Reacties voor: FaceTime op basis van e-mailadressen in iOS 4.1 beta 3

In iOS 4.1 Beta 3 zit de mogelijkheid om een FaceTime-gesprek te starten op basis van een e-mailadres. Het wakkert de geruchten over FaceTime op de nieuwe iPod Touch.
Elger van der Wel -

Reacties: 28 reacties

  1. Handig, scheelt je weer belminuten 😉

  2. Iets met iChat misschien, lijkt me logisch…

  3. Voor de nieuwe iTouch dus… steve zei in de keynote ook dat er miljoenen Facetime gebruikers zouden zijn aan het eind van het jaar, dat zijn echt geen 5 miljoen iPhone 4 gebruikers!

  4. denk toch eght eerder ichat dan een ipod touch met cam
    dunno

  5. Lol, dan koop ik een iPod en verkoop mijn iPhone.
    Veel goedkoper bellen.
    Nu kunnen ze dus in theorie nooit meer met landelijk wifi dekking komen want dan kan je gsm/g3 abonementen afschaffen.

    Hm als je er zo over nadenkt zou de eerste die landelijke wifi regelt weleens de absolute winaar kunnen zijn ……..

  6. Origineel geplaatst door ik
    Lol, dan koop ik een iPod en verkoop mijn iPhone.Veel goedkoper bellen.Nu kunnen ze dus in theorie nooit meer met landelijk wifi dekking komen want dan kan je gsm/g3 abonementen afschaffen.Hm als je er zo over nadenkt zou de eerste die landelijke wifi regelt weleens de absolute winaar kunnen zijn ……..

    ik ga er meteen mee aan de slag 😉

  7. Nog steeds geen officiële patch voor de PDF exploit 0.o
    Ongelofelijk Apple…

  8. Helemaal goed dit, gebruik zelf geen iPod Touch, gewoon iPhone 4. Maar dit gaat wel weer een super verandering brengen, er zullen gegarandeerd enorm veel mensen lekker gaan facetimen, van iPod Touch naar iPhone 4 en uiteindelijk ook iPad. En dan zullen we waarschijnlijk ook wel op korte termijn een Mac OSX update zien waarin FaceTime wordt ingebouwd voor je iSight cam.

  9. @ik: Landelijke wifi is niet echt handig. Wifi werkt namelijk niet als je beweegt, omdat hij op elke access point opnieuw een verbinding moet opzetten, waardoor je steeds voor een korte periode je verbinding verliest.

    Daarnaast is het wifi-protocol veel minder geschikt voor zeer grote groepen simultane gebruikers.

    Gelukkig wordt er hard gewerkt aan een opvolger voor UMTS. LTE (4G) biedt veel nieuwe mogelijkheden, vanwege de veel grotere bandbreedte.

  10. Origineel geplaatst door Elger van der Wel
    @ik: Landelijke wifi is niet echt handig. Wifi werkt namelijk niet als je beweegt, omdat hij op elke access point opnieuw een verbinding moet opzetten, waardoor je steeds voor een korte periode je verbinding verliest.

    Cisco heeft hiervoor FSR uitgevonden (Fast Secure Roaming) dat werkt wel degelijk zonder verlies van verbinding, wordt vaak ingezet bij voip en heb ik zien werken zonder een enkele hick-up. Dus het kan wel, echter er is geen enkele standaard voor volgens mij (behalve WDS, maar dan heb je de beperking van 1 radio).

  11. LTE wordt het volgende. De EU heeft al vele tientallen miljoenen geïnvesteerd in de ontwikkeling. Ik verwacht eigenlijk – aangezien Nellie Kroes tegenwoordig de ‘baas’ is – dat we binnen enkele jaren een volledige Europees dekkend netwerk gaan krijgen. Vodafone is hier al jaren op voorbereid maar mag dit niet doorzetten vanwege de monopoly positie die zij hier mee creëren.

  12. @Elger van der Wel: Dat mag ook wel, aangezien men nu al door de GSM frequentie heen kan komen (bron). Zeker als de rekenkracht van mobiele devices zoals de iPad en andere tablets omhoog gaat gaat dit steeds makkelijker worden. 4G zou naast de verbeterde bandbreedte ook een verbeterde beveiliging met zich meebrengen (dit zou ik zo niet met zekerheid kunnen zeggen, maar lijkt me niet meer dan logisch)

  13. @Elger van der Wel: Dat klopt niet wat je zegt.
    Als je wifi gebruikt met ‘fat’ AP’s heb je gelijk, maar moderne wifi installatie’s gebruiken centrale controllers waarmee dat geen issue meer is.

    Omdat de volgende AP al weet dat jij al goedgekeurd was voor op het netwerk merk je van die onderbreking quasi niks meer.

  14. Nou dat ga ik dinsdag dus ff uitproberen:d

    Wanneer je simkaart binnen hebt krijg je binnen 1 week een sms/email om een afspraak te maken.

    is er ook een programma die op je computer kan instal waar mee je met facetime kan bellen.

    nokia had het eigenlijk vanaf nokia n95

  15. Hier zit ook een stevig privacy-kantje aan.
    Apple wil immers weten op welke lokaties alle iDevices uithangen, wat gedoogd wordt zolang de identiteit van de gebruiker onbekend blijft.
    Maar nu krijgen de Apple servers ook deze identiteit in handen (koppeling email-adres en facetime plaatje…)
    De gemiddelde appelbol zal zeggen “WTF, ik krijg er toch wat voor; ik kan toch lekker facetimen” (= de gemiddelde reactie hier)
    Dat is dus precies wat Apple wil – hier gaan ze dik mee verdienen zonder dat de meeste mensen snappen hoe.

  16. Oei, straks moet het thuis en achter mijn bureau *altijd* netjes zijn!

    En op mijn werk hang ik binnenkort maar eens strategisch een poster van Manhattan aan de muur achter me…

  17. @Gert:
    En elke dag scheren wordt trouwens ook een ding…

  18. Origineel geplaatst door Lambert van Meerten
    Hier zit ook een stevig privacy-kantje aan. Apple wil immers weten op welke lokaties alle iDevices uithangen, wat gedoogd wordt zolang de identiteit van de gebruiker onbekend blijft. Maar nu krijgen de Apple servers ook deze identiteit in handen (koppeling email-adres en facetime plaatje…) De gemiddelde appelbol zal zeggen “WTF, ik krijg er toch wat voor; ik kan toch lekker facetimen” (= de gemiddelde reactie hier) Dat is dus precies wat Apple wil — hier gaan ze dik mee verdienen zonder dat de meeste mensen snappen hoe.

    Hoe denk je dat MSN, Hyves, Twitter, Gowalla, Foursquare enz. werken xD?

  19. Ik hoop dat het voor de iPod touch is.

  20. Wel weer handig bedacht van Apple, op basis van e-mailadressen. Hopen dat de iPod touch en iPad (3G) ook camera’s gaan bevatten, en dat het ook werkt i.c.m. een Apple/Windows pc met camera.

  21. @Tim:

    Ja idd.

    Er zijn een hoop mensen wat kortzichtig op dat vlak.
    Schreewen over hoe fout iets kan zijn of is terwijl ze soortgelijke praktijken zelf al jaren gebruiken of zelf doen.

    Het is daarom wel handig dat er uit de doeken gedaan word wat er gebeurt met je informatie.
    Maar dat moet het bij iedereen gedaan worden.

    Blijkbaar weten een hoop mensen gewoon niet wat er met hun info gebeurt die op Facebook, MSN, Hyves, Twitter, Gowalla, Foursquare enz staan. Laat staan wat potentiële werkgevers uit die info kunnen opmaken dankzij een simpele zoek opdracht in Google.

    De overheid ziekenhuizen en verzekeringen kunne ook bij die informatie. En kunnen je op basis van al je uitingen op het web net even anders behandelen dan wanneer ze die info niet zouden hebben.

  22. Breng het maar naar het Mac OSX en iPod Touch.

  23. @ik: VOIP over 3G is al mogelijk (over GPRS ook, maar dan heb je beroerde kwaliteit). Hier heb ik zelf al behoorlijk ver mee getest, met mijn Nokia N95 kon ik native SIP bellen – gratis over m’n 3G verbinding. Toch zie ik bijna niemand via VOIP op z’n mobieltje bellen. Kleine kans dat met een dekkend wifi netwerk dat zomaar zal veranderen (maar goed, sowieso veel succes een dekkend wifi netwerk maken. UMTS, HSDPA, LTE en evt zelfs WiMax zijn veel geschikter.)

    On topic:

    Als de iPad en iPod Touch ook frontfacing cameraatjes hebben, kan je straks met bijna alle Apple producten beeldbellen. Eindelijk nut voor als die iSights in MacBooks en iMacs.

  24. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Tim:Ja idd.Er zijn een hoop mensen wat kortzichtig op dat vlak. Schreewen over hoe fout iets kan zijn of is terwijl ze soortgelijke praktijken zelf al jaren gebruiken of zelf doen.Het is daarom wel handig dat er uit de doeken gedaan word wat er gebeurt met je informatie. Maar dat moet het bij iedereen gedaan worden.Blijkbaar weten een hoop mensen gewoon niet wat er met hun info gebeurt die op Facebook, MSN, Hyves, Twitter, Gowalla, Foursquare enz staan. Laat staan wat potentiële werkgevers uit die info kunnen opmaken dankzij een simpele zoek opdracht in Google.De overheid ziekenhuizen en verzekeringen kunne ook bij die informatie. En kunnen je op basis van al je uitingen op het web net even anders behandelen dan wanneer ze die info niet zouden hebben.

    Jep. En je kunt dat soort diensten ook gewoon gebruiken, zolang je er maar op let dat iedereen de content die jij upload kan zien.

  25. Origineel geplaatst door Blogem
    Als de iPad en iPod Touch ook frontfacing cameraatjes hebben, kan je straks met bijna alle Apple producten beeldbellen. Eindelijk nut voor als die iSights in MacBooks en iMacs.

    Waar denk je dat we nu de iSight voor gebruiken op ons Mac?

    Skype, msn messenger, adium, chat roulette, enz. Daar is niks anders aan dan met facetime als het om video chatten gaat. Gebruik je iChat kan je zelfs video bellen met 6 man tegelijk.

    Daar gaan de komst van de iPhone4, iPod touch & iPad met frontfacing camera niks aan verranderen denk ik.
    Het gebruik van het apparaat waarop we al video chat deden verplaatst slechts.

  26. @Bart:

    Het is logisch dat die exploit nog niet opgelost is, want als ze deze fix nu zouden releasen, zou het hackers de tijd geven om een nieuwe exploit te ontdekken voor iOS 4.1 officieel op de markt verschijnt, en dan staan ze terug bij af.
    (Het is al mogelijk om je iPhone te jailbreaken via Safari sinds iPhone OS 1, die iPhone is echt een kaas met gaten en al zeker Mobile Safari)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.