Facebook: tijdlijn en nieuwsoverzicht

Reacties voor: Facebook geeft opheldering over datalek 500 miljoen gebruikers

Nooit gemeld aan gebruikers
Op internet zijn privégegevens van ruim 500 miljoen Facebookgebruikers gelekt Ook de data van meer dan 5,4 miljoen Nederlanders en 3,1 miljoen Belgen staan ertussen. Zelf vindt Facebook de ophef wat overdreven.

Reacties: 18 reacties

  1. Schande dat er ook nog vergoelijkend wordt gezegd: “deze data is al weer eens tijdje geleden. Nl in 2019’! Alsof het daardoor minder erg is geworden. Op dit moment ga ik er vanuit dat niemand meer kan vertrouwen!

  2. De data was verouderd voor FaceBook en had daarom voor hun geen waarde. Het blijven echter privegegevens voor de gebruikers, maar daar heeft FaceBook lak aan.

    Het houdt mensen niet tegen om wat terughoudender te zijn met wat ze delen. Nu komt dit allemaal op de markt en kunnen partijen er misbruik van maken.

  3. Datalekken met privé- gegevens zijn bij Facebook zo normaal geworden, dat ze er zelf het liefst helemaal niet meer op reageren. Het geeft wel duidelijk aan hoe ze bij Facebook denken over het omgaan met privacy gegevens van hun gebruikers. Voor hun is het oud, dus niet meer belangrijk. Voor de mensen die nog steeds roepen dat ze niets te verbergen hebben, ik zou in ieder geval goed opletten bij vreemde berichten en/of mail.

  4. En daarom gebruik ik op internet valse geboortedata, adressen e.d. Die bedrijven hebben helemaal niets te maken met dat soort data en krijgen het dus ook niet van mij.

  5. Weet iemand hoe ik kan achterhalen of mijn gegevens erbij zitten?

  6. Allemaal Spionage! En Misbruik!

  7. Ik hoop dat Facebook een lesje leren als  de anti tracking functie uitbrengt

  8. Origineel geplaatst door RedBeard
    En daarom gebruik ik op internet valse geboortedata, adressen e.d. Die bedrijven hebben helemaal niets te maken met dat soort data en krijgen het dus ook niet van mij.

    Dat doe ik ook al jaren. Gewoon valse gegevens invoeren. Dit raad ik iedereen aan. Ik krijg mijn gratis verjaardags tompouce van de Hema een maand eerder, maar dat mag de pret niet drukken haha 🤣🤣

  9. Origineel geplaatst door Ro
    Weet iemand hoe ik kan achterhalen of mijn gegevens erbij zitten?

    Ja deze vraag had ik ook

  10. (Red.) Paragraaf toegevoegd hoe te controleren of je getroffen bent (via haveibeenpwned)

  11. @Ro: Heb de bestanden doorgespit. Meeste zijn volledige namen soms telefoonnummers. Relatie status en geolocation. Wil wel even kijken voor je.

  12. Origineel geplaatst door John
    @Ro: Heb de bestanden doorgespit. Meeste zijn volledige namen soms telefoonnummers. Relatie status en geolocation. Wil wel even kijken voor je.

    Het eerste nummer is gewoon het telefoonnummer, ze staan er dus bij allemaal bij.

  13. Origineel geplaatst door Ro
    Weet iemand hoe ik kan achterhalen of mijn gegevens erbij zitten?

    Dat hoeft niet. Het is 100% zeker dat als je toen een account had je erbij zit.

  14. Een Tweaker heeft een tool gemaakt waarmee je kunt checken of je gegevens gelekt zijn: https://jstsch.com/facebook/

  15. Origineel geplaatst door Pieter
    Een Tweaker heeft een tool gemaakt waarmee je kunt checken of je gegevens gelekt zijn:

    Dankjewel! Ik heb mijn gegevens ingevuld maar er kwam niets uit. Heb wel vorige maand een paar scam sms’jes gehad. Heb die gast uitgescholden en ging weer over tot de orde van de dag. Twijfel twijfel.

  16. Ik zie nu net dat ik één van de ‘gelukkige’ ben die gepwnd is maar weet nu niet wat te doen. En hoe kan ik dan achterhalen wat er allemaal in het openbaar is gekomen?

  17. @Jean-Paul Horn | iCulture.nl: Ik heb er geen last van , zit niet op Facebook en verwaten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.