Reacties voor: Facebook sluit drie apps, waaronder Moves stappenteller

Facebook gaat stoppen met drie mobiele apps: Moves, Hello en Tbh. Twee waren het resultaat van een overname, terwijl Hello in eigen huis was ontwikkeld.

Reacties: 10 reacties

  1. Oei, daar baal ik wel van. Ik gebruik Moves dagelijks om ff te checken. Weet iemand een goed alternatief die alles automatisch bijhoud waar en wat je doet?

  2. Moves was zo’n chille app om te gebruiken, maar werkte voor mij matig tot slecht sinds de overname van Facebook. Jammer.

  3. Jammer dat Moves stopt, was wel handig bij het geo-taggen van foto’s. Je kon een gpx bestand exporteren en in Lightroom weer importeren en als geo-tag aan je foto’s hangen. Wie weet een alternatief voor Moves???? (Geo-tag heb ik nu anders opgelost, mijn nieuwe camera haalt het via BT uit mijn iPhone).

  4. Jammer dat Moves stopt, ik gebruik hem al een aantal jaren met veel genoegen. Het is een fijne app, die alles automatisch bijhield, zonder veel batterijverlies. Is er een vergelijkbare app? En …. nee, niet Human, dat trekt de batterij snel leeg.

  5. Dat is jammer dat Moves stopt. Vond het naast het registreren van wandelingen ook erg handig dat de app bij hield hoe je bv. met de fiets of auto van A naar B gereden was. Is er een app die naast het tellen van stappen ook automatisch routes (fiets/auto/bus/boot/etc.) registreert? Dus eigenlijk hetzelfde als Moves doet.

    Wel prettig dat al je data van de afgelopen jaren te exporteren is.

  6. Moves gebruikte ik al toen je er nog voor moest betalen. Nadat hij door Facebook is overgenomen en dus al mijn persoonlijke data naar Facebook ging, ben ik er mee gestopt. Ik heb Human ook soms in gebruik maar doe er niet veel mee.

    De app Ride Report gebruik ik dagelijks, dit gaat automatisch en het verbruik is bij mij 1% batterij. Dit is een app voor fietsers maar hij registreert al mijn ritten, of het nu auto, wandelen of OV is. Dit kan je helemaal instellen, soms niet heel erg secuur maar voor mij voldoende om toch overzicht te hebben. En het belangrijkste: hij stimuleert het fietsen. Verzamelt je statistieken en geeft trofeeën. En als je je hiervoor ook aanmeldt, worden je statistieke fietsgegevens (geanonimiseerd) op een website gezet waarbij ook de bedrijven staan. Je kan per bedrijf zien hoeveel km er gemaakt worden door fietsers of door je collega’s. Niet belangrijk maar wel leuk.

  7. Blijf er dan met je p.t.n van en koop het niet
    (Wel goed voor de ontwikkelaars)

    Gebruik het ook dagelijks met veel plezier

    Hoop dat Apple team overneemt en integreert Health
    Dan komt allee weer goed

  8. Moves maakt optimaal gebruik van de Mx (NXP) processor van Apple
    Daarom bijna geen verbruik (was in het begin heeeeeel anders)

  9. Inderdaad 1 groot voordeel tov andere apps: ook rijden, fietsen, hardlopen en zelfs tennissen werd apart aangegeven. Ik ben nog geen goed alternatief tegen gekomen die vergelijkbaar is 🙁 heel jammer

  10. Hallo, wie gebruikt de app Move X van een zekere jianhua lijkt hard op de Moves maar nu in Chinese handen wat me niet erg aanstaat…

    Is er geen alternatief of je verplaatsingen bij te houden?

    ook niet in google of zo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.