Reacties voor: Consumentenbond: ‘Facebook moet gebruikers compenseren voor privacyschending’

De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting (DPS) hebben dagvaarding verstuurd naar Facebook. Ze vinden dat Facebook gebruikers in Nederland een schadevergoeding moet geven voor jarenlange schending van hun privacy.

Reacties: 7 reacties

  1. Nice. Ook hier eens een class action zaak.
    Maar…. wanneer er gewonnen wordt, verbant Facebook en haar onderliggende partijen (WhatsApp, Instagram e.d.) je dan van hun platformen?

    Ofwel… leuk dat je gewonnen hebt & een paar centen hebt verdiend aan ons, but you’re out!

  2. Facebook moet van het internet verdwijnen.

  3. Origineel geplaatst door W.
    Nice. Ook hier eens een class action zaak.

    Maar…. wanneer er gewonnen wordt, verbant Facebook en haar onderliggende partijen (WhatsApp, Instagram e.d.) je dan van hun platformen?

    Ofwel… leuk dat je gewonnen hebt & een paar centen hebt verdiend aan ons, but you’re out!

    Niet alleen dat… maar hoe hoog zal die mogelijke vergoeding dan zijn per gebruiker?
    50 euro?

  4. Normaal gesproken ben ik niet zo van dit soort acties maar in het geval van Facebook ben ik blij dat er eindelijk eens iets tegen wordt gedaan. Zelfs als je geen Facebook account hebt wordt je gevolgd via je internetgedrag. Als ik in de Chronium Edge browser zie hoeveel keer een bedrijf als Facebook is geblokkeerd in korte tijd dan is dat schrikbarend. (Google spant hierin de kroon, dan volg Facebook). Het gaat mij niet om het geld maar ik vind het prima dat die bedrijven die maar ongebreideld iedereen volgen, met of zonder toestemming, eens een keer worden aangepakt. Facebook doet meer kwaad dan goed, dus van mij mag het verdwijnen.

  5. Ik ben helemaal voor privacy en tegen ongewenst gebruik van persoonlijke data, Maar het is al jaren bekend dat bedrijven als Facebook en WhatsApp verdienen aan jouw data. Gratis bestaat niet, dus deze mensen die nu gaan klagen hebben zich vrijwillig aangemeld voor deze dienst. Wat mij betreft moet je dan niet achteraf gaan klagen, dat is hetzelfde als vlakbij Schiphol gaan wonen en dan achteraf gaan klagen dat je last hebt dat er vliegtuigen overkomen.

  6. @PeterT: Ook als je geen account hebt wordt je gevolgd Peter, of moet je dan maar geen internet gebruiken? Het gaat met name om de zaken waarin je nooit hebt toegestemd, omdat het je nooit is gevraagd.

  7. Origineel geplaatst door Hans
    @PeterT: Ook als je geen account hebt wordt je gevolgd Peter, of moet je dan maar geen internet gebruiken? Het gaat met name om de zaken waarin je nooit hebt toegestemd, omdat het je nooit is gevraagd.

    Also je echt privacy wil, moet je idd geen gebruik maken van internet. Anders is je privacy weg, bij elk bedrijf.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.