Reacties voor: ‘Facebook gebruikt je telefoonnummer voor spamberichten via sms’

Sommige Facebook-gebruikers krijgen statusberichten van vrienden toegestuurd per sms. Facebook gebruikt hiervoor het telefoonnummer dat is ingesteld voor tweestapsverificatie. Het is nog onduidelijk of het gaat om een functie of een bug in het systeem.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Goh echt. Die hele 2-trapsverificatie en vele andere zogenaamde beveiligingsmiddelen zijn enkel voor het stelen van persoonsgegevens. FB, Google en vele anderen misbruiken veiligheid vanaf dag 1 om meer data te verzamelen en te koppelen. Of dit nou gebeurt “per ongeluk” of iets te vroeg en ongenuanceerd uit “beta”, elk stukje data wat je deelt wordt door hun gebruik om de unieke profiel te vervolmaken en vervolgens te verkopen of te misbruiken.
    Het zijn bedrijven, die zijn niet moreel of duurzaam, dat is pertinente nonsens en wensdromen, je kunt het hun dus niet “kwalijk nemen”. Het eindeloze vertrouwen van consumenten/burgers in zowel die bedrijven als overheid en bij het woordje veiligheid meteen in het gelid springen, is wel degelijk een kwalijke zaak. Die mensen smeken om problemen, voor hunzelf of voor hun kinderen.

  2. Klopt.

    Een tijdje terug moest je overal je e-mail adres invullen, ook als het helemaal niet nodig was, nu laat je overal je telefoonnummer achterlaten, ook zonder dat dit noodzakelijk is, bijvoorbeeld bij het aanmaken van een account op een app.

    Maar iedereen die ook maar een beetje nadenk snapt waarom dit is, zeker bij Facebook-achtige diensten, dus die ophef daarover is niet echt nodig.

    Je betaalt nu eenmaal die diensten met je gegevens.

  3. Ik krijg spam op Facebook zelf omdat ik ‘nog steeds’ mn nummer niet heb gegeven.
    Gezeik ook altijd.

  4. Dat hele FB is een grote farce… zeker die reacties van hun.

  5. Even via de computer in de instellingen op Facebook duiken en je kan daar alle sms-berichten zelf aan en uit zetten, en wat je wel en niet wilt ontvangen! Ergens bij meldingen!

    Probleem opgelost

  6. Origineel geplaatst door Michel
    Even via de computer in de instellingen op Facebook duiken en je kan daar alle sms-berichten zelf aan en uit zetten, en wat je wel en niet wilt ontvangen! Ergens bij meldingen!

    Probleem opgelost

    Gewoon geen smoelboek hebben en je communiceert nog eens normaal verbaal met mensen.
    Verder boeit het mij geen hol wat andere mensen delen en willen laten zien hoe een geweldig leven ze hebben één en al theater!

  7. @Demi: Inderdaad hele Facebook, Snapchat etc is 1 en al aandacht trekkerij, beetje hele leven delen nergens voor nodig.

  8. Haha Facebook… kansloos

  9. je kan ze echt niet vertrouwen. buiten apple maakt elke grote Amerikaanse Tech gigant zich schuldig aan gegevens diefstal. met of zonder jouw toestemming.

  10. Origineel geplaatst door aero
    je kan ze echt niet vertrouwen. buiten apple maakt elke grote Amerikaanse Tech gigant zich schuldig aan gegevens diefstal. met of zonder jouw toestemming.

    Apple doet dat ook hoor. Maak je maar geen illussies. Ze brengen het gewoon in een beter jasje. Maar uiteindelijk vallen ze allemaal onder de Patriot Act.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.