Reacties voor: ‘iOS 13-bug blokkeert FaceTime via Wi-Fi, schakelt naar 4G’ [poll]

Een aantal iPhone-gebruikers klaagt al een tijdje over een bug met FaceTime, waardoor videobellen via Wi-Fi niet mogelijk is. FaceTime schakelt automatisch naar 4G. Heb jij hier ook last van?

Reacties: 13 reacties

  1. Ook bij mij schakeld iphone 7 naar 4G

  2. Ik ook niet, maar heb er geen last van. Zit wel op 13.5 beta

  3. Ik heb hier al geruime tijd last van op mijn iPhone 11 Pro Max. Als ik hem wegleg en het op mijn oude iPad air 2 probeer gaat het prima. Het gaat overigens niet altijd fout, maar wel vaak.
    Ik heb nu overigens de facetime app verwijderd met de intentie deze opnieuw te installeren om te kijken of dat helpt, en kreeg bij het verwijderen de melding dat ik dan nog steeds kan facetimen. En dat is inderdaad zo. Oproepen komen binnen en ik kan zelf een oproep starten vanuit contactpersonen.

  4. Deze bug heb ik geen last van, wel van een zeer instabiele FaceTime-verbinding op Mac en iPad bij groepsgesprekken, pak ‘m beet sinds iOS 13.4. Vaak schakel ik noodgedwongen over naar Skype, dat draait als een zonnetje. In plaats van FaceTime-memoji’s etc. zouden ze beter eens aan de stabiliteit van FaceTime werken…

  5. Ik heb een ander raar verschijnsel.
    Op mijn iPhone 11 Pro krijg ik de wifi-assistentie niet uitgeschakeld. Telkens wanneer ik ‘m uitschakel en ik verlaat het scherm en ik kom weer terug staat het weer aan.
    Sterker nog, als ik ‘m uitzet en vervolgens een andere knop op datzelfde scherm aan- of uitzet, schiet de wifi-assistentie direct weer aan.

    Nou…. leg dit maar eens uit…..

  6. @Rens: Ik had wel dat wifi assitentie op 1 of andere manier aan was na een update(Beide iphones), maar heb hem wel uit kunnen zetten weer.

  7. @Rens: Heb het even na gekeken heb precies het zelfde met de wifi assistentie op mijn iPhone XS.laatste iOS versie.

  8. Na het verwijderen van de facetime app, en bellen via contacts of history van de telefoon app, werkt het wél bij mij! Facetime lijkt geen 4G te gebruiken (ik kan het niet meer blokkeren omdat de app er niet meer op staat), maar gewoon over wifi te werken zoals ik wil.
    Ben benieuwd of anderen dit kunnen bevestigen?

  9. Geen last van, maar ik heb dan ook geen 4G ontvangst binnenhuis (en buitenshuis FaceTimen doe ik niet; ik ben geen 12)

  10. Ik lijk op mijn iPhone8 (met losse t-mobiele SIM) geen problemen te hebben: 9,8 KB, ik gebruik mijn telefoon niet vaak voor FaceTime, meestal de iPad.
    Maar afgelopen week wel 1x.

    Meest recente iOS13 sinds gisteren, daarvoor de 1-na nieuwste.

  11. Ik denk dat veel mensen wat de poll invullen dat ze geen last hebben, het gewoon niet door hebben sarde iPhone op 4G overschakelt. Bij mij gaat het op en af van WiFi naar 4G

  12. Hier had ik ook last van maar heb het opgelost door FaceTime geen toegang te geven tot mobiele data

  13. Voor mij werkt deze oplossing.

    Lijkt totaal irrelevant, maar who cares als het werkt…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.