Reacties voor: Facebook vs Apple: de aanval is geopend

Na de strijd tussen Apple en Epic Games lijkt er een nieuw conflict te zijn losgebarsten: Apple vs Facebook. Facebook valt Apple aan in paginagrote advertenties en Apple slaat terug. Alles wat je wilt weten over het conflict lees je hier.
Lees het complete artikel → Facebook vs Apple: de aanval is geopend
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. Het verschil is dat Spotify bij hun conflict wel supporters had en Facebook echt totaal niet. Mooi dit

  2. Goede ontwikkeling denk ik. Brengt de discussie op gang.

  3. Beiden hebben een punt. Beetje kat-muis verhaal dit.
    Het doorslaan van Facebook om je gehele doopceel en nog meer “op te geven” en het verweer c.q. reactie van Apple (en andere partijen zoals browsers) hierop door de privacy features te ontwikkelen/in te stellen.

    Wanneer FB minder datahongerig zou zijn geweest, was het waarschijnlijk nooit zover gekomen…

  4. Kleine bedrijven moeten gehoord worden. We horen je bezorgdheid en we staan aan jullie kant”, meldt Facebook.

    Ja die “”” staan nu achter “”hun kleine adverteerders want daar moeten ze het van hehebben. Zielig bedrijf. En nu maar de barmhartige beschermer spelen en die kleine bedrijven gebruiken om er wederom weer eens zelf beter van te worden!

  5. Dus Facebook wil de vrije keuze van gebruikers hinderen omdat ze zelf in de veronderstelling zijn dat de meerderheid helemaal niet zit te wachten om getraceerd te worden? En ze verdedigen ‘kleine bedrijven’ terwijl het miljardenbedrijf zelf er nog het meeste geld aan verdiend? Nee, ik denk inderdaad niet dat ze op veel sympathie kunnen rekenen en vind de situatie ook niet vergelijkbaar met die van de ontwikkelaarskosten. Dit gaat om mensen, het andere alleen om geld.

  6. De discussie die Epic op gang liet komen was prima. Ik heb geen flauw idee wat een gemiddelde appmaker met een app kan verdienen, maar prima om het er over te hebben en het heeft dus geholpen.

    In deze nieuwe discussie sta ik toch echt achter Apple. Tracking zou een keuze moeten zijn! Als het gevolg is dat er dan bepaalde content achter een betaalmuur verdwijnt desnoods alleen voor mensen die tracking uit hebben staan dan is dat maar zo. Ik zou dan alsnog tracking uitzetten en dit voor lief nemen.

    Het vrije internet betekent in mijn ogen niet dat kwaliteit altijd gratis moet zijn of betaald wordt door mijn betalingen, foto’s en weet ik wat allemaal te analyseren.

  7. Laat Apple maar Facebook uit de AppStore halen. Eens kijken hoe Facebook dan gaat piepen. Ik zal Facebook in elk geval niet missen

  8. Het is logisch dat dit gebeurt. Bij de Tech reuzen draait alles om geld, heel veel geld. Het bijzondere is dat beide giganten het willen personaliseren. FB “beschermt” de kleine adverteerder, en Apple haar smartphone gebruiker, en daarvoor software tools in iOS inbouwt. Wat is het gevolg? Gebruikers kiezen vaker voor niet beschikbaar stellen van privacy gegevens waardoor de kleine ondernemers die adverteren bij FB andere wegen zullen gaan bewandelen om haar klanten te bereiken. Wat meteen verklaart waarom FB zich hier zo druk over maakt; adverteerders en dus veel minder inkomsten!

  9. Kan dat vervelende bedrijf Facebook niet opgekocht worden door Apple?

  10. Apple zal er er niet zo moeilijk om doen en verwijdert gewoon de app als ze niet mee willen gaan in hun policy

  11. Dit is dus precies de reden waarom ik Apple producten gebruik. Niet veel bedrijven die iets geven aan onze privacy! #google

  12. Origineel geplaatst door Henk Noordzij
    Kan dat vervelende bedrijf Facebook niet opgekocht worden door Apple?

    Dat is goed plan, laten we het voorstellen. Want Facebook moet eens ophouden met zeuren enzo. Hun moeten gewoon niet zo datahebberig zijn

  13. Zielih dat Facebook dit zo doet; slachtoffer rol spelen.

  14. Veel meer hoef je hier niet aan toe te voegen. De twee grootste bovenbendes op internet die een deal sluiten.

  15. Een artikel van wereldklasse. Thanks

  16. Facebook heeft ‘boter op het hoofd’.
    VK gebruikers worden met Brexit naar VS overeenkomst overgezet, wat minder bescherming biedt.

  17. Wat veel mensen niet weten is dat Facebook ook aan het fundament van internet morrelt: de kabels.
    Netneutraliteit staat niet hoog bij ze aangeschreven en op deze manier krijgen ze de macht over het hele internet. Dan kunnen ze doen wat ze willen, met Apple en de kleine partijen waarvoor ze nu zeggen op te komen.

  18. Wat mij betreft een totale ban van Facebook, instafram, whatsapp en alle Facebook diensten. Dit is het meest achterbakse bedrijf dat ik ken.

  19. Facebook en Twitter>gewoon verwijderen.
    Instagram>Unsplash
    WhatsApp>Signal

    Weg met die hele sociale-media-meuk. Fake news, verkiezingen beïnvloeden en haatgroeperingen een forum geven? Reden genoeg om op te doeken.

    Daarna mogen ze Google en hun YouTube op de rooster leggen.

    En jawel, Apple mag ook eens kritisch bekeken worden. Dat zogenaamde privacybeleid is uiteindelijk ook een marketingplan. Ze mogen dan wel (in mijn ogen) nobelere visie op na houden dan Google en Facebook, maar dat maakt ze nog niet heilig.

  20. Origineel geplaatst door ad
    Apple zal er er niet zo moeilijk om doen en verwijdert gewoon de app als ze niet mee willen gaan in hun policy

    Hoewel ik niks met Facebook heb, ben ik blij dat de discussie dankzij hen los barst. Dat is meer dan wenselijk. En jouw argument… je Apple telefoon wordt wel erg leeg als Apple iedere partij blokkeert. De kleine ontwikkelaars overleven niet qua kosten en ranking in de store, de grote mogen van jou uit de store worden gegooid. Succes in je lege gouden kooi.

  21. Slimme marketingstunt van Facebook om te doen alsof ze voor de rechten van de kleine ondernemers opkomen. In werkelijkheid doen ze dit zodat bedrijven Facebook dik betalen voor gerichte advertenties natuurlijk: uit eigen belang dus!

  22. “Kleine bedrijven moeten gehoord worden.”
    Of overgenomen zodra ze voor Facebook irritant worden.
    Facebook lijkt maar niet te willen begrijpen dat het business model van gerichte advertenties en profielen opbouwen zijn langste tijd gehad heeft. Geld kan ook prima verdiend worden door dat niet met persoonlijke informatie te doen.

  23. Facebook en Google ik vertrouw ze niet, mij is geleerd gratis bestaat niet.

    Ondanks dat ik nu niks heb te verbergen wil ik niet dat Google maar alles van me weet. Oké ik heb eigenlijk heel veel te verbergen.

  24. Ik heb geen probleem met betalen van die verschrikkelijke advertenties af te zijn. Ik heb vanwege de enorme invloed op mijn privacy geen Facebook of Google account. Google laat je door talloze pagina’s vinkjes uitzetten als je geen cookies wilt. Kleine lokale leveranciers vind ik wel op een anderen manier, die hebben Facebook niet nodig. Iedere website die me dwingt ongewenste cookies toe te staan verlaat ik meteen, keuze genoeg. Dus ben blij met de manier waarop Apple die tracking beperkt.
    Ben het wel eens met de keuzemogelijkheid van concurrerende apps voor die van Apple, in hun store, mits deze aan de eisen van Apple voldoen. Als ik zelf maar kan kiezen voor de apps van het Ecosysteem van Apple. Iedere winkelier weet dat een winkel geld kost, die deze van de verkoop opbrengst van producten moet betalen. Waarom mag Apple geen kosten in rekening brengen? Geen probleem met marktregulering van de EG, als dat zich maar richt op hinderen van concurrentie of iets kopen dat je niet nodig vindt, zoals de manier waarop Microsoft je dwingt om een nieuwe versie van Office – voor – Mac te kopen of hun dure 365 abonnement te kopen. Eenmalig betalen geen probleem, maar laat me zelf bepalen wanneer ik een nieuwe versie nodig heb. Amazon verdient zijn geld ook met Facebook praktijken.

  25. Facebook kan me gestolen worden ik vind mijn privacy steeds belangrijker en betaal liever voor een app om dan geen reclames te hoeven zien.
    Dus go Apple.

  26. Wacht ff FaceBook….ik heb als consument nooit gevraagd om advertenties. Ik voelde me prima in een wereld waar ik moest betalen voor software. Ik plakte een ‘Nee-Nee’ sticker op mijn deur en als ik daardoor een korting miste, had ik enorme pech.

    Jullie hebben een wereld gecreëerd waarin alles ‘gratis’ moest zijn. Jullie verdienden miljoenen met het maken en verbeteren van profielen. Ondertussen ontstond er een nep-maatschappij met bewerkte foto’s, onnatuurlijke gezichtsuitdrukkingen, lichamen en ‘statussen’. Werd de consument bewogen maar naar de ondernemer te gaan die jullie het meeste betaalde. Jullie verzonnen middelen die op het randje van de ethiek balanceerde.

    Niet Apple maakt de ontwikkelaars stuk door 30% van hun inkomsten te vragen. FaceBook en Google maken de kleine ontwikkelaars stuk, omdat deze geen geld meer durven te vragen voor apps, omdat er ‘gratis’ alternatieven zijn. FaceBook en Google hebben de ondernemers/ontwikkelaars afhankelijk gemaakt van hun verdienmodel.

    En nu zorgt Apple er voor dat je hier niet meer aan mee hoeft te doen, als je dat niet wilt. Mijn MacBook, iPhone en iPad hebben een grote ‘Nee-Nee’ sticker op de deur zitten en ik wil bepalen waar ik mijn aanbiedingen vandaan haal. Als dit betekent dat ondernemers/ontwikkelaars inkomsten missen, moeten ze naar een ander verdienmodel!

  27. Wel of niet getraceerd kunnen worden, die keuze moet natuurlijk aan de eindgebruiker zijn en niemand anders.
    Dat is ook de reden dat ik Apple producten gebruik, en niet de van bv een advertentiebedrijf zoals Google.

  28. Origineel geplaatst door Maarten
    Wat veel mensen niet weten is dat Facebook ook aan het fundament van internet morrelt: de kabels.

    Netneutraliteit staat niet hoog bij ze aangeschreven en op deze manier krijgen ze de macht over het hele internet. Dan kunnen ze doen wat ze willen, met Apple en de kleine partijen waarvoor ze nu zeggen op te komen.

    Afschuwelijk 😩. Hoop dat ergens een overheid kan eisen dat er netneutraliteit komt. Dat FB niet het internetverkeer van heel Afrika richting Europa, Azië, Amerika enz. kan aftappen en al die data 💰 door te verkopen. Denk echter dat het niet tegen te houden is 😡.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.