. Fanboy; ik eet zelfs iedere dag een appel!

  39. Ben n FanOverHacker. Kan dus geen keus maken

  40. Fanboy + overuser xD

  41. Ha ben gelukkig niet de enige senior, heb hem gewoon genomen vanwege de mogelijkheden en de vormgeving. En gebruik ‘m nu ook als universele AB voor Tv, stereo, xbox, verlichting. En stream muziek via de stereo. En gebruik hem tevens als navigatie helemaal top. Al met al ben ik een oudere happy user, en door veel hier te lezen wordt je ook steeds wat wijzer.

  42. Ik ben een mooiboy, maar die staat er niet tussen.

  43. Ik heb voor Fanboy gekozen maar ben er wel een van voor het iPhone tijdperk.

    Gebruikte jaren daarvoor al mac’s. De huidige Apple fanboy heeft vaak alleen een iPhone/iPod en synd deze zelfs op een Windows machine.

  44. totaal geen fanboy 😛 1 apple apparaat, die nu in de kast ligt voor het geval dat mijn xperia kapot gaat (hopelijk niet)
    jailbreak erop natuurlijk dus hacker maar gebruik hem eigenlijk niet… of in noodgevallen (zoals 3 dagen weg en weinig oplaadmogelijkheid)
    meot geen mac, doe mij maar pc… en ik wacht op andere tablets, apple tv? doe mij maar media center dus wat hebben ze nog meer voor mij..?

  45. En als je tot je afgrijzen een BlackBerry van je baas door de strot geduwd krijgt? Hoor je dan bij de “desk job’s”?
    Heb privé een iPhone en had zakelijk ook liever een tweede erbij gehad, maar ja….. de systeem engineer vind de koppeling met MS-Exchange beter werken met een BB.

  46. Origineel geplaatst door Vince
    Ik ben een Hacker en een Overuser. Maar is een Overuser niet eigenlijk hetzelfde als een Hacker? Je moet wel een jailbreak uitvoeren om het maximale uit je iPhone te halen.

    +1 😉

  47. waar val je onder als je het systeem geweldig vind, er elke dag minstens 5 uur mee zit maar wel een hekel heeft aan alle stomme apple regeltjes en het feit dat je alleen apps kunt installeren via de app store?

  48. Ik ben een echte fanboy. Mijn vrienden maken er al grappen over en tijdens het avondeten is alleen mijn vader geïnteresseerd in Apple-gesprekken, terwijl mijn zus en mam verveeld toekijken en meeluisteren, haha. :p Wij hebben thuis ook nog een oude Apple Classic staan, die mijn vader destijds had aangeschaft. Dus ik heb duidelijk mijn fanboy-gedrag van mijn vader :p

  49. The hacker

  50. Ik heb zelf ook mn iPhone gejailbreakt en weet ook hoe het modden/tweaken van een iPhone moet, maar dat noem ik geen hacken… ‘Ik noem iemand die elke dag naar zn werk fietst ook geen wielrenner.’
    Ik noem mezelf liever fanboy.

  51. ” Unappreciative ”

    Wa kan da ding in hemelsnaam meer dan internetten bellen sms en spellekes spelen ? 😀

  52. @Vince: Niet helemaal waar, ik haal namelijk ook vrijwel alles uit mijn iPhone, maar dan zonder de tweaks. Zodra je begint te jailbreaken, probeer je dus te hacken, dus dan val je in mijn ogen in de hackergroep. Je kan wel een Hacker + Overuser zijn, maar je hoeft niet per se een hacker te zijn om een overuser te zijn denk ik zo =p

  53. Ik ben een combi.
    iPhone is een geweldig apparaat. Maar bij de pc kies ik liever voor windows, en ik kies ook weer voor de ps3 van Sony in plaats van de Xbox van ms. Dus fanboy? Ik klaag ook steen en been over de beperkingen van de iPhone en Apple. Dus weer een stukje klager. Ook ben ik een overuser want ik wil alles uit m’n iPhone halen. Maar daarvoor heb ik weer een jailbreak nodig dus ben ik een hacker. Ook heb ik het toestel in een opwelling gekocht. ( kon kiezen tussen 30 telefoons, ik zag de iPhone en dacht, ach doe die maar)

    Combi combi combi..

  54. Overuser.
    (Red.) Supportvragen alleen via het forum.

  55. Zeker een hacker,
    Ik jailbreak alle iphones,
    Ik heb handige tools in cydia van mij staan,
    Ik doe alles met me iphone 😉
    Moooooi ding 😀

  56. De bewuste user, die net te nuchter is voor een fanboy maar ook niet meer zonder Apple kan omdat iedere keer gebruik wel weer genieten kan zijn, werkgerelateerd of niet. Zonde dat ie er niet tussen staat 😉

  57. Origineel geplaatst door Remco
    Zit tussen de overuser en hacker in denk ik..

    Agree!

  58. zeker fanboy, al gebruiker sinds de jaren 90 en blijf tot vandaag vinden dat enkel Apple weet hoe computers en gadgets gemaakt moeten worden. Ik ben er ook heilig overtuigd dat een goedkope kopie niet hetzelfde is als de real thing.

  59. Haha, geen hacker, wel Jailbreak…

  60. Ik ben nu 61 jaar en gebruik sinds 1982 Apple computers. De eerste was een Apple ][ en de laatste is een Imac 27″ i7.

    Ik zal dan wel een “Fanboy” zijn.

  61. Ben een fanboy vrouw. Op het Apple snobistische af. Maar ik ben ook al jarenlang een trouwe aanhang(st)er. Gebruik de iPhone voor alles in combi met Apple tv, computer etc.

  62. Hacking overuser

  63. overusende fanboy. Maar ik ben een fanboy omdat apple producten erg geschikt zijn om er veel uit te halen dus stem ik op overuser.

  64. Overusende fanboy. Maar ik ben fanboy omdat apple producten zo geschikt zijn om te overusen dus stem ik op overuser.

  65. Hacker,
    Zit bijna elke dag op cydia te kijken of ik iets leuks kan vinden 😀

  66. Ik ben een fanboy en een overuser. Handig dat er een wel werkende link onder staar in de iPc app!

  67. En mijn groep dan? FANGIRL. Wij zijn er ook nog:)

  68. Fanboy/overuser

    Al voor de iPhone, daar zaten we al jaren op te wachten uiteindelijk, op de forums.

  69. Ik ben fanboy, heb er al een paar mee aangestoken: oom, tante, ouders, zus en zelfs opa beetje

  70. Jammer dat de klagers (en dat zijn er echt veel) niet eerlijk en/of niet zullen stemmen.

    Maar dat kan je hen dan ook niet kwalijk nemen, in hun ogen zijn ze dat dan ook niet :p

  71. Overuser & kritische fanboy.
    Volg Apple met bewondering vanuit het rebelse tijdperk (80’s) maar merk dat het de IBM streken uit die tijd nu heeft overgenomen, maar dan erger.
    Macht corrumpeert 

  72. inderdaad loeloe … fangirls/overusers tellen niet mee ?

  73. Deze poll zegt natuurlijk geen bal: bias. Het zijn alleen de fanboys etc die deze poll onder ogen krijgen…. Dus: welk type gebruiker leest iPC? is betere vraag

  74. Ik zit nog een beetje in dubio. Had hiervoor een Blackberry Storm 2 en dat is met zoveel dingen (mail, geluiden toewijzen) zo veel makkelijker dan met die iPhone maar qua apps is de iPhone echt heer en meester.

    Als Blackberry net zoveel apps zou hebben dan zou ik waarschijnlijk weer terug zijn bij de Blackberry. Ik heb die iPhone nu sinds december dus misschien is het gewoon nog even wennen.

  75. Overuser en Fanboy, Hacker kan je me niet noemen maar ik heb wel de iOS beta geinstalleerd zonder dev te zijn.

  76. Overuser denk ik.. :’)

  77. @joey: Complainer staat er gewoon tussen hoor

  78. Haha fanboy en hoe. Iets negatiefs zal ik nooit toegeven naar de buitenwereld, maar alleen onder ‘onze mensen’. Overuser zonder jb 🙂

    Je wilt niet weten wat voor rare toekomstbeelden met een iCar, iHouse, iFridge etc. ik ooit bedacht en uitgewerkt heb om Apples superieuriteit aan te wijzen :p

  79. Niet te vergeten dat Apple over 50 jaar de planeet draaiende houdt!

  80. Hahaha ik wil niet Klagen of iets, maar er had nog best iets tussen Unappreciative en Overuser gekund. Nu ben ik maar voor de Overuser gegaan maar vind mezelf dat toch net weer niet, en die voorgaande ook niet want ik doe niet aan populair of aanbiedingen. Ik heb verder ook niks te klagen over m’n toestel of Apple over t algemeen, ben 23 dus bij lange na geen Senior, maar ben ook weer geen Fanboy, want ik heb genoeg aan 1 apple ding en zo geweldig vind ik apple nou ook weer niet, ik ben er tevreden mee. En ik heb ook geen BB of andere telefoon voor zaken oid. Hacker zou nog een beetje kunnen, alleen hou ik m’n toestel nu even jbloos is toch wel ff fijn zo.

  81. Grappig, ik zie nooit ouderen die zich bekend maken.
    Maar ik ben 67 en ook nog eens een vrouw. In de Apple winkels kijkt men altijd verbaasd als mijn man en ik samen wachten op iets en wij daar met onze Apple apparaten in de hand ‘men’ met raad en daad kunnen bijstaan.
    Hacken heb ik trouwens ook gedaan met mijn 1′ gen iPhone Met de 4Gen wil ik niet zover gaan. iPad ook niet. Ik e-heb genoeg aan wat er al is. Succes met Apple! @Timosha:

  82. Pas er niet echt tussen, vind ik.

    Ik kocht mijn iPhone omdat ik de software en het gebruiksgemak ontzettend geweldig vond, niet omdat Apple het heeft gemaakt. Ik maak gebruik van vele functies, maar een overuser ben ik nou echt niet. Ben weder een jailbreaker, nog een ‘senior citizen’ en heb ook geen andere telefoon voor mijn primair gebruik. Klagen doe ik alleen als ik iets behoorlijk vervelend vind, maar als ik het afweeg met hoe tevreden ik met de iPhone ben, beschouw ik me niet echt als klager.

    Kortom: een nuchtere maar tevreden gebruiker.

  83. @mbrant: Precies. Ik moest laatst in de RT-store in Apeldoorn uitleggen dat er zoiets als een iPhone/iPadclub bestond. Had de verkoper (man) nog nooit van gehoord:| In de mediamarkt had de verkoper nog nooit van Steam gehoord. Hij ging het direct opzoeken en ja… Surprise!

  84. Niet echt representatief om zo’n poll op een iPhonesite te zetten, maar toch leuk.

    Ik ben zelf een Overuser alhoewel ik wel een beetje neig naar Fanboy omdat ik m niet durf te jailbraiken.

  85. @mapmap:

    Je geeft het in ieder geval zelf toe:) dat is stap 1!

  86. Ik heb de iphone genomen ondat het steeds nieuwer word! Heel verschill met samsungetjes !! Jailbreak vind dom

  87. ik vind dat als je je iphone/ipod/ipad gejailbreakt hebt (of die van anderen) dan ben je geen hacker. Je gebruikt dan een voorgeschreven programma en hoeft alleen maar op een paar knopjes te klikken. die mensen wat de unlocks en jailbreaks hebben geschreven dat zijn de echte hackers!

  88. Ergens tussen overuser en klager in. Het maximale schiet serieus tekort.

  89. Ik ben de klager. En terecht, want je loopt met de 3G steeds tegen beperkingen aan! Ik heb de 3G welgeteld anderhalf jaar en zit hier met een toestel wat nauwelijks nog ondersteund wordt! Zo gaat Apple met zijn klanten om, in no-time aan de kant gezet bij het afval! Schande!

  90. Rens dat is onzin.
    2010: 4
    2009: 3GS
    2008: 3G

    Hij is gewoon verouderd, of je dat leuk vindt of niet.

  91. iPhoneclub=OVERUSER
    Dat je op iphoneclub.nl zot getuigd overduidelijk dat je een overuser bent.

  92. Overuser en the hacker , op zekers

  93. Een hackende, overusende fanboy!
    Ik gebruik de iPhone wel veel, probeer alles uit de iPhone te halen door te jailbreaken, en bijna alle huidige apple-producten zijn toch ook mooi?
    Ik heb overuser aangetikt.
    Maar ik denk dat dit bij elke apple fan de op de iPhoneclub kijkt zo is.
    Als je in Rotterdam aan jongeren op straat gaat vragen, hebben ze hem allemaal omdat al hun vrienden hem ook hebben.

  94. Origineel geplaatst door Eelco Deuling: …de gebruiker?

    Viel me ook al op. Een gewone gebruiker kun je kennelijk niet zijn.

  95. Origineel geplaatst door Joeri.W
    ik vind dat als je je iphone/ipod/ipad gejailbreakt hebt (of die van anderen) dan ben je geen hacker. Je gebruikt dan een voorgeschreven programma en hoeft alleen maar op een paar knopjes te klikken. die mensen wat de unlocks en jailbreaks hebben geschreven dat zijn de echte hackers!

    En zo is het maar net.. zogenaamd zichzelf hacker noemen door voorgeschreven software te gebruiken..

  96. Ik ben de eerlijke gebruiker: ik heb hem gewonnen dus ik durf te zeggen dat hij duur is, dat je er heel wat mee kunt maar dat er ook beperkingen zijn 🙂

  97. Ik ben een echte complainer, en dat is ook terecht! 😛

    Je hoort mij vooral veel schelden over de batterij. de iPhone 3G die ik nu heb verbruikt in stand-by heel veel van de batterij in (naar mijn inzien) korte tijd.
    Bij vrijwel geen verbruik (10x sms per dag, paar minuutjes bellen, geen games, af en toe mail ophalen) houdt die het geen dag vol. Ligt iedere nacht aan de oplader. Geen jailbreak op me telefoon, anders loopt ie nog sneller leeg 😛

  98. Complainer maar dan vooral over Apple (10 jaar geleden vond ik hetzelfde van Microsoft). De iPhone blijft een fijn toestel dus voor de iPhone past hacker weer beter bij mij. Kan ik tenminste onder het juk van Apple vandaan.

  99. catagorie 8.
    iemand die een goed stukje techniek waardeert met de mogelijkheden al dan niet beperkt. zou niet zonder willen.

    btw, vanaf welke leeftijd ben je senior citizen??

  100. Complainer, mwah… Kijk, de iPhone is briljant en ongeëvenaard als smartphone vanwege zijn user interface. Zonder dat zou niemand het extreem slechte bereik en beroerde build quality accepteren.

  101. Overuser – hacker – deskjob xD

  102. Overuser & Desk Job

  103. Hallo ik ben Robin en heb een probleem.
    Ik ben een enorme grote fanboy
    Kan geen dag zonder anders begin ik te trillen.
    Dus fanboy

  104. Overusert!

  105. Duidelijk een Fanboy hier!

  106. wanneer ben je een Senior Citizen? 40+? 50+? 65+? Kan een Senior Citizen ook tegelijk een Fanboy zijn? Welk aspect prevaleert dan? (leeftijd of liefde?) Kan zomaar zijn dat Steve Jobs dan een Senior Citizen is 🙂

  107. Hmm, geen van de typen is echt van toepassing op mij. De enige reden dat ik een iPhone heb gekocht en niet een andere smartphone is simpelweg omdat ik het een mooi vormgegeven apparaat vind, dat ik de UI intuitief vind en het retina display een fantastische vooruitgang is in display-technology. De iPhone is overigens het enige Apple product dat ik heb.

    Origineel geplaatst door henk
    Complainer, mwah… Kijk, de iPhone is briljant en ongeëvenaard als smartphone vanwege zijn user interface. Zonder dat zou niemand het extreem slechte bereik en beroerde build quality accepteren.

    Slecht bereik heb ik tot nu toe nog geen last van gehad, maar ik ben het wel eens met de slechte build quality. Ik heb tot twee maal toe een nieuw toestel moeten krijgen voordat ik eentje heb die helemaal goed is. Eerste toestel had uit de box een kapotte ear-speaker, en het tweede toestel had allerlei rammelende dingen binnenin.

  108. Uhm.

    The Overuser
    Wil letterlijk alles doen met het iphone
    The Fanboy
    Ik ben harstikke fan van het iphone en ben blij dat het ding mij elke dag wakker maakt
    The Hacker
    Tuurlijk zit ook in het bloed!

    Alleen probleem gehad met het anttene maar ja who cares hij doet het toch

  109. Ik zit tussen de Fanboy (al vind ik niet alles van Apple geweldig. MacBooks (niet de iMacs) zijn ondingen, iPad vind ik te nutteloos voor woorden), de Unappreciative (ik heb wel enig idee van de mogelijkheden, maar ik kan er absoluut veel meer uithalen), de Overuser (maar meer omdat ik hem zo ontzettend vaak gebruik).
    Klinkt nogal tegenstrijdig, die laatste 2 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.