Reacties voor: ‘Facebook werkt aan eigen smartwatch voor fitness en chatten’

Facebook is watching you
Facebook wil een eigen smartwatch uitbrengen, die de concurrentie moet aangaan met de Apple Watch en de fitnesstrackers van Google-dochter Fitbit. Ingewijden zouden dit hebben verklapt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. Zou jij met een Facebook-smartwatch gaan rondlopen?

    Dacht het niet….

  2. Ben benieuwd wat voor design ze gaan nemen maar de strijd met gaan ze niet winnen. En nu proberen een smartwatch te maken om nog een beetje overeind te blijven. Echt zielig hoe facebook doet.

    Voor wie zijn jullie of Facebook ?

  3. Doe maar niet..

  4. Facebook met een eigen watch… nou, dat klinkt veelbelovend.
    Wetende dat ALLES dat je met je watch doet direct aan allerlei derde partijen wordt doorgespeeld.😏
    Nice hoor!

  5. Je moet goed gek zijn om dat te willen. Alsof ze nog niet genoeg weten gaan ze je volgen tot in het kleinste kamertje tot waar je vertoeft op elke moment van de dag.

  6. @Dirk: zat gekke mensen die van alles blijven geloven (nepnieuws) en liken. Dat is afgelopen jaar alleen maar duidelijker gebleken.
    Voor mij Apple only!!

  7. @iSan: Tot over een tijdje geleden was ik er niet zo mee bezig, geen facebook meer maar de whatsapp saga heeft voor mij de deur dicht gedaan van meer en meer data en minder privacy. Zo goed als ik kan heb ik een aantal dingen verandert. Twee google gmails op non actief gezet en een betaalde e-mailaccount genomen. Op m’n iPhone zoveel mogelijk google apps niet gebruiken( gmail, search en in mindere mate maps).
    Er zijn er die er geen bal om geven, ik ben er me bewuster van geworden om toch een zekere controle te behouden.

  8. En niet te vergeten om locatie gegevens te verzamelen om vervolgens reclames te tonen om het horloge.

  9. @Genesis: Ach ja, Google is Facebook al voorgegaan met de overname van Fitbit… Nu beweren ze nog glashard dat ze het datagebruik gaan beperken.
    We weten echter wel beter.

  10. Origineel geplaatst door Q
    Ben benieuwd wat voor design ze gaan nemen maar de strijd met gaan ze niet winnen. En nu proberen een smartwatch te maken om nog een beetje overeind te blijven. Echt zielig hoe facebook doet.

    Voor wie zijn jullie of Facebook ?

  11. Je weet dan wel zeker dat je track and trace 100% zuiver is😀

  12. In geen geval.

  13. Verklaard ook meteen waarom fb geen Apple Watch whatsapp en FB app heeft uitgebracht. Ik heb sinds 2 maanden geen whatsapp meer en het bevalt me echt goed! Mensen weten me toch wel te vinden via iMessage.

  14. Origineel geplaatst door Q
    Ben benieuwd wat voor design ze gaan nemen maar de strijd met gaan ze niet winnen. En nu proberen een smartwatch te maken om nog een beetje overeind te blijven. Echt zielig hoe facebook doet.

    Voor wie zijn jullie of Facebook ?

     natuurlijk!

  15. Wat mij betreft alles boycotten van die Mark Zuckerberg!
    WhatsApp ook al verwijderd, Facebook al jaren geleden.
    Ik wil niets met die gast te maken hebben.
    Blij met m’n  Watch!

  16. Ik zou nooit met ook maar iets van Facebook willen lopen of gebruiken, mijn privacy is mij wel wat waard en Facebook is nu inmiddels niet echte een betrouwbare partner meer, als je ook maar iets buiten de massa reageert wordt je meteen geblokkeerd, zij misbruiken hun macht en denk dan ook dat zij langzaamaan marktaandeel gaan verliezen en ik hoop heel veel!

  17. Apple

  18. Het is niet snel dat ik een product eng vind of er een beetje bang voor ben, maar Facebook dat producten maakt die gezomdheidsdata verzameld krijg ik rillingen van

  19. Hebben ze in het verleden ook al niet een telefoon willen uitbrengen speciaal voor Facebook. Ze zullen nog wel meer proberen om maar bij die persoonlijke data van mensen te komen. Nee Mark, dit gaat zeker geen succes worden. Straks zet ik de mogelijkheid om mij te kunnen volgen op mijn iPhone uit en dan ga je met een Facebook horloge lopen?

  20. Zal wel een goedkoop ding worden zodat alle tokkies hem kunnen dragen en zo nog meer prive gegevens kunnen delen.

    Voor mij: never nooit iets van die club.

  21. Over mijn lijk…heb vorige week alle apps van FB er al afgegooid, en al 9 dagen niet op gekeken. Heerlijk, mis het al niet eens. Volgende maand denk ik alles opzeggen.
    FB ga ik zoveel mogelijk bannen. Alleen WA blijft denk ik. Of iedereen om me heen moet overstappen…dan ga ik gelijk mee.

  22. @Dirk: Voor mij zelfde maar dan al een tijdje geleden gedaan 2 jaar ofzo, ook 2 e-mail adressen.

    1: betaalde Nederlandse dienst voor belangrijke zaken, zoals verzekering, belastingen, bankieren, andere dingen van huis etc.

    2: gegaan voor Outlook e-mail adres voor de rest, dus alle online aankopen, reclame en weet ik het.

    Alle Google producten er af gegooid, ook Google Maps is er vanaf.
    Nu heb ik geen rijbewijs dus navigeer ik sowieso al niet, maar er zijn genoeg andere navigatie apps Sygic is een goeie of Here We Go.

    Heb alleen de YouTube app nog, twijfel nog om deze er af te gooien.
    Zoveel YouTube gebruik ik niet eigenlijk bijna niet, dus dat kleine beetje kan ook wel via smart tv zelf.
    Het is wel makkelijk om vanaf de bank te Casten, maar ook geen ramp voor die 1 of 2 filmpjes per week om effe via smart tv zelf te doen.

    Geen Facebook apps meer instagram al verwijderd, alleen whatsapp nog dan.

  23. Haha, ik zou de tijd op een Facebook horloge nog niet eens vertrouwen.

  24. Absoluut geen smartwatch van Facebook. Ik denk dat ie nooit zo smart en mooi kan worden als de Apple Watch en ik zou inderdaad nooit Facebook al mijn info laten ophalen. Het is al vervelend genoeg dat je vanwege contact met vrienden overal ter wereld niet zonder Facebook kunt. En ook niet zonder Whatsapp, simpelweg omdat iedereen het gebruikt. Ook voor werk. Ik heb wel de privacy settings op maximale privacy staan. Maar ik blijf bij alle hardware bij Apple.

  25. Ik denk dat het Facebook gaat lukken ook. Ze hebben te veel geld over. Ze kunnen de watch bijna voor niets op de markt brengen. En er gaan echt super veel mensen dat ding om hun pols doen. Dat komt omdat 99% van de mensheid niet goed voorgelicht is of wil horen. Net als dat de facebook coin ook heel groot gaat worden. Mensen willen of kunnen gewoon niet veel geld uitgeven, dan maar betalen met data, geen idee hoeveel data wel niet waard is. Plus het zou mij niks verbazen dat ze de overheid ook flink beïnvloeden. Zo maken ze wel reclame over hoe we moeten omgaan met drank en tabak, maar als het gaat om privacy. In de VS zal waarschijnlijk de helft van de bevolking wel een FB watch dragen.

  26. Liever een oudere Apple Watch ⌚️ dan dit. Dan maar wat gedoe met t updaten van mijn watch 3

  27. Bekende misvatting dat het fb om je data te doen is. Het gaat om beïnvloeding. Door je te volgen, je te leren kennen kan fb je uiteindelijk aandacht trekken , beïnvloeden en je zelfs triggeren.

    Beïnvloeding is veel griezeliger dan dom data verzamelen, omdat je weinig tot geen vat hebt op de beïnvloeding, en het ook moeilijk in te schatten is (zeker gedurende de dag).

    Een bekend voorbeeld is taggen bij foto’s. Wie kijkt nou even niet wanneer er een bericht binnenkomst dat je getagt bent? Mens is van nature nieuwsgierig (welke foto, wanneer dan etc). Je aandacht is getrokken, fb heeft je voor de komende minuut, en laat natuurlijk reclame zien (schoenen die je net zocht…)

    Hoe veel gemakkelijker kan fb je aandacht dag en nacht claimen met een horloge om je pols. Gaat veel verder dan een telefoon, en notificaties zij direct (reclame aanbiedingen?)..

    Ik zal nooit een fb horloge dragen , al kreeg ik er een gratis.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.